Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και... «Μεσ' το χρόνο που περνάει... δεν υπάρχει τέλος»
Showbiz

Τέσσερα χρόνια χωρίς τον Λαυρέντη Μαχαιρίτσα και... «Μεσ' το χρόνο που περνάει... δεν υπάρχει τέλος»

«Είμαι πολύ ευτυχισμένος και ευγνώμων που υπάρχω στην ψυχή και την καρδιά κάποιων ανθρώπων που γουστάρουν αυτό που κάνω», είχε πει σε μια από τις τελευταίες του συνεντεύξεις ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας και σα να ήξερε πως θα παρέμενε μέσα στις ψυχές μας.

Μπορεί να έφυγε πρόωρα, να βύθισε στο πένθος ολάκερη την Ελλάδα όμως άφησε πίσω του μια τεράστια παρακαταθήκη. Τραγούδια «διαμάντια», μελωδίες που δεν έχουν υπάρξει ξανά, στίχοι με πάθος και ουσία σε μια Ελλάδα που τους χρειάζεται.

Δεν είναι αγάπη, δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε, είναι σου λέω πανικός, ένας μικρός Τιτανικός και θα 'ναι θαύμα αν σωθούμε

Μετά την τελευταία του συναυλία, που πραγματοποιήθηκε στο δημοτικό θέατρο Βόλου, στις 6 Σεπτεμβρίου έμεινε στο σπίτι του στον Πτελεό Μαγνησίας. Τα ξημερώματα της 9ης Σεπτεμβρίου του 2019, έπαθε ανακοπή καρδιάς. Όταν το ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ έφτασε, ο Λαυρέντης Μαχαιρίτσας ήταν ήδη νεκρός.

1675212391110-976093374-maxairitsas-1.jpg

Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο του Βόλου όπου απλώς διαπιστώθηκε ο θάνατος του. Η είδηση κυκλοφόρησε μέσα σε λίγα λεπτά βυθίζοντας στο πένθος και τη θλίψη όχι μόνο τα δικά του αγαπημένα πρόσωπα αλλά όλους μας.

Δεν είναι αγάπη αυτό που ζούμε,
εγώ το λέω φονικό
μην πάει ο νους σου στο κακό
με το μπαμπάκι θα σφαχτούμε

Συνεχίζουμε και θα συνεχίσουμε να του τραγουδάμε «Έλα ψυχούλα μου» σε πείσμα των καιρών που αν ήταν εδώ θα προσπαθούσε να αλλάξει με τη μουσική του!

1675198718475-717790126-maxairitsas-3.jpg

Η σπουδαία καριέρα

Το 1988 ξεκίνησε την προσωπική του σταδιοδρομία ως τραγουδιστής και το 1989 κυκλοφόρησε τον πρώτο προσωπικό δίσκο ''Ο Μαγαπάς και η Σαγαπώ'' ο οποίος δεν είχε εμπορική επιτυχία. Το 1991 κυκλοφόρησε τον δίσκο ''Διδυμότειχο Blues'' ο οποίος έκανε χιλιάδες πωλήσεις και μεγάλη επιτυχία, καθώς επίσης και το ομώνυμο τραγούδι που τραγούδησε με τον Γιώργο Νταλάρα. Μετά από αυτόν τον δίσκο ξεκίνησε μία επιτυχημένη καριέρα στον χώρο της μουσικής. Κυκλοφόρησε ακόμα 16 προσωπικούς δίσκους μέχρι τον θάνατο του και έναν μετά, συνεργάστηκε με κορυφαίους καλλιτέχνες στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, έγραψε μουσική για θεατρικές παραστάσεις και κινηματογραφικές ταινίες και έπαιξε σε συναυλίες σε όλη την Ελλάδα και σε κορυφαίες πόλεις του εξωτερικού.

1675183485719-940233477-maxairitsas-1.jpg

Εμπορική επιτυχία μετά το Διδυμότειχο Blues έκαναν επίσης ο δίσκος ''Ρίξε Κόκκινο Στην Νύχτα'' καθώς και ο δίσκος ''Παυσίλυπον'' σε ενορχήστρωση Αντώνη Μιτζέλου. Ο πιο εμπορικός του δίσκος είναι "Το Διάλειμμα Κρατάει Δυο Ζωές'', που κυκλοφόρησε το 2001, επίσης σε Ενορχήστρωση Αντώνη Μιτζέλου.

Ούτε ειλικρινής ούτε ανθρωπιστής σαν ξοφλημένος αγωνιστής που φοβάται το παιχνίδι και το παίζει δικαστής

Τον Ιούνιο του 2008 συμπληρώνοντας 20 χρόνια προσωπικής δράσης στην μουσική σκηνή της χώρας έκανε δύο μεγάλες συναυλίες στο Θέατρο Λυκαβηττού στις οποίες συμμετείχαν πολλοί καλλιτέχνες όπως: Γιώργος Νταλάρας, Διονύσης Σαββόπουλος, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Αντώνης Μιτζέλος, Θάνος Μικρούτσικος, Μπάμπης Στόκας, Σάκης Μπουλάς, Διονύσης Τσακνής, Κίτρινα Ποδήλατα, Angelo Branduardi, Γιάννης Κότσιρας, Φίλιππος Πλιάτσικας κ.α.

1675170668448-560149589-MAXAIRITSAS-2.jpg

Το 2012 κυκλοφόρησε τον δίσκο ''Οι Άγγελοι ζουν ακόμα στην Μεσόγειο'' ο οποίος εκτός από την Ελλάδα κυκλοφόρησε και σε αρκετές χώρες του εξωτερικού. Στις 9 Ιουλίου έδωσε μία μεγάλη συναυλία στο Καλλιμάρμαρο παίζοντας τραγούδια από τον δίσκο του αλλά και μεγάλες επιτυχίες της καριέρας του μαζί με αρκετούς καλλιτέχνες της Ελλάδας και του εξωτερικού που συμμετείχαν στον δίσκο όπως: Salvatore Adamo, Βασίλης Παπακωνσταντίνου, Angelo Branduardi, Tonino Carotone, Christophe, Χάρης Κατσιμίχας, Φίλιππος Πλιάτσικας, Διονύσης Τσακνής, Ελεωνόρα Ζουγανέλη, Μαρία Φαραντούρη κ.α.

Τι καρνάβαλος
τι κανίβαλος
εγώ ο δικός σου αντίλαλος
πως θα γίνω σχεδιάζεις
μα απ’ τη μύτη θα σου βγει

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved