Νίκος Κοσώνας: Η μαμά του, Δάφνη Μπόκοτα, ο δημοσιογράφος μπαμπάς του και η προσωπική του ζωή

Νίκος Κοσώνας

Showbiz

Νίκος Κοσώνας: Η μαμά του, Δάφνη Μπόκοτα, ο δημοσιογράφος μπαμπάς του και η προσωπική του ζωή

Ο γοητευτικός ηθοποιός Νίκος Κοσώνας δοκιμάζει για πρώτη φορά τις δυνάμεις του στη μικρή οθόνη.

Μιλά στη Realnews γι' αυτή την εμπειρία, αλλά και για την οικειότητα που είχε ανέκαθεν με την κάμερα, ως γιος δύο δημοσιογράφων, της Δάφνης Μπόκοτα και του Ακη Κοσώνα. Κάνοντας το ντεμπούτο του στην επιτυχημένη σειρά «Η γη της ελιάς», «για μια στιγμή πανικοβλήθηκα», εξηγεί.

n.kosonas_1634596339_2687511338811027138_448105176.webp

«Η σειρά είχε ήδη σχεδόν 40 χαρακτήρες που το κοινό είχε αγαπήσει και με τους οποίους είχε ταυτιστεί. Αγχώθηκα σκεπτόμενος ότι θα ανταγωνιστώ αυτή τη σχέση, αλλά μετά ηρέμησα, καθώς σκέφτηκα ότι η αγάπη έχει αποθέματα. Εμπιστεύτηκα τους συναδέλφους μου - και αυτούς μπροστά από την κάμερα και όλους εκείνους που βρίσκονται από πίσω».

Ο Νίκος υπόσχεται ότι ο ρόλος του βαδίζει στον «σωστό δρόμο». «Ο Μιλτιάδης είναι ένας ευγενικός νεαρός που εκτιμά την εργατικότητα και την οικογένεια. Είναι ηθικός και δίκαιος. Μερικές φορές αργεί να διαλέξει πλευρά, προσπαθώντας να καταλάβει τι πραγματικά συμβαίνει, και τότε πληρώνει το τίμημα...», λέει ο ηθοποιός που παράλληλα έχει ξεκινήσει και τη θεατρική του διαδρομή. «Αυτά που αγαπώ στο θέατρο είναι η ενέργεια της σκηνής η επικοινωνία με το κοινό και η συνοχή της ιστορίας και της ψυχικής διαδρομής. Στην οθόνη αγαπώ τη λεπτομέρεια και τη δυνατότητα μεγέθυνσης του ανεπαίσθητου».

kosona-mpokota.webp



Η τηλεόραση για τον Νίκο δεν ήταν άγνωστο μέσο χάρη στη μητέρα του, Δάφνη Μπόκοτα.

«Δεν πιστεύω ότι με επηρέασε στην επαγγελματική επιλογή. Αυτό που μπορεί να βοήθησε ήταν ότι δεν θεωρούσα τη δουλειά με κάμερα κάτι ξένο», λέει για τη μητέρα του, στην οποία έχει αδυναμία: «Εξαιρετική μαμά! Δίκαιη, αυστηρή όπου χρειάζεται και πάντα δίπλα μου. Πλέκει καλά, είναι καλή μαγείρισσα -και light μάλιστα- με πολλή φαντασία». Ο πατέρας του, ο καταξιωμένος δημοσιογράφος ΑΚΗς Κοσώνας, ο οποίος γράφει στη Realnews έπαιξε εξίσου καθοριστικό ρόλο στη ζωή του. «Χαίρομαι πολύ που κάποιος ρώτησε για τον πατέρα μου, γιατί συνήθως η μητέρα μου παίρνει όλα τα φώτα... Τον θαυμάζω πολύ! Έχει ακονισμένο μυαλό και κριτική σκέψη. Μπορεί να είναι κλειστός και να μη μιλά συχνά για τις εμπειρίες του, αλλά, όταν αποφασίζει να τις μοιραστεί είναι θησαυρός. Νομίζω ότι στον μπαμπά μου οφείλεται η στάση ζωής μου: δεν αναλώνομαι σε κάτι που δεν εκτιμώ», λέει και τα μάτια του λάμπουν από αγάπη.
Η αναγνωρισιμότητα, που έχει έρθει ως φυσική εξέλιξη της επιτυχίας του, δεν συγκινεί μόνο τον ίδιο, αλλά και τους γονείς του.

n.kosonas_1686475785_3122707675796072079_448105176.webp

«Το σημαντικότερο είναι η εκδήλωση της αγάπης του κόσμου. Νιώθω ευγνώμων. Οι γονείς μου συγκινούνται σίγουρα, αλλά προς το παρόν δεν έχω καταφέρει να τους παρακολουθήσω, γιατί εκείνη τη στιγμή συνήθως είμαι και εγώ συγκινημένος», λέει χαριτολογώντας και εξηγεί: «Νιώθω κάποια δικαίωση, υπό τη μορφή χαράς, που έχω καταφέρει να ζω μέσα από αυτό που ήθελα να κάνω. Και αυτό γιατί π απόφασή μου να αφήσω τις σπουδές στο Φυσικό μετά από τρία χρόνια είχε ρίσκο».

Τα πρώτα του βήματα τα έκανε στη θεατρική ομάδα του πανεπιστημίου. «Εκεί ένιωσα κάτι που δεν είχα ξανανιώσει και που θα το ονομάσω τώρα πρώτη φορά: κάλεσμα. Ένιωσα ότι, κάνοντας αυτό το επάγγελμα, μπορώ να είμαι ευτυχισμένος».

n.kosonas-gi-tis-elias.jpg

Ο ταλαντούχος ηθοποιός προτιμά να κρατά μακριά από τη δημοσιότητα την προσωπική του ζωή. «Η σύντροφός μου δεν είναι από τον ίδιο χώρο, αλλά ευτυχώς καταλαβαίνει πολλά. Μου αρέσει να κρατώ την προσωπική μου ζωή ιδιωτική. Ενα κύκλωμα κλειστό που δεν χάνει ενέργεια από πουθενά», δηλώνει, ενώ νιώθει γεμάτος από το παρόν του. «Αυτή τη στιγμή, το όνειρό μου το ζω. Δεν έχω κάποιο συγκεκριμένο όνειρο στο οποίο να εναποθέτω τις ελπίδες μου για ολοκλήρωση. Όνειρό μου είναι να ζω μια ζωή με πολλές εμπειρίες, δοκιμάζοντας τα όριά μου, κάνοντας πράγματα που αγαπώ, συναντώντας ανθρώπους με ουσία και ελπίζοντας ότι αφήνω τα πράγματα, έστω και λίγο, καλύτερα από ό,τι τα βρήκα»

Πηγή Real

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved