Σκέφτεσαι να κάνεις μελομακάρονα; H light συνταγή της Πετρουλάκη και η viral συνταγή της Χρηστίδου!
Showbiz

Σκέφτεσαι να κάνεις μελομακάρονα; H light συνταγή της Πετρουλάκη και η viral συνταγή της Χρηστίδου!

Τα Χριστούγεννα είναι προ των πυλών και πολλές είναι οι νοικοκυρές που έχουν ήδη φτιάξει την πρώτη δόση των γλυκών τους!

Παραδοσιακά όμως τα γλυκά των Χριστουγέννων οι περισσότεροι τα φτιάχνουν μετά τις 15 Δεκεμβρίου ώστε να είναι και φρέσκα για τις γιορτινές ημέρες. Εμείς συγκεντρώσαμε δυο από εκείνες που έγινε viral την περασμένη χρονιά και μάλιστα είναι για όλα τα γούστα.

Η πρώτη είναι η κλασσική συνταγή που κάθε χρόνο κάνει η Σίσσυ Χρηστίδου και ξετρελαίνει άπαντες και η δεύτερη είναι η light συνταγή της Ελένης Πετρουλάκη που δεν έχει τίποτα να ζηλέψει από την πρώτη.

Πάρε χαρτί και μολύβι και σημείωσε τα υλικά!

Για τη συνταγή της Σίσσυς που έχει γίνει viral, θα χρειαστείτε τα εξής υλικά:

4 φλυτζάνια του τσαγιού λάδι
1 φλιτζάνι του τσαγιού ζάχαρη
2 φλυτζάνια του τσαγιού μπίρα [χωρίς αφρό]ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2 κιλά περίπου αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 κουταλιά σούπας κοφτή σόδα
1 κουταλιά σούπας κανελογαρύφαλο
σιρόπι από μέλι και ζάχαρη

Εκτέλεση:

Σε ένα μεγάλο μπολ δουλεύετε την ζάχαρη με το λάδι και το κονιάκ με το πορτοκάλι [αν το προτιμήσετε]προσθέτετε και το ξύσμα των πορτοκαλιών ,[το δουλεύετε με το χέρι ,όχι σε μίξερ το μελομακάρονο ποτέ!! τα παραδοσιακά ..].
Κοσκινίζετε το ένα τέταρτο από το αλεύρι μαζί με τα μπαχαρικά, σόδα, κανελογαρύφαλα. και το ρίχνετε στο μείγμα λαδιού, ενώ ανακατεύετε με σπάτουλα .
Προσθέτετε και το υπόλοιπο αλεύρι ,η όσο χρειάζεται για να γίνει η ζύμη κάπως σφιχτή.
Την πλάθεται σε μελομακάρονα ,όχι πολύ μεγάλα λίγο πιο μικρό από το μέγεθος του εμπορίου, και τα βάζετε σε ταψιά γιατί γίνονται αρκετά, τα ψήνετε σε μέτριο φούρνο επί 1\2 ώρα περίπου.

Σιρόπι
Βράζετε 4 φλυτζάνια του τσαγιού ζάχαρη, 2 φλυτζάνια του τσαγιού μέλι ,και 3 φλυτζάνια του τσαγιού νερό.
Αφαιρείτε τον αφρό, βάζετε σε βαθουλό ταψί μελομακάρονα σε μια σειρά τα περιχύνετε με ζεστό σιρόπι ,όταν κρυώσουν τα βάζετε σε πιατέλα μελώνετε και τα υπόλοιπα κατά τον ίδιο τρόπο.

Έχετε τριμμένο καρύδι [περάστε το στο μούλτι] και πασπαλίζετε από πάνω !

Η Ελένη Πετρουλάκη μέσα από την προσωπική της σελίδα στο Instagram μοιράστηκε την συνταγή της για τα πιο light μελομακάρονα.

Κάνε κι εσύ τη συνταγή…

Σήμερα θα σας δείξω την πιο γλυκιά συνταγή για ωμοφαγικά μελομακάρονα χωρίς ζάχαρη. 😋 Τα πιο γευστικά και υγιεινά μελομακάρονα που μπορείς να απολαύσεις χωρίς ενοχές, όλο το χρόνο!

Με 120 θερμιδες ανά τεμάχιο 👌🏻 Θα χρειαστείτε:

✔️180 γρ καρύδια
✔️120 γρ αλεύρι βρόμης (νιφάδες βρόμης περασμένες στο μπλέντερ)
✔️120 γρ μέλι ή σιρόπι αγαύης
✔️10 γρ σπασμένο λιναρόσπορο
✔️10 γρ κανέλα (χρησιμοποιώ Κεϋλάνης)
✔️1/2 κ.γ (3 γρ) γαρύφαλλο τριμμένο
✔️ξύσμα από πορτοκάλι (προτίμησε βιολογικό και ακέρωτο)
✔️60 γρ νερό

Θρυμματίζεις τα καρύδια στο μπλέντερ και τα αδειάζεις σε ένα μεγάλο μπολ. Προσθέτεις τον λιναρόσπορο, τη βρόμη, τα μπαχαρικά και το ξύσμα από το πορτοκάλι και ανακατεύεις. Προσθέτεις το μέλι και το νερό και ανακατεύεις. Το μείγμα θα κολλάει - μην προσθέσεις και άλλη βρόμη. Αφού έχεις ανακατέψει καλά, σκέπασε με μεμβράνη το μπολ και αφησέ το στο ψυγείο για 15-20 λεπτά. Πλάσε τα μελομακάρονα στο επιθυμητό μέγεθος, πασπάλισε με τριμμένο καρύδι, κανέλα και μέλι εφόσον επιθυμείς

Τα καρύδια περιέχουν γλουταθειόνη, ένα σημαντικό αντιοξειδωτικό που βοηθάει στην ανάπτυξη των λεμφοκυττάρων του ανοσοποιητικού συστήματος. Είναι πλούσια σε α-λινολεϊκό οξύ που βοηθάει στη μείωση των επιπέδων της χοληστερόλης και στην τόνωση της υγείας της καρδιάς, ενώ οι βιταμίνες Β που περιέχουν παράγουν ενέργεια και βελτιώνουν την εγκεφαλική λειτουργία. Η περιεκτικότητά τους σε βιταμίνη Ε βοηθά στη διατήρηση της υγείας του δέρματος.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved