Μπέττυ Λιβανού: Από την Αμαρτία της ομορφιάς στη Νικολίνα της Παραλίας – Η ηλικία και οι επιτυχίες
Showbiz

Μπέττυ Λιβανού: Από την Αμαρτία της ομορφιάς στη Νικολίνα της Παραλίας – Η ηλικία και οι επιτυχίες

Η Μπέττυ Λιβανού έχει μετρήσει πολλά χιλιόμετρα στην καριέρα της και φέτος έκανε την τηλεοπτική της επιστροφή μέσα από τη συχνότητα της ΕΡΤ για λογαριασμό της υπέροχης σειράς Παραλία.

Ποια είναι όμως η τηλεοπτική Νικολίνα που υποδύεται με μαεστρία η κινηματογραφική Ρένα Αστερίου από την Αμαρτία της ομορφιάς;

Ασφαλώς οι συστάσεις είναι περιττές όταν μιλάει από μόνο του το ταλέντο.

Η Μπέττυ Λιβανού σπούδασε υποκριτική στο Θέατρο Τέχνης Κάρολου Κουν. Έχει συμμετάσχει σε πολλές ελληνικές ταινίες, τηλεοπτικές σειρές και θεατρικές παραστάσεις. Το 2010 δημιούργησε τη θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών «Εν Λευκώ» με την οποία δίνει παραστάσεις, πολλές από τις οποίες είναι για φιλανθρωπικούς σκοπούς.

Η Μπέτυ Λιβανού γεννήθηκε στην Αθήνα στις 09 Ιανουαρίου του 1951 και το πραγματικό της όνομα είναι Δέσποινα Τράτα. Κομψή, αεράτη και καλή ηθοποιός συνδέθηκε με τον ελληνικό κινηματογράφο, έπαιξε σε θεατρικές παραστάσεις, έδωσε τον εαυτό της σε καλές τηλεοπτικές σειρές και προσφέρει σήμερα, με τον δικό της ευαίσθητο τρόπο, στο θέατρο.

1675203366783-369962934-livanou.jpg

Μπέττυ Λιβανού

Έκανε την πρώτη κινηματογραφική της εμφάνιση στην ταινία «Οι Άγγελοι της Αμαρτίας» το 1966, όταν ήταν ακόμα μαθήτρια. Το 1970 την ξάφνιασε ο Γιάννης Δαλιανίδης, ζητώντας της να πρωταγωνιστήσει στην ταινία της Φίνος Φιλμ «Οι Αμαρτωλοί».

Στη συνέχεια, και ως το 1973 πρωταγωνίστησε σε πέντε ακόμα ταινίες της Φίνος Φιλμ, δίπλα σε μεγάλα ονόματα όπως ο Νίκος Κούρκουλος, η Ρένα Βλαχοπούλου, ο Κώστας Βουτσάς, ο Κώστας Πρέκας και ο Νίκος Γαλανός. Στο θέατρο γνώρισε τον Φαίδωνα Γεωργίτση, με τον οποίο επρόκειτο να παντρευτούν.

1675177371599-687545705-livanou-3.jpg

Μπέττυ Λιβανού

Το 1976 έπαιξε στην τηλεοπτική σειρά «Γιούγκερμαν» και για τα επόμενα χρόνια απείχε από την υποκριτική τέχνη.

Η προσωπική της ζωή

Παντρεύτηκε τον σκηνοθέτη Γιώργο Πανουσόπουλο και απέκτησε δύο κόρες, την ηθοποιό Μαργαρίτα Πανουσοπούλου και τη Δέσποινα.

Το 1980 μετακόμισε με την οικογένεια της στην Αίγινα. Από το 1989 ζει και ασχολείται με το κτήμα της στην Παιανία. Παράλληλα, το 1991 ξεκίνησε την τηλεοπτική της καριέρα με την σειρά «Άφρικα».

LIVANOU2.jpg

Το 2010 δημιούργησε την θεατρική ομάδα Παιανίας-Γλυκών Νερών και δίνουν πολλές παραστάσεις, στις οποίες πρωταγωνιστεί η ίδια, ενώ αρκετές έχει σκηνοθετήσει («Αυλή των Θαυμάτων», «Κόκκινα Φανάρια»).

livanou.png

Η Νικολίνα της Παραλίας

Η γιαγιά της Υπατίας είναι μοναχική, πικραμένη από τη ζωή και τους ανθρώπους. Είναι ειδική στα βότανα και στα μαντζούνια. Αγωνίστηκε σκληρά για να μεγαλώσει τα δύο της παιδιά, τον Δημητρό και τον Διονύση, κερδίζοντας τον σεβασμό όλου του χωριού. Η μόνη της έννοια, πλέον, είναι να προστατεύσει τον Δημητρό από τον έξω κόσμο και κυρίως από τον εαυτό του.

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved