Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τους γιους της και να μετακομίσει στην Αμερική
VIP Life

Πριγκίπισσα Νταϊάνα: Ήταν έτοιμη να εγκαταλείψει τους γιους της και να μετακομίσει στην Αμερική

Είκοσι πέντε χρόνια μετά το θάνατο της πριγκίπισσας Νταϊάνας, έρχεται στο φως μια απίστευτη αποκάλυψε δια στόματος ενός από τους έμπιστους σωματοφύλακές της.

Με αφορμή την 25η επέτειο του τραγικού θανάτου της σε τροχαίο στο Παρίσι, νέες λεπτομέρειες για την πριγκίπισσα Νταϊάνα βλέπουν το φως της δημοσιότητας.

Αυτή τη φορά, μίλησε ένας από τουε σωματοφύλακες που είχε μαζί της, ενώ έκανε τις τελευταίες της καλοκαιρινές διακοπές σε πολυτελές σκάφος με τον Ντόντι αλ Φαγιέντ στο Σαν Τροπέ.

Όπως υποστηρίζει ο Λι Σάνσουμ στα απομνημονεύματά του με τίτλο Protecting Diana: A Bodyguards Story, n πριγκίπισσα Νταϊάνα σχεδίαζε να μετακομίσει στις Ηνωμένες Πολιτείες αφήνοντας πίσω της τον Γουίλιαμ και τον Χάρι. Η προβληματισμένη Νταϊάνα δεν άντεχε άλλο το κυνήγι των παπαράτσι και ήθελε να απαλλάξει τους γιουε της από αυτό το μαρτύριο.

Η εξομολόγηση της Νταϊάνα και το σχέδιο για τη μετακόμιση που δεν έγινε ποτέ

Ενώ η Νταϊάνα και ο Ντόντι διέμεναν στο πολυτελές γιοτ του επιχειρηματία Μοχάμεντ αλ Φαγιέντ, οι παπαράτσι τους έκαναν δύσκολη τη ζωή, όπως αναφέρει ο σωματοφύλακας. «Ο Τύπος ήταν η πληγή της ζωής της παντού, όχι μόνο στο Σεν Τροπέ», αναφέρει στο βιβλίο του ο Σάνσουμ.

Και συνεχίζει μεταφέροντας τα λόγια της Νταϊάνα: «Δεν υπάρχει τίποτα που μπορώ να κάνω στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι εφημερίδες μου επιτίθενται ό,τι κι αν κάνω, θέλω να πάω και να ζήσω στις ΗΠΑ για να μπορέσω να ξεφύγω από όλα αυτά. Τουλάχιστον στην Αμερική με συμπαθούν και θα με αφήσουν ήσυχη», του είχε πει η Νταϊάνα.

Τότε εκείνος την ρώτησε αν οι γιοι της θα την ακολουθήσουν στην Αμερική, ενώ η ίδια απάντησε ότι δεν θα της επέτρεπαν να τους πάρει μαζί της, εγκαταλείποντας τα βασιλικά τους καθήκοντα. «Πιθανότατα θα μπορώ να τους βλέπω μόνο στις σχολικές διακοπές», πρόσθεσε η Νταϊάνα.

Διαρκώς κυνηγημένη

Ο σωματοφύλακας που βρέθηκε κοντά της γράφει στο βιβλίο του. «Η Νταϊάνα ήταν μια υπέροχη μητέρα, τόσο στοργική και προσεκτική με τα δύο αγόρια της, αλλά φαινόταν ότι ίσως έπρεπε να τα αφήσει πίσω στο Ηνωμένο Βασίλειο για να ξεφύγει από τον Τύπο, ο οποίος την κυνηγούσε αμείλικτα κάθε μέρα της ζωής της. Θα το έκανε επίσης για να τα απαλλάξει από όλη την προσοχή που έπαιρναν όταν ήταν μαζί τους».

Σκοπός της Νταϊάνα ήταν να ανακοινώσει ότι θα αποχωρούσε οριστικά από το Ηνωμένο Βασίλειο. Τότε οι άνθρωποι της ασφάλειάς της είχαν ανησυχήσει καθώς αυτό θα έριχνε ακόμα περισσότερο λάδι στη φωτιά και οι παπαράτσι πιθανότατα θα δεκαπλασιάζονταν, εξήγησε ο σωματοφύλακας.

Σε άλλο κεφάλαιο του βιβλίου του, ο Σάνσουμ προσθέτει ότι η Νταϊάνα δεν ήταν ψυχικά ασταθής τις τελευταίες εβδομάδες της ζωής της. «Μπορώ να σας πω ότι πέρασα 10 ημέρες κοντά της και ήταν ένας από τους πιο ισορροπημένους ανθρώπους που έχω γνωρίσει ποτέ. Οφείλω να ξέρω.

Έχω εκπαιδευτεί να εντοπίζω αν κάποιος είναι ανισόρροπος, είναι μέρος της δουλειάς μου. Ψάχνεις για τα σημάδια που δίνουν οι άνθρωποι όταν βρίσκονται υπό πίεση, γιατί αυτό σημαίνει ότι μπορεί να είναι έτοιμοι να κάνουν κάτι. Η Νταϊάνα δεν ήταν υπερβολικά θυμωμένη ή εκτός ελέγχου. Ήταν φυσιολογική και μελετούσε προσεκτικά τις κινήσεις της».

Φοβόταν για τη ζωή της

Ο κύριος παρακινητικός παράγοντας πίσω από σχεδόν όλες τις θεωρίες συνωμοσίας, είναι η πεποίθηση της ίδιας της Νταϊάνα, ότι κινδύνευε η ζωή της. Το κυριότερο από τα στοιχεία που ενισχύουν αυτή τη θεωρία, ότι δηλαδή ήταν σίγουρη πως κάποιος σχεδιάζει να την σκοτώσει, είναι μια επιστολή που αποκάλυψε ο Πολ Μπάρελ, ο μπάτλερ της Νταϊάνα, ο οποίος ανακάλυψε ότι του την είχε δώσει άκρως εμπιστευτικά το 1996.

«Κάθομαι εδώ στο γραφείο μου σήμερα τον Οκτώβριο (1996) και λαχταρώ κάποιον να με αγκαλιάσει και να με ενθαρρύνει να κρατηθώ δυνατή και να κρατήσω το κεφάλι ψηλά. Αυτή η συγκεκριμένη φάση στη ζωή μου είναι η πιο επικίνδυνη. Σχεδιάζει ένα “ατύχημα” στο αυτοκίνητό μου, μία βλάβη στα φρένα και ένα σοβαρό τραυματισμό στο κεφάλι, προκειμένου να καταστήσει ελεύθερο το μονοπάτι για τον Κάρολο να παντρευτεί», φαίνεται να είχε γράψει.

Το γράμμα αποδείχτηκε τρομακτικά προφητικό. Μάλιστα, όταν το είχε συντάξει, είχε αντιμετωπίσει προβλήματα με το αυτοκίνητό της και ο φόβος της είχε ενισχυθεί, όταν ο σωματοφύλακάς της είχε πεθάνει σε ένα ατύχημα, που η ίδια πίστευε ότι ήταν προμελετημένο.

Η Νταϊάνα είχε σαφώς ανησυχίες για την ασφάλειά της, όπως και κάθε μέλος μίας βασιλικής οικογένειας, οπότε κάτι τέτοιο δεν θα μπορούσε να αποτελεί μία ηχηρή απόδειξη, μια ολόκληρη θεωρία συνωμοσίας. Φυσικά, δεν φαίνεται να είχε σοβαρό. πρόβλημα με κανένα μέλος της βασιλικής οικογένειας.

Πηγή:Λοιπόν

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved