Eurovision 1996-H Μαριάννα Ευστρατίου στο gossip-tv: «Αυτό που έγινε ήταν εις βάρος της παρουσίασης»
Eurovision

Eurovision 1996-H Μαριάννα Ευστρατίου στο gossip-tv: «Αυτό που έγινε ήταν εις βάρος της παρουσίασης»

H Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την εμπειρία που είχε στην Eurovision του 1996 όταν εκπροσώπησε για δεύτερη φορά την Ελλάδα στον πανευρωπαϊκό διαγωνισμό τραγουδιού με το τραγούδι Εμείς Φοράμε το Χειμώνα Ανοιξιάτικα.

H Μαριάννα Ευστρατίου είναι "ιέρεια" του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision αφού βρέθηκε όχι μία, όχι δύο αλλά τρεις φορές να εκπροσωπεί την Ελλάδα. Συγκεκριμένα το 1987 εμφανίστηκε ως τραγουδίστρια υποστήριξης για το δίδυμο Bang. Η Ευστρατίου κέρδισε τον ελληνικό εθνικό διαγωνισμό τραγουδιού το 1989, ξεπερνώντας την Άννα Βίσση, και εκπροσώπησε την Ελλάδα στη Λωζάνη με «Το δικό σου αστέρι» σε σύνθεση της ίδιας και σε στίχους της Βίλλυς Σανιάνου. Το τραγούδι τερμάτισε ένατο. Το 1996, η ΕΡΤ την επέλεξε για να εκπροσωπήσει την Ελλάδα και πάλι, αυτή τη φορά με το τραγούδι «Εμείς φοράμε το χειμώνα ανοιξιάτικα», αλλά το τραγούδι τερμάτισε μόλις στη 14η θέση στο Όσλο. Η ίδια πήρε μέρος στον εθνικό τελικό του 1998 αλλά δεν κέρδισε.

maxresdefault-(3).jpg

Το τραγούδι κατάφερε και προκρίθηκε από τον μη τηλεοπτικό, μόνο ηχητικό προκριματικό γύρο, τερματίζοντας στη 12η θέση με 45 βαθμούς.

Στον τηλεοπτικό τελικό, ερμηνεύτηκε δέκατο ανά σειρά εμφάνισης, μετά την Ελβετία με την Kathy Leander και το "Mon coeur l'aime" και πριν την Εσθονία με τους Maarja-Liis Ilus & Ivo Linna με το "Kaelakee hääl".

Στο τέλος της ψηφοφορίας, έλαβε 36 βαθμούς, τερματίζοντας 14ο ανάμεσα σε 23 συμμετοχές.

H Μαριάννα Ευστρατίου μίλησε αποκλειστικά στο gossip-tv για την εμπειρία που είχε στην Eurovision του 1996.

Έχοντας την εμπειρία του 89, είχα κάνει φοβερή προετοιμασία. Υπήρξαν όμως διάφορα απροσδόκητα. Ενώ είχαμε προετοιμάσει κινήσεις και χορευτικά για μια σκηνή 22 μέτρων, ξαφνικά στην πρώτη μας πρόβα μας έβαλαν σε μια σκηνή 5 μέτρων. Την ορχήστρα δεν την είδα ποτέ. Η ηχητική κάλυψη του τραγουδιστή επί σκηνής δεν ήταν καλή και η τοποθέτησή μας ως χώρα κακή. Προσπάθησα να τα αλλάξω, αλλά, δυστυχώς, δεν μπορούσα».

Στη συγκεκριμένη εμφάνιση θα άλλαζα την τελευταία στιγμή το θέμα της χορογραφίας που είχαμε το 1996 γιατί ενώ είχαμε ενημερωθεί για άλλου είδους διαστάσεις της σκηνής μας έβαλαν σε μια πολύ μικρή σκηνή και το αποτέλεσμα ήταν άλλο. Δεν ήθελα να στενοχωρήσω τους συνεργάτες μου, αυτό ήταν που έκανα και ήταν εις βάρος μου και εις βάρος της παρουσίασης. Ενώ έπρεπε για το καλό αποτέλεσμα να πω "παιδιά εδώ μας βάζουν τελείως άλλα δεδομένα, οπότε δε θα υπάρχει αυτό στη σκηνή, δε θα υπάρχει εκείνο και δε θα κάνουμε κανένα χορευτικό, ούτε χέρια θα κουνάμε, ούτε πόδια, ούτε αυτό, ούτε τίποτα", δεν το έκανα. Αυτό το μετάνιωσα γιατί ήταν εις βάρος όλης της παρουσίασης.

eystratiou2.jpg

H Μαριάννα Ευστρατίου στο gossip-tv

Τώρα θυμάμαι κάτι άλλο χαζό και αρνητικό από έναν δημοσιογράφο, δεν ξέρω ποιος ήταν στην press conference πριν τραγουδήσουμε, δε θυμάμαι ποιο κράτος ήταν. Με είχε ρωτήσει το εξής, δημόσια, «Μα εσείς που έχετε πει αυτό το τόσο ωραίο τραγούδι, πώς ερχόσαστε φέτος και μας λέτε αυτό το τραγούδι που είναι τόσο χάλια» κάτι τέτοιο, δεν ξέρω. Του απάντησα πως εμένα αυτό το τραγούδι μου αρέσει και αν σας αρέσει το άλλο περισσότερο, ωραία, ακούτε το άλλο και αυτό μην το ακούσετε καθόλου.

Ποτέ δεν ξέρεις από πού θα σου έρθει κάτι αρνητικό ή και κάτι θετικό, δεν ξέρεις. Σίγουρα πάντως είναι μια εμπειρία που σε σημαδεύει μια ζωή. Δεν μπορώ να πω ότι είναι κάτι λιγότερο.

Θυμηθείτε κάποιο περιστατικό που έμεινε μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας αλλά θα είχε πολύ ενδιαφέρον να το μάθουμε σήμερα…

Η αλήθεια είναι πως από τη στιγμή που τελειώσαν, δεν έδινα σημασία σε κάτι που μπορεί να πήγαινε στραβά, ή να μπορούσαμε, πως να σου πω, να πούμε, α, ξέρεις, έγινε αυτό. Αυτό που ήταν έτσι αρκετά αστείο, για μένα προσωπικά, και δεν το έχω πει ξανά ήταν όταν είχαμε κάνει την πρόβα μας, από το πρωί, γύρω στις 10 και ήμασταν στο μακιγιάζ, θυμάμαι ότι μας έκαναν το μακιγιάζ που ήταν για το βράδυ. Μας το κάνανε το πρωί και μας είπανε, θα φροντίσετε να μη χαλάσει καθώς το μακιγιάζ δε γινόταν να επαναληφθεί.

Είναι δυνατόν, να εκπροσωπήσεις τη χώρα σου και να είσαι βαμμένη από το πρωί; Κουφά πράγματα έχουν γίνει.

mariana22.jpg

H Μαριάννα Ευστρατίου στο gossip-tv

Το Ζάρι το έχετε ακούσει; Ποιο τραγούδι σας άρεσε από τα φετινά;

Ναι, φυσικά. Στο πρώτο άκουσμα αισθάνθηκα πολύ άσχημα, λίγο ντροπή κυρίως με το βίντεο κλιπ. Είπα Θεέ μου δε θέλω. Από θέμα τραγουδιού είναι σημερινό και η Μαρίνα θα το κάνει πολύ καλά. Το βίντεο κλιπ ήθελα να είναι κάτι παραπάνω. Είδα αρκετές ομοιότητες με άλλα τραγούδια. Φέτος μου αρέσει πολύ το τραγούδι της Ιταλίας και της Ελβετίας, νομίζω ότι είναι και πρώτο, ότι έχει ανέβει πάρα πολύ στα στοιχήματα. Είναι πολύ ωραίος και ο τραγουδιστής της Ελβετίας. Επειδή άκουσα πολλά από τα κομμάτια έτσι τα φετινά. Μα μιλάμε τι έχει συμβεί και όλοι φέτος ή τα τελευταία χρόνια χρησιμοποιούν αυτές τις συλλαβές; Μήπως έχουμε γυρίσει στην εποχή που τα μωρά δεν ξέρουν να μιλάνε και βγάζανε αυτές τις φωνούλες και τις συλλαβούλες; Το παρατήρησα σε πολλά τραγούδια.

Στα 50 χρόνια συμμετοχών της Ελλάδας στον διαγωνισμό που συμπληρώνονται φέτος, υπήρξε κάποια συμμετοχή που πιστεύετε ότι αδικήθηκε;

Ναι, υπήρξαν κάποιες συμμετοχές, αλλά τώρα θα σου πω ψέματα αν αναφέρω κάποια πράγματα γιατί θα είναι λάθος. Εννοώ τα ονόματα, οι εποχές. Είμαι σίγουρη ότι η Ελλάδα έχει αδικηθεί πάρα πολλές φορές. Τώρα, οι λόγοι δεν ξέρω ποιοι είναι, μπορώ μόνο να τους υποθέτω, αλλά σίγουρα η Ελλάδα έχει αδικηθεί αρκετές φορές. Αυτό έχω να πω.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved