Νταλάρας: Μιλά για το έργο του Σαμαράκη με αφορμή τον δίσκο του Θοδωρή Ξυδιά - Αποκλειστικό βίντεο
Showbiz

Νταλάρας: Μιλά για το έργο του Σαμαράκη με αφορμή τον δίσκο του Θοδωρή Ξυδιά - Αποκλειστικό βίντεο

Τετάρτη 6 Μαρτίου 2003. Μία βραδιά πλημμυρισμένη από κόσμο στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών στην αίθουσα Λίλιαν Βουδούρη εκεί όπου δόθηκε η συνέντευξη τύπου για την παρουσίαση του δίσκου με τίτλο "Μια παιδική καρδιά", ο οποίος περιλαμβάνει μελοποιημένα ποιήματα του σπουδαίου συγγραφέα μας Αντώνη Σαμαράκη από τον συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

Ο Αντώνης Σαμαράκης ήταν ένας από τους σημαντικότερους και δημοφιλέστερους Έλληνες πεζογράφους με διεθνή αναγνώριση.

Η Ελένη Σαμαρακη, η σύντροφος και σύζυγος του συγγραφέα, ήθελε να συμμετέχουν και να τραγουδήσουν εκείνοι που τον γνώρισαν και τον αγάπησαν όπως ο Γιώργος Νταλάρας, ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου, ο Μανώλης Μητσιάς, ο Βασίλης Λέκκας, ο Γεράσιμος Ανδρεάτος, η Βιολέτα Ίκαρη, η Ασπασία Στρατηγού, η Φωτεινή Σαββατιανού και ο Γιάννης Λάρδης.

DSC_6768-Enhanced-NR-2.jpg

Η χορωδία του International Metropolitan School με τις υπέροχες παιδικές φωνές της προσθέτει μια ξεχωριστή νότα στην εκτέλεση των τραγουδιών.

DSC_7218-Enhanced-NR-2.jpg

Με τον συνθέτη στο πιάνο τραγούδησαν ζωντανά τα παιδιά της χορωδίας συνοδεύοντας τους υπέροχους ερμηνευτές του μουσικού έργου.

DSC_7096-Enhanced-NR-2.jpg

Για το έργο του Αντώνη Σαμαράκη μίλησε η Σίσσυ Παπαθανασίου και ο Γιώργος Νταλάρας ενώ οι ίδιοι αλλά και η παρουσιάστρια της εκδήλωσης Μαργαρίτα Μυτιληναίου αναφέρθηκαν στο έργο του συνθέτη Θοδωρή Ξυδιά.

xidias

Μέσα από βίντεο που προβλήθηκαν -επειδή δεν μπόρεσαν λόγω υποχρεώσεων να είναι παρόντες μίλησαν ο Βασίλης Παπακωνσταντίνου και ο Βασίλης Λέκκας.

Ο δίσκος κυκλοφορεί από την MUSIC ART LAB Studios σε φυσική μορφή και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες.

Δείτε το βίντεο που εξασφάλισε το gossip-tv.gr:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved