Showbiz

Μιχάλης Δημητρακόπουλος: «Ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή» - 28 Μαρτίου ξανά η δίκη

Gossip-tv Team

Μετά τη χθεσινή (18/3) διακοπή της δίκης του Πέτρου Φιλιππίδη, αυτή θα συνεχιστεί στις 28 του μήνα και μάλιστα, όπως τόνισε ο δικηγόρος του Μιχάλης Δημητρακόπουλος, θα δώσει το παρών ακόμα και αν χρειαστεί να βρεθεί στη δικαστική αίθουσα με καροτσάκι. 

Ο γνωστός ποινικολόγος που έχει αναλάβει την υπεράσπιση του ηθοποιού ο οποίος κατηγορείται για δύο βιασμούς και δύο απόπειρες βιασμού, μίλησε στην εκπομπή «Χαμογέλα και πάλι!» λέγοντας μεταξύ άλλων:

«Έχει γίνει τεράστιος θόρυβος για μια διακοπή της δίκης. Η διακοπή μιας δίκης είναι θεσμός δικονομικός. Δε ζήτησα αναβολή της δίκης. Αν κάποιος έχει την αγωνία να ξεκινήσει και να τελειώσει αυτή η δίκη είναι ο κ. Φιλιππίδης, γιατί εκείνος είναι στη φυλακή. Εχθές δεν μπορούσε να έρθει στο δικαστήριο. Υπάρχει μονόλογος εδώ και 8 μήνες, ακούγεται μόνο η φωνή των γυναικών που καταγγέλλουν προς τα έξω. Τώρα θα ακουστεί και η φωνή του κ. Φιλιππίδη. Οι θέσεις των γυναικών είναι γνωστές. Την τελευταία φορά έθεσα ένα ερώτημα: Μια γυναίκα που έχει υποστεί βιασμό, πηγαίνει στο σωματείο της και δεν λέει τίποτα για βιασμό. Μετά πηγαίνει στον εισαγγελέα και λέει ότι της θύμισε φίλος της το βιασμό. Στέκουν αυτά; Τι αξιοπιστία μπορεί να έχει;».

Ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος τόνισε: «Προσπαθούν συγκεκριμένοι δημοσιογράφοι να διαπομπεύσουν πριν το δικαστήριο τον κ. Φιλιππίδη. Ο κ. Φιλιππίδης στην επόμενη συνεδρίαση θα είναι παρών, ακόμα και με καροτσάκι αν χρειαστεί. Δε χρειάστηκε να φέρω τα ιατρικά πιστοποιητικά, γιατί δεν απαιτούνται για τη διακοπή της δίκης. Έχει εξεταστεί από γιατρούς, ακολουθείται θεραπεία φαρμακευτική για να ανασχέσουμε λίγο την απώλεια βάρους. Δεν είναι στην νοσοκομειακή πτέρυγα ο Πέτρος Φιλιππίδης. Οι διακοπές είναι κάτι πολύ εύκολο».

«Από τη λίστα που μου έδωσε ο Πέτρος Φιλιππίδης με φίλους του που θα μπορούσαν να κληθούν ως μάρτυρες και να μιλήσουν για αυτόν, οι περισσότεροι το αρνήθηκαν. Όταν βγήκε ο Σάκης Ρουβάς και μίλησε για την προσωπικότητα του κ. Λιγνάδη, ακούστηκε ότι θα καταστραφεί η καριέρα του, από δημοσιογράφο με μεγάλη σοβαρότητα. Αυτό επηρέασε πολύ κόσμο. Όλες τις απαντήσεις για την υπόθεση θα τις ακούσετε μέσα στο δικαστήριο. Όταν μάθετε όλες τις πτυχές, θα δείτε ότι ο Πέτρος Φιλιππίδης είναι άδικα στη φυλακή», τόνισε κλείνοντας ο κ. Δημητρακόπουλος.

Στην εκπομπή μίλησε και ο δικηγόρος μίας εκ των τριών φερόμενων ως θυμάτων του Πέτρου Φιλιππίδη, κ. Ανδρέας Βαγγόπουλος ο οποίος είπε: «Η εντολέας μου χειρίζεται με μεγάλη αξιοπρέπεια το θέμα. Σε σχέση με τη χθεσινή διακοπή, θέλω να πω ότι τα θύματα ήταν εκεί, ενωμένα και πιο έτοιμα από ποτέ, να αντιμετωπίσουν τον κατηγορούμενο. Υπάρχει σύσσωμη υποστήριξη όλων των ανθρώπων του θεάματος. Αυτά τα κορίτσια και η δική μου εντολέας δίνουν τη μάχη απέναντι στην αλήθεια και θέλουν να αντιμετωπίσουν τον κατηγορούμενο κατάματα. Ο κατηγορούμενος, με βάση τους ισχυρισμούς του, ζήτησε χρόνο για να μπορέσει να σταθεί στα πόδια του, ψυχολογικά και σωματικά, ώστε να αντιμετωπίσει το φυσικό του δικαστή. Η κοινή γνώμη βιώνει την κατάρρευση του Φιλιππίδη σε όλα τα επίπεδα. Ψυχολογική κατάρρευση, οικογενειακή κατάρρευση, οικονομική κατάρρευση, και μετά μίλησαν για σκληρές συνθήκες κράτησης. Η κοινή γνώμη εκπροσωπείται στα μικτά ορκωτά δικαστήρια διά των ενόρκων που κληρώθηκαν. Όλη αυτή είναι μια αγωνιώδης προσπάθεια να καταρρεύσει η κακή εικόνα του Πέτρου Φιλιππίδη».

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved