Πλατανιώτη: «Είμαι πολύ υπερήφανη που στην Ελλάδα το #metoo ξεκίνησε από γυναίκα αθλήτρια»
G-Sports

Πλατανιώτη: «Είμαι πολύ υπερήφανη που στην Ελλάδα το #metoo ξεκίνησε από γυναίκα αθλήτρια»

Για τον ρόλο της γυναίκας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα μίλησε και η Ευαγγελία Πλατανιώτη ενώ σχολίασε και το γεγονός ότι το #metoo ξεκίνησε από μια γυναίκα αθλήτρια.

Εν όψει του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας της Γυναίκας στις 8 Μαρτίου, ποιος πιστεύεις ότι είναι ο ρόλος της σήμερα;

«Η γυναίκα υπηρετεί πολλούς ρόλους ταυτόχρονα. Στην εργασία, στην οικογένεια, στην κοινωνία, αλλά και στο πλαίσιο της αυτοπραγμάτωσης. Αυτή η ποικιλία ρόλων αντικατοπτρίζει την πολυπλοκότητα και την εξέλιξη των κοινωνικών προσδοκιών για τις γυναίκες»

platanioti.jpg

Υπάρχει ισότητα τελικά;

«Παρότι έχει σημειωθεί πρόοδος, η πραγματική ισότητα μεταξύ ανδρών και γυναικών εξακολουθεί να αντιμετωπίζει προκλήσεις σε πολλές κοινωνίες. Εξακολουθούν να υπάρχουν ανισότητες σε τομείς όπως η αμοιβή, η αντιπροσώπευση, η ευκαιρία προαγωγής... Η προσπάθεια για την ισότητα συνεχίζεται»

Πώς σου φαίνεται το ότι το #MeToo ξεκίνησε στην Ελλάδα από μια γυναίκα αθλήτρια;

«Η καταγγελία #MeToo από γυναίκες αθλήτριες στην Ελλάδα έχει επισημάνει προβλήματα σεξουαλικής παρενόχλησης και ανισοτήτων. Η συνεισφορά τους στη συζήτηση υπογραμμίζει την ανάγκη για αλλαγές στον αθλητικό χώρο και προωθεί την ευαισθητοποίηση σχετικά με αυτά τα ζητήματα. Είμαι πολύ υπερήφανη που στην Ελλάδα το κίνημα ξεκίνησε από γυναίκα αθλήτρια. Μια Ελληνίδα βρήκε το θάρρος να μιλήσει και να δώσει το έναυσμα, τη δύναμη και το θάρρος και σε άλλες γυναίκες με αντίστοιχες εμπειρίες»

Πηγή Gala

Ευαγγελία Πλατανιώτη: Η αποκάλυψη για την προσωπική της ζωή - «Με τον σύντροφό μου συζούμε»

«Ασημένια» η Ευαγγελία Πλατανιώτη - Νέο μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα!

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved