Μαρία Εκμετσίογλου: «Την μαγειρική την ξεκίνησα από τα παιδικά μου χρόνια»
Showbiz

Μαρία Εκμετσίογλου: «Την μαγειρική την ξεκίνησα από τα παιδικά μου χρόνια»

Η Μαρία Εκμετσίογλου σε συνέντευξή της εξομολογήθηκε πώς ξεκίνησε την μαγειρική και για την οικογένειά της που είχε ρίζες από την Κωνσταντινούπολη.

Θα θέλατε να μιλήσουμε για την οικογένεια σας και τη σχέση σας με την Κωνσταντινούπολη;
«Η οικογένεια του πατέρα μου καταγόταν από τη Σαφράμπολη. Οι πληροφορίες που έχω για το γενεαλογικό μου δέντρο ξεκινούν από το 1713 , ενώ το 1800 η οικογένεια μετακόμισε στην Κωνσταντινούπολη, στο Πέραν. Ο παππούς από την πλευρά της μητέρας μου ήταν από τα Ταταύλα. Όταν βυζαντινή οικογένεια. Και οι δύο οικογένειες δεν έζησαν μέρα μακριά από την Πόλη. Η μόνη που κάποια στιγμή έφυγε ήμουν εγώ, όταν παντρεύτηκα και έζησα στη Θεσσαλονίκη για δεκαπέντε χρόνια. Ωστόσο, επέστρεψα στην πατρίδα μου και δεν έχω ξαναφύγει εδώ και περίπου δεκαπέντε χρόνια.
Πώς ξεκίνησε η σχέση σας με τη μαγειρική;
«Από τα παιδικά μου χρόνια. Στην Πόλη τα σπίτια ήταν πέτρινα και πολύ μεγάλα. Μέναμε όλοι μαζί, προπαππούδες, παππούδες, γονείς, παιδιά, όλοι με τις οικογένειες τους. Μεγάλωσα με τέσσερις γυναίκες που όλη την ημέρα μαγείρευαν για τον παππού μου και τον πατέρα μου. Την προγιαγιά μου, τη γιαγιά μου, τη μητέρα μου και μια κυρία που μας βοηθούσε».
Πηγή: Πρώτο θέμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved