Η επόμενη ημέρα των εκλογών
G-Politics

Η επόμενη ημέρα των εκλογών

Το υψηλό ποσοστό αποχής, η ψήφος διαμαρτυρίας που εκτονώθηκε προς τους «αντάρτες», αλλά και η άνοδος του ΚΚΕ, που δείχνει στροφή σε αριστερότερη πολιτική απασχολούν τον πρωθυπουργό και το επιτελείο του.


Ο πρωθυπουργός έσωσε οριακά την «παρτίδα» και δεν προσέφυγε σε πρόωρες εκλογές καθώς μπόρεσε να ισχυριστεί ότι έχει προβάδισμα 4 – 5 μονάδες από τη Ν.Δ, προηγείται στις περισσότερες περιφέρειες, παίρνει τρείς μεγάλους δήμους, Πειραιά, Ηράκλειο Πάτρα, αλλά ενώ από τον Α γύρο κερδίζει και τους δήμους Ηράκλειο, Χίος Ρέθυμνο, Ρόδο Πύργο. Παράλληλα στο δήμο της Αθήνας ο κ. Γιώργος Καμίνης, μπαίνει με αξιώσεις στον δεύτερο γύρο, όπως και ο Γιάννης Μπουτάρης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Στην Ιπποκράτους υποστηρίζουν ότι δεν πέρασε στους πολίτες το αντιμνημονιακό κλίμα και το δίλλημα που έθεσε ο πρωθυπουργός στο Ζάππειο, απέδωσε και έφερε συσπείρωση. Έτσι εξηγούν την ανατροπή στην Περιφέρεια Αττικής,όπου ο κ.Σγουρός προηγείται αλλά και την είσοδο του κ. Μάρκου Μπόλαρη στον δεύτερο γύρο στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας. Στην απόφαση του πρωθυπουργού να μην προσφύγει σε εκλογές «μέτρησαν «και οι αντιδράσεις των διεθνών αγορών με την εκτίναξη των spread. Ωστόσο στο ΠΑΣΟΚ δεν πανηγυρίζουν. Επί του πρακτέου δεν υπάρχει νίκη καθώς και στις περιφέρειες που προηγείται το ΠΑΣΟΚ, δεν σημαίνει ότι θα τις κερδίσει στον δεύτερο γύρο. Υπολογίζεται ότι το ανώτερο που μπορεί να κερδίσει το ΠΑΣΟΚ είναι 5 ή 6 περιφέρειες. Να θυμίσουμε ότι με την έναρξη της προεκλογικής περιόδου η Ιπποκράτους υπολόγιζε να κερδίσει 8 περιφέρειες ή και περισσότερες,. Ωστόσο από την πρώτη Κυριακή κερδίζει μόνο την Κρήτη.
Στο ΠΑΣΟΚ αναζητούν ήδη ευθύνες για τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου, και χθες ο αναπληρωτής υπουργός Άμυνας κ. Πάνος Μπεγλίτης, δήλωσε ότι μετά τον δεύτερο γύρο θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες για τις επιλογές των προσώπων και για τον όλο χειρισμό της εκστρατείας. Πάρα πολλοί επίσης στην Ιπποκράτους θεωρούν ότι θα πρέπει να αναζητηθούν ευθύνες και στο οικονομικό επιτελείο για θέματα χειρισμών και ουσίας όπως για παράδειγμα η περαίωση. Πάντως οι βουλευτές του κυβερνόντος κόμματος ανέπνευσαν με ανακούφιση καθώς απέφυγαν μια πρόωρη εκλογική αναμέτρηση.
Η προσοχή τώρα είναι στραμμένη στις κινήσεις του πρωθυπουργού την επόμενη ημέρα και δεν αποκλείεται να ζητήσει από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας κ. Κάρολου Παπούλια, σύγκλιση του Εθνικού Συμβουλίου, προκειμένου να ζητήσει συναίνεση από τους πολιτικούς αρχηγούς καθώς όπως λέει ο κ. Παπανδρέου η προσπάθεια που καταβάλλεται για την σωτηρία της χώρας είναι εθνική.
Παράλληλα το ΠΑΣΟΚ θα εντείνει τις προσπάθειες του να κερδηθούν οι δήμοι της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης όπως και η περιφέρεια της Αττικής που έχουν πολιτική βαρύτητα και δημιουργούν εντυπώσεις.

Πηγή: www.newsbomb.gr
http://www.newsbomb.gr/politiki/story/i-epomeni-imera-ton-eklogon

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved