Γιάννης Μαρκόπουλος: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – Η ανακοίνωση της οικογένειας
Showbiz

Γιάννης Μαρκόπουλος: Πού και πότε θα γίνει η κηδεία του – Η ανακοίνωση της οικογένειας

Σε ηλικία 84 ετών άφησε την τελευταία του πνοή ο σπουδαίος Γιάννης Μαρκόπουλος.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της οικογένειας η κηδεία του μουσικοσυνθέτη θα γίνει την Πέμπτη 15 Ιουνίου

MARKOPOULOS.webp

Αναλυτικά η ανακοίνωση της οικογένειας.

«Η οικογένεια του Γιάννη Μαρκόπουλου μέσω ανακοίνωσης που απέστειλε προς τα Μέσα ενημερώνει για την ακριβή ώρα και τον τόπο που θα πραγματοποιηθεί τόσο η εξόδιος ακολουθία όσο και η ταφή του.

Η εξόδιος ακολουθία του αγαπημένου μας Γιάννη Μαρκόπουλου θα τελεστεί την Πέμπτη 15 Ιουνίου 2023 και ώρα 17.00 στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών. Για το τελευταίο αντίο, η σορός θα βρίσκεται στο Παρεκκλήσι της Μητροπόλεως Ναό από τις 12.00 το μεσημέρι της ίδιας μέρας και μέχρι τις 16.00. Η ταφή θα γίνει στο Κοιμητήριο Παπάγου. Βασιλική και Λένγκα Μαρκοπούλου» ανέφερε η ανακοίνωση της οικογένειας του συνθέτη.

markopoulos.jpg

O Γιάννης Μαρκόπουλος γεννήθηκε το 1939 στο Ηράκλειο Κρήτης. Πατέρας του ήταν ο Γεώργιος Μαρκόπουλος, πρώην νομάρχης Λασιθίου και μητέρα του η Ειρήνη Αεράκη από τη Σητεία. Πέρασε τα παιδικά του χρόνια στην Ιεράπετρα, τόπο καταγωγής του πατέρα του, στο ωδείο της οποίας παίρνει τα πρώτα του μουσικά μαθήματα στη θεωρία και στο βιολί. Οι πρώτες του επιδράσεις προέρχονται από την τοπική μουσική με τους γρήγορους χορούς και τα επαναλαμβανόμενα μικρά μοτίβα τους, από τη κλασική μουσική, καθώς και από τη μουσική της ευρύτερης ανατολικής Μεσογείου – και ιδιαίτερα της κοντινής Αιγύπτου.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved