Μαρία Σάκκαρη: «Η μαμά δεν ήθελε να παίξει τένις κανένα από τα παιδιά της»
G-Sports

Μαρία Σάκκαρη: «Η μαμά δεν ήθελε να παίξει τένις κανένα από τα παιδιά της»

Η Ελληνίδα τενίστρια Μαρία Σάκκαρη αποκάλυψε ότι η μητέρα της δεν ήθελε τα παιδιά της να ασχοληθούν με το τένις και ξήγησε τους λόγους.

Ακόμη αναφέρθηκε στο καθημερινό της πρόγραμμα και τι περιλαμβάνει, ενώ παράλληλα είπε αν παραμένει ανταγωνιστική.

Ποιο είναι το καθημερινό σου πρόγραμμα; Τι κάνει μια πρωταθλήτρια του τένις;

Ξυπνάω κάθε πρωί γύρω στις επτά. Τρώω το πρωινό μου και αμέσως μετά πάω στο tennis club όπου προπονούμαι. Κάνω το ζέσταμα μου και μπαίνω στο γήπεδο για δύο ώρες προπόνηση. Στη συνέχεια, τρώω, ξεκουράζομαι το μεσημέρι και αμέ­σως μετά ξανά προπόνηση, μια ώρα γυμναστήριο και αποθεραπεία. Έξι μέρες την εβδομάδα αυτό και μια μέρα ρεπό.

Το γεγονός ότι η μητέρα σου υπήρξε επίσης πρωταθλήτρια τένις έπαιξε ρόλο στην επιλογή σου να ακολουθή­σει το ίδιο άθλημα;

Σε μικρή ηλικία, δύσκολα σε επηρεάζει κάτι τέτοιο, γιατί δεν καταλαβαίνεις τι συμβαίνει. Ασε που η μαμά δεν ήθελε να παίξει τένις κανένα από τα παιδιά της.

Γιατί;

Γιατί έλεγε ότι είναι πολύ δύσκολη η ζωή του τενίστα, με τα τόσα ταξίδια και τις απαιτήσεις που έχει το άθλημα. Αλλά άλλαξε γνώμη όταν είδε ότι έχω ένα ταλέντο και τη δυνατότητα να φτάσω σε υψηλό επίπεδο. Ήταν από τους λίγους ανθρώπους που με πίστεψαν. Παρόλο που σε μικρή ηλικία δεν ήμουν από τις καλύτερες παίκτριες στην Ευρώ­πη, δεν σταμάτησε να πιστεύει ότι μπορώ να φτάσω ψηλά.

Ποια είναι η διαδικασία για να φτάσεις στο υψηλό επίπεδο που λες;

Πήγα στη Βαρκελώνη για να προπονούμαι εκεί. Ζούσα στην Ισπανία από τα 18 έως τα 22. Η μόνη δυσκολία ήταν ότι δεν είχα πολλούς φίλους. Πέρναγα πολύ χρόνο μόνη μου, αλλά δεν το μετανιώνω, γνώρισα τον εαυτό μου καλύτερα. Μοναξιά, στερήσει, κούραση. Δεν είναι εύκολος ο πρωταθλητισμοί. Θα σου δώσω ένα παράδειγμα. Έκανα μία εβδομάδα διακοπές, όταν ένα συνη­θισμένο κορίτσι στην ηλικία μου θα πάρει άδεια από τη δουλειά του και θα φύγει δύο εβδομάδες, ενώ θα έχει και ελεύθερο χρόνο κάθε μέρα. Σκέφτομαι όμως ότι σε μερικά χρόνια, όταν σταματήσω την καριέρα μου, θα μπορώ να έχω όσο ελεύ­θερο χρόνο θέλω.

Μπορεί να στερούμαι τώρα πολλά πράγματα, αλλά ξέρω ότι θα τα απολαύσω σε 10 χρόνια που θα σταματήσω. Έτσι ήμουν και παιδί, στρα­τιώτης. Δεν πήγαινα στις σχολικές εκδρομές για να κάνω προπόνηση. Βέβαια, ήταν επιλογή μου, αλλά κάποιες φορές στενοχωριόμουν που δεν ήμουν με τους συμμαθητές μου. Σήμερα, κοιτάω πίσω και λέω, «εντάξει, καλά έκανες και δεν πήγαινες».

Είσαι ακόμα ανταγωνιστική όπως ήσουν ως παιδί;

Μέσα στο γήπεδο προφανώς και είμαι. Θέλω να κερδίζω, όχι να χάνω. Έξω από το γήπεδο δεν είμαι.

Πηγή: Downtown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved