Mark Cross: "Διέλυσα πολλά πλυντήρια για να μάθω ντραμς"
Showbiz

Mark Cross: "Διέλυσα πολλά πλυντήρια για να μάθω ντραμς"

Είναι διάσημος ρόκερ. Έχει πολιτογραφηθεί Έλληνας και γράφει τη δική του ιστορία στον χώρο της σύγχρονης μουσικής. Ο θρυλικός drummer Mark Cross, γνωστός από τους Helloween, τους Metalium, τους Firewind, τους Kingdom Come και από άλλες συνεργασίες του, όπως εκείνες με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου και τους Scraptown, διακρίνεται για το εκρηκτικό παίξιμό του και την ειλικρίνειά του.

Γεννήθηκε ένα αυγουστιάτικο πρωινό στο Λονδίνο, από μητέρα Γερμανίδα και πατέρα Άγγλο. Προέκυψε βέρος Αθηναίος. Τον ρωτάω πώς το κατάφερε αυτό. «Οι γονείς μου ερχόντουσαν πάντα διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Κρήτη και στη Νάξο. Κάποια στιγμή, όταν χώρισαν, η μητέρα μου αποφάσισε να έρθει να μείνει μόνιμα εδώ για δύο κυρίως λόγους: ο πρώτος ήταν το κλίμα που ήταν καλύτερο από το εξωτερικό. Κυρίως το έκανε για μένα, γιατί είχα άσθμα. Ο άλλος λόγος είχε να κάνει με το περιβάλλον. Εδώ τα πράγματα ήταν πιο αγνά και αυτό με βοήθησε πολύ, γιατί στη Γερμανία όπου ζούσαμε τα πράγματα ήταν κάπως περίεργα, για να μη σου πω έως πολύ επικίνδυνα για μένα, καθώς μικρός είχα μπλέξει με συμμορίες, αλλά στη μουσική βρήκα τον δρόμο μου. Θεωρώ ότι έκανε πολύ καλά η μητέρα μου που ήρθε στην Αθήνα, γιατί εδώ ηρέμησα. Αποφοίτησα από τη Γερμανική Σχολή το 1986 και μετά έφυγα πάλι για το εξωτερικό για δουλειές και συνεργασίες. Πάντα όμως έβρισκα και βρίσκω τον δρόμο μου πίσω για την Ελλάδα». Παιδί της club σκηνής του Λονδίνου, από πιτσιρικάς δεν άργησε να μπει στο κόλπο και να δοκιμάσει την τύχη του στο ροκ. Τα σόλο drums του τον έκαναν διάσημο και σε μικρό χρονικό διάστημα όλοι μιλούσαν για έναν βιρτουόζο πιτσιρικά. «Μεγάλωσα σε καλλιτεχνικό περιβάλλον, καθώς και οι δύο γονείς μου λάτρευαν τη μουσική. Στο σπίτι, πιτσιρικάς, άκουγα απ’ όλα: τζαζ, κλασική μουσική, ροκ, blues. Ξεκίνησα να παίζω ντραμς με εξαρτήματα από το πλυντήριο πιάτων. Κατέστρεψα πολλά πλυντήρια για να μάθω ντραμς…».

-Σήμερα, πού και πώς μοιράζεις τελικά τον χρόνο σου;
Ανάλογα με τις υποχρεώσεις μου. Ολες μου οι επαγγελματικές ασχολίες και οι επαφές μου είναι στο εξωτερικό. Εκεί είναι για μένα η αγορά. Η Ελλάδα, δυστυχώς, μουσικά δεν μου προσφέρει απολύτως τίποτα. Τα βασικά μου γκρουπ είναι οι Outloud μαζί με τον Bob Katsioni, με τον οποίο παίζαμε μαζί στους Firewind. Ετοιμάζω το δεύτερο CD μας και ανυπομονώ να το κυκλοφορήσουμε για να πάμε περιοδεία σε Ελλάδα και εξωτερικό. Το δεύτερο γκρουπ μου είναι οι Tainted Nation, που μόλις ξεκινήσαμε την πορεία μας στην Αγγλία. Ταξιδεύω πολύ. Είμαι στο Αμβούργο, στο Λονδίνο και στην Αθήνα. Επαγγελματικά ασχολούμαι και με τη διεύθυνση μιας μικρής εταιρείας, της Crossroads Productions, με την οποία κατευθύνω τις δουλειές μου εδώ και στο εξωτερικό.

Πηγή: Espresso

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved