17 κλωστές: Αποκλειστικές εικόνες από την παρουσίαση της νέας σειράς & οι ιστορίες από τα γυρίσματα
Gossip Specials

17 κλωστές: Αποκλειστικές εικόνες από την παρουσίαση της νέας σειράς & οι ιστορίες από τα γυρίσματα

Σήμερα το μεσημέρι (16/1), στο Cosmote Studio πραγματοποιήθηκε η παρουσίαση της νέας σειράς της Cosmote TV, 17 κλωστές, που είναι σε σκηνοθεσία Σωτήρη Τσαφούλια και βασισμένη στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη

«17 Κλωστές», μια σειρά βασισμένη σε πραγματικά γεγονότα που έλαβαν χώρα στα
Κύθηρα από το 1906 ως το 1909. Κεντρικό πρόσωπο της ιστορίας, είναι ο Αντώνης, ένας φιλήσυχος τσαγκάρης. Ένας νέος άνδρας που όλοι αγαπάνε, μέχρι που τον συκοφαντούν αναίτια. Η κατακραυγή της τοπικής κοινωνίας τον αναγκάζει να φύγει. Κάνει μια νέα αρχή στον Πειραιά. Ξανά, όμως, η προσπάθειά του να ξεφύγει πέφτει στο κενό. Η ιστορία επαναλαμβάνεται και στη μεγάλη πόλη, γεμίζοντας τον Αντώνη πίκρα και οργή. Τώρα, του μένει μόνο ένας δρόμος: Η εκδίκηση.

1.jpg

Ο Πάνος Βλάχος και η Αθηνά Τσιλήρα από στιγμιότυπο της σειράς.

Όταν επιστρέφει στο νησί του, σκοτώνει 15 συντοπίτες του. Όχι, 17 όπως αναφέρεται στον τίτλο της σειράς και του βιβλίου και αφορά στους ανθρώπους που χάθηκαν. Οι άλλοι δύο είναι, όπως εξήγησαν οι συντελεστές στην παρουσίαση της σειράς, είναι ένας συγκρατούμενος του Αντώνη στη φυλακή και ο ίδιος ο Αντώνης.

Γιατί αυτή η τραγωδία που στιγμάτισε το νησί των Κυθήρων είναι πέρα για πέρα αληθινή.

Στην παρουσίαση της σειράς δεν θα μπορούσε να λείπει ο σκηνοθέτης της, Σωτήρης Τσαφούλιας ο οποίος δήλωσε ευτυχής για αυτή τη νέα δουλειά. Ο ίδιος είπε χαρακτηριστικά:

4.jpg

Στιγμιότυπο από τη σειρά 17 κλωστές.

«Ήταν μία μεγάλη πρόκληση για μένα. Μετά από την εμπειρία μου στα Κύθηρα, έγινα φαν των σειρών εποχής. Μέχρι τότε, όταν έβλεπα σειρά εποχής στις πλατφόρμες, βαριόμουν λίγο και προχωρούσα. Ήταν πολύ ιντριγκαδόρικο και κάτι που δεν είχα ξανακάνει. Και ακριβώς επειδή ήταν μία πολύ μεγάλη παραγωγή και ένα δύσκολο πρότζεκτ, δεν έπρεπε να ρισκάρω καθόλου και γι’ αυτό και κατευθείαν μόλις πήρα το σενάριο πήρα τον Πάνο Βλάχο και του είπα ‘’Πάνο…’’ για να έχω το κεφάλι μου ήσυχο από εκεί για να ασχοληθώ με αυτά που δεν ήξερα να κάνω μέχρι στιγμής».

19.jpg

Ο πρωταγωνιστής της σειράς με τον σκηνοθέτη κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων.

«Ο Πάνος έχασε για τον ρόλο 10 κιλά μυϊκού λίπους»

Ο Σωτήρης Τσαφούλιας αναφέρθηκε και στην πλήρη αλλαγή του Πάνου Βλάχου για τις ανάγκες του ρόλου του: «Ο Πάνος για τον ρόλο έχασε 10 κιλά μυϊκού λίπους. Πήγαινε για τρεις μήνες κάθε μέρα για ιππασία, έκανε μαθήματα λύρας και θα τον δείτε ότι όλα τα παιξίματα είναι δικά του και πήγαινε και σε ένα τσαγκαράδικο για να μάθει τους όρους, δηλαδή πραγματικά όπως ονειρευόμασταν να κάνουμε με ο΄λες μας τις δουλειές. Χρωστάω ένα μεγάλο «ευχαριστώ» την Cosmote γιατί έχουν πολύ μεράκι αλλά έχουμε κοινή αισθητική».

5.jpg

Μεγάλη η αλλαγή του Πάνου Βλάχου για τις ανάγκες του ρόλου του.

Ο γνωστός σκηνοθέτης επίσης συνέχισε μιλώντας για τη γνωριμία του με τον πρωταγωνιστή του, τον Πάνο Βλάχο με τον οποίο συναντήθηκαν για πρώτη φορά το 2017 στο Λος Άντζελες. Όπως είπε από την πρώτη στιγμή που τού έσφιξε το χέρι, ήξερε ότι με τον Πάνο θα μπορούσαν να είναι φίλοι και συνεργάτες. Όπως και έγινε.

9.jpg

Κατά τη διάρκεια των γυρισμάτων της σειράς 17 Κλωστές

Μαρίνα Ψάλτη: «Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα»

Η Μαρίνα Ψάλτη, πήρε τον λόγο και θέλησε να μιλήσει για την άψογη συνεργασία που είχε με τους ανθρώπους της παραγωγής της σειράς: «Κάνω τηλεόραση και θέατρο εδώ και 35 χρόνια. Δεν έχω δει τέτοια παραγωγή μέσα σε αυτά τα 35 χρόνια. Τέτοιο συνεργείο… Οι συνεργάτες του Τσαφούλια… Νόμιζα ότι μου κάνουν πλάκα. Όταν ξεκίνησα τα γυρίσματα νόμιζα ότι υπήρχε κάποιος στη γωνία και κατέγραφε τις αντιδράσεις μου. Σας το λέω με μεγάλη ειλικρίνεια γιατί δεν είναι αυτονόητο σ’ αυτή τη δουλειά. Η παραγωγή ήταν ‘’επιστημονική φαντασία’’ σε όλα τέλειοι, από τα οικονομικά μέχρι την τελευταία καλτσούλα που θα βάλει ο ηθοποιός… Αισθάνομαι ότι είχα υποχρέωση να το πω»...

Η Μιρέλλα Παπαοικονόμου η οποία υπογράφει το σενάριο της σειράς που είναι βασισμένο στο ομώνυμο βιβλίο του Πάνου Δημάκη, μίλησε για τα 30 και πλέον χρόνια που ζει στο νησί των Κυθήρων που αγαπάει πολύ αλλά και για τις αντιδράσεις του απλού κόσμου, όπως τις έζησε η ίδια όσο καιρό γίνονταν τα γυρίσματα εκεί. Πανευτυχής και εκείνη για τη συγκεκριμένη δουλειά, παραδέχτηκε ότι είχε την αμέριστη υποστήριξη και συμπαράσταση των ντόπιων που ναι μεν αρχικά είδαν καχύποπτα το εγχείρημα, όμως στην πορεία πείστηκαν ότι επρόκειτο για μία ξεχωριστή δουλειά.

Δείτε στο παρακάτω αποκλειστικό βίντεο όσα είπε ο Πάνος Βλάχος για τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved