Μαρία Σάκκαρη: «Οι Έλληνες έχουμε μάθει να βρισκόμαστε από τον βυθό στον ουρανό»
G-Sports

Μαρία Σάκκαρη: «Οι Έλληνες έχουμε μάθει να βρισκόμαστε από τον βυθό στον ουρανό»

Η Μαρία Σάκκαρη έκάνε την εμφάνιση της στο Γουίμπλεντον κουβαλώντας το τσαγανό και τον δυναμισμό μιας μεγάλης αθλήτριας. 

Κέρδισε την Κινέζα Σαϊσάι Ζενγκ και πήρε το εισιτήριο για τον δεύτερο γύρο, όπου ήρθε αντιμέτωπη με τη σταρ Βίνους Γουίλιαμς. Παρά τη μεγάλη μάχη που έδωσε πόντο με πόντο, στο τέλος έχασε, κερδίζοντας όμως με την αξία της μία θέση ανάμεσα στις 100 καλύτερες τενίστριες του κόσμου.

«Δεν νιώθω ποτέ άγχος όταν αγωνίζομαι σε μια μεγάλη διοργάνωση όπως το Αυστραλιανό Open, το Ρολάν Γκαρός ή το Γουίμπλεντον. Νομίζω ότι σε αυτό με έχουν βοηθήσει η δίψα μου για υπεροχή και η ελληνική καταγωγή μου. Μπαίνω στον αγωνιστικό χώρο χωρίς να αισθάνομαι δέος απέναντι στην αντίπαλο όποια και αν είναι αυτή. Λέω μέσα μου "Είμαι η Μαρία Σάκκαρη, είμαι Ελληνίδα και θα τα καταφέρω"! Οι Έλληνες έχουμε μάθει να βρισκόμαστε από τον βυθό στον ουρανό. Προκαλούμε θετικές ανατραπές, αλλάζουμε προγνώστηκα και ωωωωπ... ο από μηχανής θεός μας οδηγεί στην κορυφή» είπε στο Πρώτο Θέμα.

Για την κόρη της άλλοτε πρωταθλήτριας του τένις Αγγελικής Κανελλοπούλου και του επιχειρηματία Κώστα Σάκκαρη, η ενασχόληση με το τένις ήταν θέμα DΝΑ. Ξεκίνησε την αθλητική της σταδιοδρομία σε ηλικία 5 ετών κάνοντας καράτε, αλλά γρήγορα αντιλήφθηκε ότι αυτό που ήθελε ήταν να κρατά στο χέρι της τη ρακέτα του τένις. «Οταν είσαι τόσο μικρός, δεν έχεις συναίσθηση του τι ακριβώς θέλεις. Το ότι γεννήθηκα και μεγάλωσα σε ένα περιβάλλον πολύ οικείο με το τένις, σίγουρα έπαιξε τον ρόλο του. Οι γονείς μου όμως, δεν ήταν της άποψης ότι επειδή η μαμά ήταν πρωταθλήτρια έπρεπε να ακολουθήσω και εγώ τον ίδιο δρόμο. Δεν υπάρχει κληρονομικό προνόμιο στον αθλητισμό. Άλλωστε, τότε δεν είχα σαφή εικόνα του τι έχει κα-ταφέρει η μητέρα μου. Το τένις προέκυψε γιατί μου άρεσε και γιατί κάποιοι, όπως ο τότε προπονητής μου Ηλίας Σίμος και ο παππούς μου -προπονητής κι αυτοί-, διέγνωσαν το ταλέντο μου», περιγράφει.

Η Μαρία Σάκκαρη, που τώρα πια αγωνίζεται στα Grand Slam, πήρε την απόφαση να γίνει επαγγελματίας τενίστρια στο σχολείο, καθώς ήταν ανέκαθεν πιο δυνατή στη ρακέτα παρά στα Μαθηματικά και τη Φυσική. Το όνειρο της ήταν να μπει στα τερέν και να επικρατήσει. Πριν από δυο χρόνια, σε ηλικία 18 ετών, πήρε την απόφαση να εγκατασταθεί στην Ισπανία προκειμένου να την αναλάβει ένας από τους κορυφαίους προπονητές του κόσμου. «Παρόλο που η μετάβαση μου στη Βαρκελώνη έγινε σταδιακά -πήγαινα στην αρχή για μικρά διαστήματα και μετά επέστρεφα-, θυμάμαι πολύ καλά την ημέρα όπου έβαλα όλα τα πράγματα μου μέσα σε μια βαλίτσα και αποχαιρέτησα τους γονείς μου και τα δύο μου αδέλφια. Στο αεροδρόμιο έριξα μια τελευταία ματιά πίσω μου. Άφηνα την Ελλάδα για να κυνηγήσω το όνειρο μου. Όταν πάτησα το πόδι μου στη Βαρκελώνη, καλωσόρισα τη νέα μου ζωή», θυμάται.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved