Χάρης Ρώμας: «Κανείς δεν με περίμενε με ανοιχτές αγκάλες»
Media

Χάρης Ρώμας: «Κανείς δεν με περίμενε με ανοιχτές αγκάλες»

Ο Χάρης Ρώμας, ο βασιλιάς της τηλεοπτικής κωμωδίας (και όχι μόνο) έχει επιστρέψει για τα καλά.

Ο γνωστός ηθοποιός και σεναριογράφος, κάθισε στο θρόνο του, πίνει «καφέ της χαράς» τόσο στην επαγγελματική, όσο και στην προσωπική του ζωή, αλλά δεν επαναπαύεται.

Η επιστροφή με «Καφέ της Χαράς» είχε ρίσκο για εσάς ή ήταν εύκολη;

Η κάθε επιστροφή έχει ρίσκο. Μετά από τα πέντε πρώτα χρόνια αποχής, όταν εγώ αποφάσισα ότι θα μπορούσα και να γυρίσω, ήμασταν στην κορύφωση της οικονομικής κρίσης. Μου είχε λείψει το μέσο αυτό που τόσο καλά μου είχε φερθεί, με είχε αγαπήσει; με είχε κάνει γνωστό και αγαπητό στον κόσμο και μου είχε προσφέρει και χρήματα. Επιπλέον, συνειδητοποίησα ότι μου άρεσε και σαν τέχνη. Σαν τέχνη αντιμετωπίζω την τηλεόραση. Αλλά όταν αποφάσισα να γυρίσω μέσα στην κρίση, πήρα ένα μάθημα, κατάλαβα ότι κανείς δεν με περιμένει με ανοιχτές αγκάλες. Δεν μπορώ να πω ότι αντιμετώπισα κάποια άρνηση, αντίθετα ειπώθηκαν όλα τα γνωστά «respect» που συνήθως λέγονται, αλλά κατάλαβα ότι και κανείς δεν κόπτεται να κάνω οπωσδήποτε μια σειρά. Αν απέχεις τρία τέσσερα χρόνια σταματάς να είσαι καθεστώς, σταματάς να είσαι μέρος αυτού του συστήματος που όλα τρέχουν πολύ γρήγορα.

-Κάποια στιγμή γράψατε και το σενάριο «Του κακού πεθερού» που ποτέ δεν είδαμε στην τηλεόραση του Έψιλον. Τι έγινε με αυτή την περίπτωση;

Εν πάση περίπτωση, ήταν η πρώτη πρόταση που είχα για επιστροφή από τον ιδιοκτήτη του συγκεκριμένου καναλιού και τον Μένιο Φουρθιώτη που νομίζω, ήταν διευθυντής προγράμματος. Υπέγραψα ένα συμβόλαιο που τα λεφτά ήταν πολλά, όμως μετά το μετάνιωσα γιατί αυτό που είδα, δεν μου άρεσε καθόλου. Και δεν ήθελα να ξεπουλήσω το παρελθόν μου, τα πιστεύω μου και την αισθητική μου. Θα με ενοχλούσαν πολλά πράγματα αν το έκανα. Το ζύγι έγερνε πολύ στο το να μη γίνει. Από τη μια μεριά ήταν τα λεφτά και από την άλλη όλα τα αρνητικά. Και έτσι έμεινε ανεκμετάλλευτο ένα μεγάλο μέρος του σεναρίου που έχει γραφτεί. Η αλήθεια είναι ότι έχουμε και δικαστήριο με αυτούς τους ανθρώπους που δεν έχει τελεσιδικήσει. Κι εκείνοι μου έκαναν αγωγή γιατί έφυγα και εγώ έκανα γιατί δεν ήταν σε τίποτα φερέγγυοι και τίποτε δεν τηρήθηκε από αυτά που συμφωνήσαμε. Ένα από τα προβλήματα που έχει αυτή η χώρα είναι ότι τα δικαστήρια είναι τόσο πολύ αργά και ανοργάνωτα.

-Αν, λοιπόν, λήξει το δικαστικό θέμα ενδέχεται και να το δούμε κάποια στιγμή;

Ναι, βέβαια. Επειδή έχουν γραφτεί αρκετά επεισόδια είναι πιθανόν να το αξιοποιήσω μελλοντικά.

-Στο «Καφέ της Χαράς» θα υπάρξει κάποιο πρόσωπο - έκπληξη όπως ακούμε τελευταία;

Δεν υπάρχει πρόσωπο έκπληξη στο «Καφέ της Χαράς». Τα έχουμε ανακοινώσει όλα τα πρόσωπα που θα παίζουνε. Δεν το έχει ανάγκη το «Καφέ» το πρόσωπο έκπληξη. Όλοι με ρωτάνε για το καφέ και για τα παρασκήνια... οι δημοσιογράφοι γίνονται τόσο πιεστικοί που αν δεν ήμουν προσγειωμένος και δεν βρισκόμουν σε μια ηλικία που το μυαλό μου έχει «πήξει» οριστικά και αμετάκλητα θα έπρεπε να αισθάνομαι πως είμαι το κέντρο του κόσμου. Όχι, απλώς, κάνω τη δουλειά μου με πολύ κέφι, μου αρέσει που η σειρά έχει φανατικό κοινό, μου αρέσει που συνεργάστηκα ξανά με τον ΑΝΤ1 και αισθάνθηκα ότι βρίσκομαι και πάλι στο σπίτι μου. Και μάλλον, θα έχουμε και μια συνεργασία ακόμα πριν αποφασίσω για το επόμενο κομμάτι της ζωής μου, που πιθανόν, να είναι αρκετά διαφορετικό.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved