Οι άγνωστες πτυχές της καριέρας του Νίκου Παπάζογλου
Showbiz

Οι άγνωστες πτυχές της καριέρας του Νίκου Παπάζογλου

Αρκετές είναι η ιστορίες που συνδέονται με τη ζωή και το τραγούδι του Νίκου Παπάζογλου, όπως η αγάπη του για τη νέα γένια, η αντικατάσταση που είχε κάνει στον Πασχάλη Αρβανιτίδη στους «Ολύμπιανς» όταν εκείνος ήταν φαντάρος, αλλά και η συνεργασία του με το Διονύση Σαββόπουλο.

Η συνεργασία του Παπάζογλου με τον Διονύση Σαββόπουλο στο έργο «Αχαρνής» του Αριστοφάνη σημάδεψε την καριέρα του. Ο «Νιόνιος» βρέθηκε στο κοιμητήριο της Τούμπας, να πει τον στερνό αντίο σε έναν φίλο από τα παλιά. Όπως και χιλιάδες απλού κόσμου.

Άλλωστε, τα τραγούδια του είχαν μιλήσει στις καρδιές όλων. χαρακτηριστικό παράδειγμα ο «Αύγουστος», ένα τραγούδι – σταθμός. «Το έγραψα για την κόρη μου και για μια γυναίκα που γνώρισα. Ήθελα να ψάλλω την ωραιότητα εκείνης της γυναίκας».

Με αυτό το τραγούδι αποχαιρέτησε και ο μαθητής Αντώνης Ρέμος το δάσκαλο Νίκο Παπάζογλου, με τη Μαρινέλλα να παρακολουθεί βουρκωμένη - και μίλησε για τη γνωριμία τους στη Θεσσαλονίκη. Τότε που ως νέος καλλιτέχνης έκανε το πρώτο του ντέμο στο στούντιο του Νίκου Παπάζογλου.

Ήταν αναρχικός στη ζωή, με φιγούρα που μένει ανεξίτηλα χαραγμένη στο μυαλό. Το μπλε πουκάμισο...το κοκκινο φουλάρι στο λαιμό...το μπαγλαμαδάκι στο χέρι...

Στήριζε τη νέα γενιά και του άρεσε να ακούει νέους καλλιτέχνες!

Λίγοι γνωρίζουν ότι ο Νίκος Παπάζογλου τραγούδησε για ένα χρόνο με τους «Ολύμπιανς» όταν ο Πασχάλης έφυγε για να υπηρετήσει τη στρατιωτική του θητεία.

Δεν αποχωριζόταν ποτέ το μπλε του πουκάμισο. Η γυναίκα του, του έλεγε ότι τα ίδια πουκάμισα φορούσαν οι φυλακισμένοι στο Μεξικό, για να της απαντήσει ότι «ούτως ή άλλως φυλακισμένοι είμαστε κι εμείς!!!».

Όμως ο Παπάζογλου ξέφυγε από αυτήν την φυλακή. Έστω κι αν «ραγίζει απόψε η καρδιά με το μπαγλαμαδάκι», εξαιτίας της σημαντικής και δυσαναπλήρωτης απώλειά του... Πηγή: star

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved