Γιώργος Γιαννόπουλος για Άγριες Μέλισσες: «Ήταν μια σαπουνόπερα με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα»
Media

Γιώργος Γιαννόπουλος για Άγριες Μέλισσες: «Ήταν μια σαπουνόπερα με ιλουστρασιόν περιτύλιγμα»

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος παραχώρησε συνέντευξη και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός σχετικά με την καριέρα του ως ηθοποιός, ενώ σχολίασε και την σειρά "Άγριες Μέλισσες", η οποία και γνώρισε μεγάλη επιτυχία. 

Είναι ένας από τους πιο αγαπημένους ηθοποιούς, που το τηλεοπτικό κοινό έχει λατρέψει μέσα από τους ρόλους που ο ίδιος έχει ενσαρκώσει, τόσο σε τηλεόραση, όσο και σε θέατρο και κινηματογράφο.

Ο Γιώργος Γιαννόπουλος παραχώρησε συνέντευξη στο περιοδικό Λοιπόν και υπήρξε άκρως αποκαλυπτικός. Αρχικά, ο ίδιος έκανε λόγο για την καριέρα του, ενώ τόνισε πως το πιο δύσκολο είναι να καταφέρει κάποιος να παραμείνει ο εαυτός του, ακόμα και αν έχει παίξει πολλούς ρόλους στη ζωή του. Παράλληλα, έκανε λόγο για την σειρά του ΑΝΤ1 "Άγριες Μέλισσες", η οποία και γνώρισε πολύ μεγάλη επιτυχία.

Ποιος είναι ο ρόλος που έχει αφήσει μέσα σας το πιο βαθύ αποτύπωμά του;

Ποιοε είναι ο ρόλος που έχει αφήσει μέσα μου το πιο βαθύ αποτύπωμά του; Ο... εαυτός μου! Αλήθεια σου λέω! Γιατί με το μέσα μου δουλεύω όλους τουε ρόλους. Οι ρόλοι για μένα είναι «οχήματα». Δουλεύω με ειλικρίνεια και φροντίζω σε όποιο ρόλο κι αν πέσει στα χέρια μου, μέσα σε αυτόν ο κόσμος να «βλέπει» και εμένα τον ίδιο. Ίσως και γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο να είμαι ένας ηθοποιός που δεν έβαλε ποτέ ταμπέλες στη ζωή του. Α είμαι εμπορικός, α είμαι ηθοποιός, α αυτό μου πάει, α εκείνο δεν θα το παίξω... Ένας καλλιτέχνης πρέπει να μπορεί να υποστηρίξει τα πάντα, με την ίδια ειλικρίνεια και την ίδια εντιμότητα. Και γενικότερα; Ας μην μεγαλοποιούμε και τόσο πολύ τα πράγματα, ας μην τρελαινόμαστε. Έγινε για παράδειγμα τεράστιος ντόρος με τις «Αγριες Μέλισσες», φυσικά και ήταν μία υπέροχη δουλειά, φυσικά ήταν μία παραγωγή προσεγμένη από την πρώτη μέχρι την τελευταία τηε λεπτομέρεια, αλλά εντάξει... Δεν έπαυε ουσιαστικά να είναι μία καθημερινή σαπουνόπερα. Αν το καλοσκεφτείς θα δεις κι εσύ πως οι «Μέλισσες» επί της ουσίας ήταν μία σαπουνόπερα. Εντάξει δεν θα μπορούσε να είναι όπως ήταν η «Λάμψη» το 2000 γιατί τα χρόνια αλλάζουν, οι συνθήκες αλλάζουν, η αισθητική αλλάζει. Αλλά ήταν μία σαπουνόπερα με ένα ιλουστρασιόν περιτύλιγμα.

-Ποιον ρόλο θα θέλατε να ερμηνεύσετε και δεν έχετε, μέχρι στιγμής;
Δεν βάζω συγκεκριμένους στόχους, δεν «ψήνομαι» από συγκεκριμένους ρόλους. Είμαι καλλιτέχνης και μπορώ να υποστηρίξω ότι κι αν έρθει στο δρόμο μου, οπότε περιμένω να συναντηθώ με ότι βρίσκεται στη πορεία και έρχεται. Έναν μεγάλο ηθοποιό δεν τον κάνουν οι ρόλοι, αλλά οι ερμηνείες του. Για παράδειγμα ο τεράστιος Βέγγος έπαιξε στην Επίδαυρο στα 85 του. Μπορεί να μην έπαιζε και ποτέ, τι σημαίνει αυτό;

Έχετε βιώσει ποτέ την μέθεξη; Υπάρχουν λόγια ώστε να ορίσει αυτήν την αίσθηση ο ηθοποιός;


Το πώς βιώνει κάθε καλλιτέχνης την μεθεξη, είναι κάτι πολύ σχετικό, γιατί λειτουργεί και εντελώς διαφορετικά στον κάθε έναν απο εμάς. Σίγουρα όταν φτάνεις στη μέθεξη νιώθεις σαν να περνάς σε ένα άλλο επίπεδο. Νιώθεις μια πληρότητα και προς στιγμή αισθάνεσαι ένας μικρος θεός! Όμως, όλα αυτά σου συμβαίνουν στην αρχή της καριέρας σου, στα πρώτα σου βήματα που βλέπεις αλλιώς αυτό τον χώρο. Μετά οσο περνά ο καιρόε ο καλλιτέχνης πρέπει να ταπεινώνεται για να φτάσει στην ουσία. Για να βρεις το
ουσιαστικό μεγαλείο αυτής της δουλειας - μην σου πω και της ζωής - πρέπει να γίνεσαι ταπεινός. Όλα τα άλλα σταριλίκια, υψηλες τεχνες και λοιπά, είναι για τα ψώνια και τους ατάλαντους, που ασχολούνται περισσότερο με το... φαινεσθαι και όχι με την ουσία της τέχνης. Οι πραγματικά ταλαντούχοι άνθρωποι, οι χαρισματικοί άνθρωποι δεν ήταν ποτέ ψώνια. Ο Θεοδωράκης, ο Ελυτης, ο Χατζιδάκις... Οπότε τι να λέμε τώρα!

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved