Ρένη Πιττακή: «Με θυμώνει η ερώτηση "γιατί τώρα;" Γιατί κάποτε έπρεπε να σταματήσουν οι βιασμοί»
Showbiz

Ρένη Πιττακή: «Με θυμώνει η ερώτηση "γιατί τώρα;" Γιατί κάποτε έπρεπε να σταματήσουν οι βιασμοί»

Η καταξιωμένη ηθοποιός Ρένη Πιττακή μίλησε για τις καταγγελίες στο χώρο του θεάτρου και το ελληνικό #Metoo.

Καταγγελίες και ΜeΤοο: Οι σκέψεις σας;

«Εμείς μεγαλώσαμε σε άλλη εποχή, που πρέσβευε "τα εν οίκω μη εν δήμω". Γυρνώντας στα παλιά βλέπω μελανά σημεία και όσα συνέβαιναν στον χώρο σχολιάζονταν κάποιες φορές με κουτσομπολίστικη διάθεση, αλλά ως εκεί.

9592_RENI_PITAKI_10012017.jpg

Και εκρήξεις υπήρχαν και έλεγχος και αστυνόμευση που επεκτεινόταν στην ιδιωτική ζωή. Και τασάκια εκσφενδονίζονταν στην ένταση της πρόβας, αλλά συνήθως φτάναμε στα όρια της ανοχής του ο καθένας, σε συνθήκες που σήμερα δεν είναι ανεκτές και πολύ σωστά. Σήμερα ξεκινώντας από τον αθλητικό χώρο έγινε ένα ξέσπασα που επεκτάθηκε στον χώρο του θεάτρου και πήρε διαστάσεις λόγω βιτρίνας. Ενώ έπρεπε να καλύψει όλους τους εργασιακούς χώρους. Τα ονόματα των συναδέλφων που βρήκαν το θάρρος να καταγγείλουν κάθε είδους βιασμό, είναι γνωστά και μπράβο στο κουράγιο τους!

Μετά τις σοβαρές καταγγελίες και την επιβεβλημένη παρέμβαση της Δικαιοσύνης, άρχισε ένας «εμφύλιος», στα όρια του φαιδρού, όπου κάποιοι-κάποιες έβγαλαν τα απωθημένα τους, με κίνδυνο να αποδυναμωθεί εκ των έσω η υπόθεση. Παρακαλώντας όλα αυτά τον περασμένο χειμώνα αρρωσταίνεις. Κάποια στιγμή αισθάνθηκα την ανάγκη να πάρω θέση αλλά επέλεξα να μην το κάνω όσο τα πράγματα ήταν εν βρασμώ. Από την στιγμή φυσικά αναγνώρισα την αναγκαιότητα να ανοίξουν οι ασκοί του Αιόλου. Χρειάζεται όμως αυτοσυγκράτηση και περίσκεψη αφού η υπερβολή λειτουργεί αντίθετα.

Και τελευταίο: Με θυμώνει η ερώτηση "γιατί τώρα;". Τι θα πει γιατί τώρα. Γιατί κάποτε έπρεπε να σταματήσουν οι βιασμοί ψυχών και σωμάτων. Στο κάτω-κάτω αν δεν έχει κάποιος το ήθος, την "τσίπα" να σέβεται τον άλλον, ας «φοβάται τουλάχιστον», είπε στο Βήμα.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved