Ελευθερία Αρβανιτάκη: Η επιστροφή της στην πόλη της και η συναυλία που ετοιμάζει
Showbiz

Ελευθερία Αρβανιτάκη: Η επιστροφή της στην πόλη της και η συναυλία που ετοιμάζει

ΗΕλευθερία Αρβανιτάκη επιστρέφει  στην πόλη της τον Πειραιά με μια μεγάλη συναυλία.  Πόσο μεγάλη βαρύτητα έχει για εκείνη  η συναυλία της στην πόλη όπου γεννήθηκε και μεγάλωσε; 

«Κάθε συναυλία μου εκεί, έχει πάντα μία συναισθηματική φόρτιση. Ο Πειραιάς είναι η πόλη μου στην ουσία παρ΄ όλο που ζω στην Αθήνα πολλά χρόνια. Έρχονται συμμαθητές και φίλοι από τη γειτονιά, μια γειτονιά κυρίως ναυτικών αλλά και προσφύγων. Μία γειτονιά που έπαιζε το ρόλο των σημερινών παιδικών σταθμών. Το σπίτι μου είναι ακόμα εκεί. Η μητέρα μου μένει ακόμα κατά διαστήματα εκεί» τόνισε στην Αγορά.

-Μίλησέ μου για τις παιδικές σου αναμνήσεις στον Πειραιά…

«Η θάλασσα, οι τραγουδιστές καλησπέρα από τον κόσμο που καθόταν στα σκαλιά, τα παιχνίδια στον δρόμο, η Καστέλα με τα αρχοντικά της, τα ξεκλείδωτα σπίτια, ο ύπνος στα μπαλκόνια ή στις ταράτσες, το σπάνιο χιόνι τα Χριστούγεννα, οι διαφορετικές μουσικές από τις διαφορετικές οικογένειες, πάρτι, αγάπες, χειραφέτηση, σινεμά, πολιτική, βιβλία. Όλα ξεκίνησαν από τον Πειραιά.»

-Ανεβαίνεις στη σκηνή με έναν εξίσου αγαπημένο μας τον Νίκο Πορτοκάλογλου. Πως είναι η συνεργασία σας;

«Είναι μία συνεργασία που έγινε με κέφι, με εμπιστοσύνη, με ιδέες, εναρμονίζοντας την διαφορετικότητά μας και ταυτόχρονα τονίζοντάς την. Με τον Νίκο έχουμε πολλά κοινά. Ξεκινήσαμε και οι δύο από γκρουπ, με πολλές κοινές μουσικές αναφορές, τις οποίες καταλάβαμε όταν βρεθήκαμε από κοντά. Ο Νίκος με τους «Φατμέ» κι εγώ με την «Οπισθοδρομική κομπανία». Κι όλα αυτά τα χρόνια παρακολουθούσαμε ο ένας τον άλλον. Αλλαγές στον ήχο, αλλαγές στον στίχο, συνεργασίες μη αναμενόμενες. Είναι στοιχεία γοητευτικά για έναν καλλιτέχνη και χαιρόμουν πάντα να το διαπιστώνω στον Νίκο. Είναι από τους σημαντικότερους τραγουδοποιούς που έχουμε και για μένα η στιχουργική του δεινότητα, δηλ απλή και ταυτόχρονα δυνατή, είναι η μεγάλη του δύναμη. Συνεργαστήκαμε με τον Νίκο στο άλμπουμ του για την ταινία «Μπραζιλέρο» και με αφορμή το τραγούδι «Καταστροφή κι ελπίδα» στο τελευταίο άλμπουμ μου «9+1 ιστορίες» αποφασίσαμε να παίξουμε παρέα, κάτι που το συζητάγαμε καιρό».

-Τι θα ακούσει το κοινό που θα βρεθεί στη συναυλία;

«Ιστορίες… του Νίκου, δικές μου, ιστορίες άλλων καλλιτεχνών... Ένα πρόγραμμα είναι πάντα το ξεδίπλωμα ενός σεναρίου που κέντρο του έχει το συναίσθημα και που το οδηγεί η εναλλαγή των τραγουδιών, ανάλογα με τον στίχο, τον ρυθμό, το ύφος κάθε τραγουδιού. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα φτιάξαμε με τον Νίκο και την Λήδα Ρουμάνη, δουλεύοντας μαζί τρεις μήνες.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved