Νίκος Γκάλης: «Εχω μια ζωή γεμάτη από συγκινήσεις»
G-Sports

Νίκος Γκάλης: «Εχω μια ζωή γεμάτη από συγκινήσεις»

Είναι ένας από τους κορυφαίους καλαθοσφαιριστές του κόσμου που κατάφερε να αλλάξει όλο το ελληνικό μπάσκετ.

Δεν είναι άλλος από τον Νίκο Γκάλη. Ο «Gangster» σε συνέντευξή του, μιλάει για την κορυφαία στιγμή της αθλητικής διαδρομής του που ήταν η κατάκτηση του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος.

«Ηταν το 1987, όταν μαζί με την ομάδα κατακτήσαμε το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα. Ζήσαμε πρωτόγνωρες στιγμές. Ενα ολόκληρο έθνος βγήκε στους δρόμους ζαλισμένο από ευτυχία - βίωσα την απόλυτη αγάπη του κόσμου. Ηταν κάτι μοναδικό! Από την επόμενη κιόλας ημέρα στήθηκε μία μπασκέτα και στο τελευταίο χωριό. Και στο πιο απομακρυσμένο σπίτι. Κάτω από τις μπασκέτες γεννήθηκαν όνειρα. Δεν υπάρχει τίποτα πιο ωραίο από τις αυθόρμητες αντιδράσεις του κοινού. Με σταματούν στον δρόμο για να μου μιλήσουν και να μου εκφράσουν την αγάπη τους. Απευθύνονται σε εμένα σαν να είμαι δικός τους άνθρωπος, με αποκαλούν με το μικρό μου όνομα,"Νίκο". Θυμάμαι πριν από χρόνια κάποιον πατέρα να μου σφίγγει το χέρι και να μου λέει: "Νίκο, θέλω να σε ευχαριστήσω. Χάρη σε σένα ο γιος μου ξέφυγε από τα ναρκωτικά". Εχω μια ζωή γεμάτη από συγκινήσεις. Ακόμη, κορυφαίες στιγμές έζησα φορώντας τη φανέλα του Αρη, αλλά και όταν έφτασα να γίνω μέλος του Hall of Fame. Ηταν ασύλληπτο... Στην τελετή βρέθηκε δίπλα μου o Μπομπ ΜακΑντού, ένας από τους μεγαλύτερους παίκτες που αντιμετώπισα στην καριέρα μου».

Οσο για τις δυσκολίες που μπορεί να είχε η λαμπρή διαδρομή του λέει: «Ξέρεις, ο πρωταθλητισμός είναι σαν τον γάμο, έχει καλές και κακές στιγμές. Μια δύσκολη στιγμή ήταν όταν αποχωρίστηκα τους συμπαίκτες μου στους Σέλτικς που ήταν για μένα κάτι σαν δεύτερη οικογένεια. Στη ζωή μου, όμως, υπερτερούν οι καλές στιγμές. Καταφέραμε να κάνουμε ένα άγνωστο σπορ για τη χώρα εθνικό μας άθλημα».

Το 1991 ο Γκάλης κατέκτησε το τελευταίο του πρωτάθλημα Ελλάδας και αναδείχθηκε πρώτος σκόρερ του Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος σημειώνοντας την 3η καλύτερη επίδοση στην ιστορία του θεσμού με 46 πόντους ενάντια στη Λιμόζ. Εμεινε στην Ιστορία ως ο παίκτης που ακόμη κι αν η υπόλοιπη ομάδα δεν ήταν σε φόρμα μπορούσε να φέρει μόνος του τη νίκη. Πλέον, ως μέλος του θεσμού του «Peace and Sports» γίνεται κοινωνός του οράματος για γεφύρωμα των διαφορών μεταξύ των ανθρώπων. Στην ερώτηση αν η κόρη του Στέλλα σκέφτεται να ακολουθήσει τα χνάρια του, αποκρίνεται στο Gala: «Δεν το νομίζω, η κόρη μου λατρεύει τον χορό. Τη βλέπω να γίνεται χορεύτρια».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved