Akis’ Food Tour: Ο Άκης Πετρετζίκης συναντά τον Ευτύχη Μπλέτσα
Media

Akis’ Food Tour: Ο Άκης Πετρετζίκης συναντά τον Ευτύχη Μπλέτσα

Το γαστρονομικό οδοιπορικό του Άκη Πετρετζίκη συνεχίζεται με ένα μοναδικό επεισόδιο «Akis’ Food Tour» στη Θεσσαλονίκη, το Σάββατο 16 Δεκεμβρίου στις 20:00, στο τελευταίο επεισόδιο του α΄κύκλου της σειράς.

To «Akis’ Food Tour» φτάνει επιτέλους στη Θεσσαλονίκη και εμείς συντονιζόμαστε για να παρακολουθήσουμε ένα από τα πιο ιδιαίτερα επεισόδια αυτού του κύκλου.

Το λαχταριστό αλλά και πολύ νοσταλγικό ταξίδι του Άκη Πετρετζίκη στην πόλη που γεννήθηκε προβάλλεται αυτό το Σάββατο, στις 20.00.

Τον αγαπημένο μάγειρα συνοδεύουν στη συμπρωτεύουσα σημαντικοί άνθρωποι της θεσσαλονικιώτικης γαστρονομίας, οι παιδικοί του φίλοι αλλά και ο Χρήστος Κιούσης. Επίσης, σε ένα μοναδικό crossover ταξιδιωτικών εκπομπών, στο επεισόδιο εμφανίζεται ο Ευτύχης Μπλέτσας.

Akis-Food-Tour-8essalonikh-(5).jpg



Το «Akis’ Food Tour» μας συστήνει τη Θεσσαλονίκη, έτσι όπως δεν την έχουμε ξαναδεί. Πριν ανατείλει ο ήλιος, όταν όλη η πόλη κοιμάται, στο Καπάνι, τη μεγαλύτερη και παλαιότερη παραδοσιακή αγορά της πόλης, οι καταστηματάρχες στήνουν τους πάγκους με τις νοστιμιές τους. Εκεί, ο Άκης γνωρίζει τον Μήτσο, που έχει ένα από τα σύγχρονα καφενεία της αγοράς και μαζί ξεκινούν μια γαστρονομική περιπλάνηση σε ψαράδικα, κρεοπωλεία με άκρα ζώων και μαγαζιά με τουρσιά και μπαχάρια.


Ο Παύλος Τερκενλής εξηγεί στον αγαπημένο μάγειρα την ιστορία της πλατείας Αριστοτέλους και του αποκαλύπτει γιατί η γωνία Αριστοτέλους με Τσιμισκή μυρίζει πάντα τσουρέκι. Στη στοά Μοδιάνο, μπροστά από ένα λαχταριστό πιάτο γεμάτο σουτζουκάκια οι δύο φίλοι ξεχνιούνται για ώρες συζητώντας για τη γαστρονομίας της Θεσσαλονίκης. Στη συνέχεια, η Γελίζ και η Ιζέλ Χατζή παίρνουν τον Άκη μαζί τους σε μια σαββατιάτικη βόλτα στο πολύβουο κέντρο της πόλης και του εξηγούν γιατί είναι επτασφράγιστο μυστικό η συνταγή εκμέκ κανταΐφι της οικογένειας.

Νοσταλγώντας τα παιδικά του χρόνια, ο Άκης συναντά τους φίλους του από τις Συκιές Θεσσαλονίκης. Μαζί επισκέπτονται την Τούμπα, τη Μέκκα του πιτόγυρου και μπλέκουν σε μια ατελείωτη συζήτηση σχετικά με τις διαφορές τυλιχτού και σάντουιτς. Λίγο αργότερα, τη σκυτάλη παραλαμβάνει ο Χρήστος Κιούσης, για μια ξενάγηση στη σύγχρονη Θεσσαλονίκη by night.

Akis-Food-Tour-8essalonikh-(6).jpg

Όμως, όπως πάντα, ο Άκης «γυρνάει τη φάση» και έτσι, καταλήγουν ξανά για φαγητό. Προορισμός τους, τα στέκια της πόλης που μετά τα μεσάνυχτα παραμένουν κλασσική αξία. Τρώνε μια τραγανή μπουγάτσα με κιμά στον Γιάννη και παραγγέλνουν, με ευλάβεια, κρέπα στον Βαλεντίνο.

Την επόμενη μέρα, ο Γιώργος και η Αντωνία Ελενίδη, τα εγγόνια της οικογένειας που έκανε τα τρίγωνα Πανοράματος σήμα κατατεθέν της πόλης, συναντούν τον Άκη Πετρετζίκη στον Λευκό Πύργο για να κάνουν μια ηλιόλουστη κυριακάτικη βόλτα με καραβάκι. Λίγο παρακάτω, στη Νέα Παραλία, ο Άκης πετυχαίνει τον Ευτύχη Μπλέτσα να ψαρεύει στον Θερμαϊκό!

Μην χάσετε ένα ανατρεπτικό επεισόδιο στην πατρίδα του Άκη Πετρετζίκη. Αυτό το Σάββατο, στις 20.00, στον ALPHA.

Ραντεβού την Άνοιξη, με το 2ο κύκλο του «Akis’ Food Tour»!

Δείτε το trailer εδώ:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved