Boy George- Η «επιστροφή του ασώτου»
Inside Stories

Boy George- Η «επιστροφή του ασώτου»

 Ο εν πολλαίς αμαρτίαις περιπεσών -ομοφυλόφιλος, εξαρτημένος για χρόνια από την ηρωίνη- αλλά και βαθιά θρησκευόμενος


από τον Γιάννη Ριζόπουλο

Όταν μια ...κοτζάμ Εκκλησία ευχαριστεί σύσσωμη έναν «εξώλης και προώλης» καλλιτέχνη, τότε οπωσδήποτε είμαστε σε καλό δρόμο!
Μια εικόνα του 18ου αιώνα που απεικονίζει τον Ιησού Χριστό Παντοκράτορα και είχε κλαπεί κατά τη διάρκεια της Τουρκικής εισβολής στην Κύπρο το 1974, ήταν η αφορμή για τον Boy George να εκφράσει τα φιλο-Κυπριακά του αισθήματα και παράλληλα να αποδείξει εμπράκτως ότι οι εφ’ όλης της ύλης ηθικές καταδίκες είναι τουλάχιστον σκληρές ή άστοχες.

Ο εν πολλαίς αμαρτίες περιπεσών -ομοφυλόφιλος, εξαρτημένος για χρόνια από την ηρωίνη- αλλά και βαθιά θρησκευόμενος George αγόρασε την κλεμμένη εικόνα χωρίς να γνωρίζει την προέλευση της το 1985, ένδεκα χρόνια μετά το πλιάτσικο στον Άγιο Χαράλαμπο του Νέου Χωριού, καθώς ο διελαύνων Ποσειδώνας έκανε μια αντίθεση με τη γενέθλια Σελήνη του στον Καρκίνο και στον 3ο οίκο.
Ύστερα από 26 χρόνια, με τη βοήθεια της τύχης και της παρατηρητικότητας ενός φιλότεχνου, που είδε τον πίνακα να κοσμεί το σαλόνι του καλλιτέχνη κατά τη διάρκεια μιας τηλεοπτικής του συνέντευξης, ο Παντοκράτωρ πήρε τον δρόμο της επιστροφής προς το πολύπαθο νησί.

Για τον ίδιο τον Boy George, ο οποίος μόλις πληροφορήθηκε τα καθέκαστα επέστρεψε πρόθυμα την εικόνα και χωρίς να ζητήσει κάποιο αντίτιμο, αυτή η πράξη ήταν εκτός των άλλων και το συμβολικό κλείσιμο ενός κύκλου θεματολογίας 12ου οίκου, που άνοιξε από την προοδευμένη Σελήνη του το 2008, οδηγώντας τον μέχρι και στη φυλακή.
Κατά κάποιο τρόπο φαίνεται πως σε αυτό το διάστημα ξεπλήρωσε αν όχι όλα, τουλάχιστον ένα μεγάλο μέρος από τα «καρμικά» του χρέη κι αν του έχουν μείνει μερικά, με τη βοήθεια του Δία που ήδη διελαύνει στο 12ο του, θα μπορέσει να τα ...σβήσει εντελώς.

Στον χάρτη που σας παραθέτω οι γενέθλιες θέσεις είναι στον εσωτερικό κύκλο και οι προοδευμένες στον εξωτερικό.
Τον Ιούνιο, τόσο η προοδευμένη Σελήνη του, όσο και ο Δίας θα περάσουν στον 1ο οίκο, ορίζοντας την απαρχή μιας νέας πορείας και νέων ευκαιριών στην προσωπική και επαγγελματική του ζωή.

Ο George Allan O Dowd (αυτό είναι το πραγματικό του όνομα), γεννήθηκε στις 14/6/1961 στο Bexley του Ηνωμένου Βασιλείου.
Στη δεκαετία του 80 και του 90 ξεχώρισε με την ανδρόγυνη παρουσία του ως τραγουδιστής των Culture Club, αναμειγνύοντας στη μουσική του στοιχεία soul και glam rock, ενώ στη συνέχεια ίδρυσε και τους Jesus Loves You, μια μπάντα που όπως αποδείχτηκε είχε ...προφητικό όνομα.

Δίδυμος με Σελήνη στον Καρκίνο εκδήλωσε τόσο τη διπλή υπόσταση του Ηλιακού του ζωδίου, όσο και την ευαισθησία της Σελήνης του, που πολύ εύκολα παρασύρεται σε ανθυγιεινές ατραπούς.

Στο ωροσκόπιο του, ξεχωρίζουν ο γωνιακός Ποσειδώνας στον 7ο οίκο-μια καθαρή ένδειξη των καλλιτεχνικών του τάσεων αλλά και της αναζήτησης διεξόδων σε «ουσίες»- και η επίσης γωνιακή Δήμητρα στον 1ο οίκο που συνέδραμε αποφασιστικά για την είσοδο του στον κόσμο των celebrities.
Στην ίδια κατεύθυνση λειτούργησε και η παρουσία του Δία στο 10ο οίκο (μάλιστα, ο αστρικός κάνει σύνοδο με το Μεσουράνημα στον Αιγόκερω), ενώ συνολικά το τ-τετράγωνο των τριών πλανητών, όρισε τις συνισταμένες της ευφάνταστης σκηνικής του παρουσίας αλλά και την πλατιά λεωφόρο της επιτυχίας με τα λαμπερά φώτα και τους πολλούς πειρασμούς.

Ωστόσο ο ...συνοδοιπόρος Κρόνος στο 10ο οίκο, κοντράροντας την «ασυδοσία» του Δία, «τιμώρησε» επαρκώς τον Boy George για τα ποικίλα ολισθήματα του, αφού τα προβλήματα που κατά καιρούς είχε με το νόμο δεν ήταν ούτε ένα ούτε δύο.

Η «βουτιά» του καλλιτέχνη στη σκοτεινή πλευρά οφείλεται βέβαια και στην ιδιαίτερη θέση του Πλούτωνα, ο οποίος «διευκολύνει» την αντίθεση Δήμητρας και της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα. Ανάλογες τοποθετήσεις συνήθως υλοποιούν τις απατηλές τάσεις του πλανήτη της φαντασίας μέσα από μια Πλουτώνια οδό, δηλαδή είτε με κακόβουλες επιλογές, είτε μέσα από την υιοθέτηση έξεων και ηθών του κοινωνικού περιθωρίου.
Παράλληλα βέβαια, σε ανάλογη με αυτή του Πλούτωνα θέση βρίσκεται και ο Ερμής στον Καρκίνο και τον 3ο οίκο, ο οποίος δίνει από την πλευρά του μια εντελώς διαφορετική εικόνα, αυτή της «ψυχούλας» και σε πιο ρεαλιστική βάση του συλλέκτη έργων θρησκευτικής τέχνης.

Η σεξουαλική του ιδιαιτερότητα -μελανό σημείο για κάθε τοποτηρητή της ηθικής- χρωματίζεται από τις έντονες σχέσεις της Αφροδίτης με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα, που συνδυάζονται με ένα δύσκολο extreme και «απαιτητικό» 5ο οίκο (Άρης Ουρανός και Πλούτωνας).

Είναι ίσως χαρακτηριστικό το ότι και στην Ελλάδα κατά τη διάρκεια μιας συναυλίας του είχε γίνει αποδέκτης του κοινωνικού και ηθικού ρατσισμού που χαρακτηρίζει μια μερίδα των συμπολιτών μας.

Τελικά όμως όλες αυτές οι «αμαρτίες», που για πολλούς φανατικούς θρησκόληπτους είναι το ...σίγουρο διαβατήριο προς την κόλαση, δεν τον εμπόδισαν να πράξει το σωστό, απέναντι στο Θεό και τους ανθρώπους.
«Προς γνώσιν και συμμόρφωσιν» λοιπόν ή «στου κουφού την πόρτα, όσο θέλεις βρόντα»;

www.astrology.gr

http://www.astrology.gr/Celebrities/item/1499-Boy-George-H-%C2%ABepistrofh-toy-aswtoy%C2%BB

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved