Θωμόπουλος :«Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι εξαιρετικός ηθοποιός ,μπορεί να προσφέρει στο θέατρο»
Σε πρόσφατες δηλώσεις του, ο γνωστός σκηνοθέτης Βασίλης Θωμόπουλος αναφέρθηκε στα σενάρια που κυκλοφορούν γύρω από την πιθανή επιστροφή του Πέτρου Φιλιππίδη στο θεατρικό σανίδι.
Μιλώντας στην τηλεοπτική κάμερα της εκπομπής «Πρώτος καφές με τη Ζήνα», εξέφρασε την άποψη πως η τελική απόφαση ανήκει αποκλειστικά στον ίδιο τον ηθοποιό, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ναι, είναι στο χέρι του, ό,τι θέλει ας κάνει, ό,τι τον φωτίσει ο Θεός. Θα ξαναπώ πάλι, το θέατρο ειδικά σε φωνάζει, δεν πας εσύ».
Η εγκυμονούσα Τσιμπρικίδου, ερωτευμένα ζευγάρια και σύσσωμος ο καλλιτεχνικός κόσμος σε πρεμιέρα

Παράλληλα, ο σκηνοθέτης δεν παρέλειψε να αναγνωρίσει την καλλιτεχνική αξία τόσο του Πέτρου Φιλιππίδη όσο και του Παύλου Χαϊκάλη, τονίζοντας τη συνεισφορά τους στον χώρο της τέχνης, ενώ παράλληλα εξέφρασε τις επιφυλάξεις του για το πώς θα αντιδράσει η κοινή γνώμη.
Συγκεκριμένα ανέφερε: «Αν έχει ανάγκη, είναι ένας σπουδαίος ηθοποιός, είναι ένας σπουδαίος σκηνοθέτης, έχει δώσει τη ζωή του στο θέατρο. Αν αυτή η περιπέτεια, ο κόσμος αποδεχθεί ότι έχει μαλακώσει, έχει αλλάξει, δεν ξέρω και τι στάση θα κρατήσει. Είναι δική του απόφαση. Δεν εξαρτάται από κανέναν από εμάς. Και ο Πέτρος Φιλιππίδης και ο Παύλος Χαϊκάλης που είναι εξαιρετικός ηθοποιός, είναι άνθρωποι που μπορούν να προσφέρουν στο ελληνικό θέατρο. Τώρα, οι συνθήκες, αν θα βρεθούν συνεργάτες, αν ο κόσμος θα ακολουθήσει, αυτά είναι κάτι που ειλικρινά δεν μπορώ να τα υπολογίσω».
Όταν η κουβέντα στράφηκε στο αν ο ίδιος θα συνεργαζόταν ξανά μαζί του, ο Βασίλης Θωμόπουλος ξεκαθάρισε τη θέση του με αφοπλιστική ειλικρίνεια, δηλώνοντας: «Δεν είναι εγώ να τον επιλέξω. Ο Πέτρος επιλέγει που θα πάει. Είναι πιο φίρμα από μένα. Δηλαδή αυτός διαλέγει τις δουλειές. Δεν διαλέγω εγώ τον Πέτρο».