Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για Εκτός Υπηρεσίας: «Ο Σωκράτης δεν είναι αφελής»
Media

Αλέξανδρος Αντωνόπουλος για Εκτός Υπηρεσίας: «Ο Σωκράτης δεν είναι αφελής»

Ο Αλέξανδρος Αντωνόπουλος πρωταγωνιστεί στη νέα σειρά του ANT1, Εκτός υπηρεσίας. Ο ηθοποιός, ο οποίος μετράει πολλά χρόνια στον χώρο παραχώρησε μια εφ' όλης της ύλης συνέντευξη.

Ο ίδιος μεταξύ άλλων μίλησε για τον ρόλο του αλλά και για την σειρά.

Από τον Ηλία Λαλαμπίρδα στον Αντώνη Σωτηρίου και τώρα στον Σωκράτη Κωλλέτη. Αγαπάτε εξίσου όλους τους χαρακτήρες που υποδύεστε;

0χι βέβαια και είναι φυσικό. Άλλοι μου ταιριάζουν περισσότερο κι άλλοι λιγότερο ως προς την ιδιοσυγκρασία τους κι αυτό αφορά όχι μόνο στην τηλεόραση αλλά και το θέατρο και τον κινηματογράφο. Έχω κι εγώ τις αδυναμίες μου».

Ο νέος σας ήρωας, ο Σωκράτης Κωλλέτης, σάς είναι συμπαθής;

«Ναι, είναι καλός χαρακτήρας. Όμως υπάρχουν και κακοί από γραφής όπως ο Ιάγος στον Οθέλλο, που θα ήθελα πολύ να τον παίξω. Είναι ένας ρόλος που μπορείς να συμπορευτείς και να σου βγάλει πράγμα[1]τα που μπορεί να έχεις. Ο κάθε άνθρωπος έχει μέσα του και το καλό και το κακό»

Στη σειρά υποδύεται τη σύζυγο του ήρωά σας, τη Γιώτα... Κλεφτογιάννη και μάλλον δεν είναι τυχαίο το επίθετό της!

«Πράγματι υποδύεται τη σύζυγο του Σωκράτη και είναι φρικτά δολοπλόκα. Κάνει τέρατα πίσω από την πλάτη του. Εκείνο; δεν είναι αφελής. Πολλά τα καταλαβαίνει κι επεμβαίνει. Όμως ενώ νομίζει ότι την τιμωρεί, εκείνη όλο και τα γυρνάει και τα μαγειρεύει συνέχεια. Ως γυναίκα είναι δαιμόνια. Ο άντρας είναι πιο αφελής ως ον».

Ο Σωκράτης είναι πρώην δήμαρχος των δύο χωριών. Είναι η ειρηνοποιός δύναμη;

«Όλοι στο νησί τον σέβονται και τον ακούνε καθώς είναι ο βασικός λόγος ειρήνης και ομόνοιας ανάμεσα στα δύο χωριά. Είναι μορφωμένος, ο άρχοντας του νησιού και πάνω από όλα βάζει την ηρεμία του τόπου καθώς οι μεν μισιούνται με τους δε. Από πλευράς του προσπαθεί να συμβιβάσει την κατάσταση».

To «Εκτός υπηρεσίας» πάντως είναι από τις λίγες κωμωδίες στην ελληνική τηλεόραση αφού φέτος το δράμα έχει την τιμητική του.

«Είναι ένα χαρακτηριστικό του Ελληνα. Πάει κάτι καλά και όλοι τρέχουμε να κάνουμε το ίδιο στην υπερβολή του. Φέτος θα προβληθούν 35 σειρές. Ποιος θα πρωτοδιαφημιστεί και πού θα μοιραστεί αυτή η πίτα: Τι θα πρωτοδεί ο τηλεθεατής από το απόγευμα έως τα μεσάνυχτα; Είμαστε άπληστα κι αυτό τιμωρείται. Συμβαίνει το ίδιο κα με τις θεατρικές σκηνές. Έχουμε περισσότερα θέατρα από τη Νέα Υόρκη και Λονδίνο».

Η σειρά πάντως πολύ εύστοχα αναδεικνύει τις παθογένειες του Έλληνα.

«Είναι μια σατιρική κωμωδία. Ο Έλληνας αυτός είναι, αλλά γελάει με το χάλι του. Είναι ένα από τα λίγα προσόντα του. Εξού και πάει στις επιθεωρήσεις που αποτελούν καθρέφτη της ελληνικής κοινωνίας και του αρέσει να αυτοσαρκάζεται. Αυτό συνέβαινε από την εποχή του Αριστοφάνη. Ο αυτοσαρκασμός είναι το μέσο επιβίωσής μας με τα τόσα που μας έχουν βρει. Παρ’ όλα αυτά, η Ελλάδα είναι ευλογημένη χώρα με τον ήλιο της, τη θάλασσα και τα καλά της».

Πηγή: tv24

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved