Ντούσαν Σάκοτα: «Είχα 15% πιθανότητες να ζήσω!»
G-Sports

Ντούσαν Σάκοτα: «Είχα 15% πιθανότητες να ζήσω!»

Ήταν 25 Απριλίου, στον αγώνα της Σκαβολίνι με την Τέραμο, όταν ο Ντούσαν Σάκοτα τραυματίστηκε στο στομάχι και έμεινε 49 ημέρες στο νοσοκομείο, τις επτά από αυτές σε κώμα! Ο μπασκετμπολίστας σε μια συνέντευξη εφόλης της ύλης μίλησε στην «Πράσινη» για τον αγώνα ζωής και τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «όνειρό μου είναι να επιστρέψω στο σπίτι μου, τον Παναθηναϊκό».



Για το πόσο τον έχει αλλάξει η περιπέτεια της υγείας του τόνισε: «Σαν χαρακτήρας δεν αλλάζεις, αλλά σίγουρα αλλάζουν οι προτεραιότητες και οι αξίες σου. Αυτά που θεωρούσα δεδομένα θέλω να τα απολαύσω. Πριν σκεφτόμουν μόνο την προπόνηση, ενώ τώρα θέαλω να περνάω περισσότερο χρόνο με την οικογένειά μου, τους φίλους μου και να ζω πιο πολύ το σήμερα και λιγότερο το αύριο»

Ποιος είναι ο επόμενος στόχος του: «Έφυγα από τον Παναθηναϊκό λόγω έλλειψης εμπειρίας και ποιότητας. Όταν έφυγα ήθελα να χτίσω την ιστορία μου. Πιστεύω ότι στα επόμενα χρόνια θα μπορέσω να το καταφέρω για να γυρίσω μια μέρα σπίτι μου, τον Παναθηναϊκό. Βέβαια, με όσα πέρασα, απέκτησα μια άλλη σχέση και με την Σκαβολίνι και αυτή η ομάδα θα είναι μέσα μου για μια ζωή»

Για το τι θυμάται πιο έντονα από την περιπέτειά του: «Αυτό που μου έχει μείνει πιο πολύ στο μυαλό είναι η περίοδος μεταξύ των δύο χειρουργείων όπου είχα εσωτερική αιμορραγία και οι γιατροί είπαν ότι οι πιθανότητες να ζήσω ήταν 15%. Το άλλο 85% ήταν να μην τα καταφέρω».

Για την αίσθηση του φόβου: «Εκείνες τις στιγμές δεν φοβήθηκα. Δεν είχα καν καθαρό μυαλό για να φοβηθώ. Το μόνο που ήθελα ήταν να βγω από την ενταντική. Δεν υπήρχε χώρος ή χρόνος για φόβο».

Για την ημέρα που θα επιστρέψει: «Πάρα πολλές φορές έχει περάσει από το μυαλό μου το τελευταίο διάσημα. Ότι είχα βάλει ως στόχο μέχρι τώρα το κατάφερα. Πιστεύω το ίδιο να συμβεί και με την επιστροφή μου. Αυτό θα γίνει χωρίς βιασύνη ή πίεση . Τον χρόνο μου θα τον αφιερώσω στον εαυτό μου, τους φίλους και τους αγαπημένους μου και παράλληλα θα αφοσιωθώ στο σώμα μου για να μπορέσω να επιστρέψω στο επίπεδο που πρέπει και να ασχοληθώ ξανά επαγγελματικά με το μπάσκετ»

Πηγή: Πράσινη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved