Μπιμπίλας-Τσαρούχας: Το φως στο σκοτάδι του #metoo και οι μεγάλοι νικητές της χρονιάς που φεύγει
Gossip Specials

Μπιμπίλας-Τσαρούχας: Το φως στο σκοτάδι του #metoo και οι μεγάλοι νικητές της χρονιάς που φεύγει

Δεν ζήτησαν ποτέ κανένα αντάλλαγμα. Βρέθηκαν μπροστάρηδες σε κάθε αγώνα για το θέατρο. Πάλεψαν για τα δικαιώματα των ηθοποιών και διαχειρίστηκαν ίσως τη μεγαλύτερη κρίση που υπήρξε ποτέ στον χώρο. Ο Σπύρος Μπιμπίλας και ο Πασχάλης Τσαρούχας είναι σίγουρα οι ευνοημένοι της χρονιάς που μας αποχαιρετά! 

Οι δύο ηθοποιοί έδωσαν τα χέρια, ένωσαν τις δυνάμεις τους, σήκωσαν μανίκια και πήραν μία ανάσα για να αντιμετωπίσουν το "τσουνάμι" καταγγελιών και αποκαλύψεων στον καλλιτεχνικό χώρο.

Μαζί σε κάθε αγώνα!
Χέρι χέρι πορεύονται σε κάθε αγώνα!

Τι κρύβεται όμως πίσω από τον Πρόεδρο του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών και τον Πρόεδρο του Πειθαρχικού του ΣΕΗ;

Δύο άνθρωποι με τελείως διαφορετική πορεία από τα νιάτα τους μέχρι σήμερα, πολύ διαφορετικές ζωές αλλά με ίδια αγάπη για το επάγγελμά τους και την τέχνη τους την οποία υπηρετούν εδώ και πολλά χρόνια. Είστε σίγουροι όμως ότι γνωρίζετε τα πάντα για τον Πασχάλη Τσαρούχα και τον Σπύρο Μπιμπίλα;

Ένας αυθεντικός ροκάς!

Ψηλός (με 1,90 εκ. ύψος δεν τον λες και κοντό) και με φιγούρα που σίγουρα δεν περνάει απαρατήρητη, ο Πασχάλης Τσαρούχας είναι ένας πολύ ροκ χαρακτήρας. Ήταν μόλις 18 ετών όταν αποφάσισε να σπουδάσει την τέχνη της υποκριτικής και από τότε έμεινε πιστός σε αυτήν, παρ' όλο που πάντα φλέρταρε με τη μουσική και τη συγγραφή, δύο χώρους που επίσης κατάφερε να κατακτήσει.

Ο ηθοποιός έκανε την πρώτη μεγάλη επιτυχίας του με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο στη σειρά "Το παιχνίδι της συγγνώμης" και από τότε με αργά αλλά σταθερά βήματα άρχισε να ανεβαίνει σκαλί σκαλί τον δρόμο της επιτυχίας. Όσοι τον ξέρουν καλά θυμούνται και διηγούνται μία πολύ όμορφη ιστορία για εκείνον, αντιπροσωπευτική της γενναιοδωρίας του. Κάποτε λοιπόν, μία μεγάλη φίρμα αθλητικών ειδών του είχε στείλει ένα μεγάλο δέμα με παπούτσια, μπλούζες, φόρμες και ό,τι άλλο μπορούσε να φανταστεί κανείς.

Τις φόρτωσε όλες στο τζιπ του και τις πήγε στο συνεργείο της σειράς που γύριζε εκείνη την εποχή για να διαλέξουν οι τεχνικοί ό,τι ήθελαν και είχαν ανάγκη. Μία άλλη φορά, έχοντας κερδίσει καλά χρήματα από ένα διαφημιστικό σποτ στο οποίο συμμετείχε, πήρε τα χρήματα και τα μοίρασε ισόποσα στους χαμηλόμισθους. "Δεν γινόταν να παίρνω εγώ δώρα και οι άλλοι που δουλεύουν όλοι μαζί μου γι' αυτό που είμαι εγώ να έχουν τρύπια παπούτσια" εξήγησε λίγο καιρό μετά.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας δεν είναι όμως μόνο αυτό που λέμε 'καλός και γενναιόδωρος άνθρωπος'. Είναι και ένας σπουδαίος καλλιτέχνης. Όχι επειδή τα καταφέρνει το ίδιο καλά στην υποκριτική, τη μουσική και τη συγγραφή παιδικών βιβλίων αλλά και γιατί έκανε ακόμα και τον Τζον Μάλκοβιτς -ναι, καλά διαβάσατε- να τον αποθεώσει γονατίζοντας μπροστά του. Βραβεύτηκε ως καλύτερος ηθοποιός στα Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης, Καΐρου και Αργεντινής ενώ έχει βραβευτεί και ως καλύτερος συγγραφέας παιδικού βιβλίου -έχει γράψει 17-.

Το περιστατικό με τον Τζον Μάλκοβιτς συνέβη στο φεστιβάλ Καΐρου όπου ο Έλληνας ηθοποιός συμμετείχε με την ταινία "Βασιλική". Ο διάσημος ηθοποιός ο οποίος ήταν πρόεδρος της Επιτροπής τον πήρε αγκαλιά και τον φίλησε στη μέση ενός κατάμεστου λόμπι ξενοδοχείου μαγεμένος από την υποκριτική δεινότητα του Πασχάλη Τσαρούχα.

Μεγάλωσε στον Περισσό και έχει δύο αδελφούς μεγαλύτερους, ο ένας σκηνογράφος και εικαστικός και ο άλλος οδοντοτεχνίτης. Μέχρι να φτάσει να γίνει αυτό που είναι σήμερα, χρειάστηκε να κάνει ακόμα και δουλειά στην οικοδομή.

Με το #metoo ασχολήθηκε αμέσως μόλις του ζητήθηκε. Δεν φοβήθηκε καθόλου να αναλάβει την θέση του προέδρου του Πειθαρχικού του ΣΕΗ παρ' όλο που έβλεπε το "τσουνάμι" που ερχόταν. Γιατί η μία καταγγελία έφερε την άλλη.

Ο Πασχάλης Τσαρούχας είναι πολύ δυνατός άνθρωπος. Έχει όμως δύο μεγάλες αδυναμίες. Τα παιδιά του είναι η αχίλλειος πτέρνα του, ο Αχιλλέας που έχει αποκτήσει με τη Θεοφανία Παπαθωμά και η Αλεξάνδρα η οποία είναι μόλις 5 ετών και είναι καρπός ενός μεγάλου έρωτα που έζησε πρόσφατα.

Τον απολαμβάνουμε στη Γη της Ελιάς και ελπίζουμε πως θα τον παρακολουθούμε για ακόμα περισσότερα να βάζει το δικό του λιθαράκι για να γίνει αυτός ο κόσμος λίγο καλύτερος.

Κάτω τα χέρια απ' τον Μπιμπίλα!

Αν το ΣΕΗ ήταν οικοδόμημα, τότε η μία κολώνα που το κρατάει γερά από τα θεμέλια θα ήταν ο Πασχάλης Τσαρούχας και η άλλη θα ήταν ο Σπύρος Μπιμπίλας. Γιατί με τον ίδιο τρόπο έχουν παλέψει και οι δύο για τα δικαιώματα των ηθοποιών και κυρίως των αδυνάμων, εκείνων που δεν έχουν φωνή ή δυνατότητα να διεκδικήσουν αυτό που τους αναλογεί. Τρέχουν σε πορείες, είναι μαχητικοί, αντιστέκονται σε κάθε είδους αδικία και παλεύουν για να αποδοθεί δικαιοσύνη και να ανακουφιστούν εκείνοι που το έχουν ανάγκη.

Τι να πει κανείς για τον Μπιμπίλα; Τα λόγια μάλλον είναι φτωχά όταν γνωρίσει κανείς τόσο τον ίδιο όσο και το έργο που κάνει καθημερινά. Όσο αξιοπρεπώς μπορεί να σταθεί μπροστά σε έναν εισαγγελέα και να βοηθήσει στην έρευνα για τις καταγγελίες εις βάρος συναδέλφων του, έτσι αξιοπρεπώς μπορεί να βρεθεί με φόρμες και αθλητικά να πακετάρει μέσα στο κρύο είδη πρώτης ανάγκης για τους ανθρώπους που δεν έχουν την οικονομική δυνατότητα. Είναι ο άνθρωπος για όλα! Υπερασπίζεται με σθένος το δικαίωμα κάθε ηθοποιού να εργαστεί, αποχαιρετά με θλίψη τους συναδέλφους του που φεύγουν από τη ζωή, φροντίζοντας το τελευταίο αντίο να είναι αξιοπρεπές, γνωρίζει τους πάντες, είναι αγαπητός στους πάντες και τρέχει για τους πάντες. Αν και αποφοίτησε από τη Νομική σχολή, φρόντισε να αξιοποιήσει τις γνώσεις του για να υπερασπίζεται τα δικαιώματα του κλάδου του με τρόπο τέτοιο ώστε να απονέμεται στο τέλος δικαιοσύνη.

Έμεινε από πολύ νωρίς ορφανός από πατέρα και έτσι, αναγκάστηκε να δουλεύει από πολύ μικρός. Δεν αγκομάχησε ποτέ. Έκλεισε τα αφτιά του κάθε φορά που τον χλεύαζαν και τον περιγελούσαν, γνωρίζοντας πως θα ερχόταν κάποτε η στιγμή της δικαίωσης.

Η στιγμή που αποκαλυπτόταν ποιος πραγματικά ήταν.

Ούτε ο ίδιος μπορεί να πει με σιγουριά αν ο ρόλος του ως Λάκης Φουρτουνάκης, στην επιτυχημένη σειρά Κωνσταντίνου και Ελένης τού έκανε καλό ή κακό.

Εκείνο που ξέρει όμως είναι πως κάποτε ήθελε να ξεφύγει από τέτοιου είδους ρόλους που ήθελαν επίμονα να του δίνουν για να παίζει. Έχει κάνει τις περισσότερες γκεστ εμφανίσεις που έχει κάνει ποτέ Έλληνας ηθοποιός στις μεγαλύτερες τηλεοπτικές σειρές της χώρας μας. Σε εκείνο όμως που είναι αξεπέραστος, είναι στο απίθανο ταλέντο του να μιμείται διάφορες φωνές και να χαρίζει τη φωνή του στα πιο αγαπημένα κινούμενα σχέδια μικρών και μεγάλων. Βρίσκεται πίσω σχεδόν από όλους τους ήρωες των κινουμένων σχεδίων ενώ έχει παίξει και πολύ σημαντικούς ρόλους του κλασικού ρεπερτορίου που θα ζήλευε κάθε ηθοποιός.

Όταν λιδωρήθηκε από τον Δημήτρη Λιγνάδη, λίγο πριν ο τελευταίος περάσει την είσοδο των φυλακών για τις κατηγορίες που τον βάραιναν, ο καλλιτεχνικός κόσμος ενώθηκε σαν γροθιά με ένα και μόνο μήνυμα: "Κάτω τα χέρια από τον Μπιμπίλα".

Και είναι ακριβώς αυτό που θα θέλαμε και εμείς να πούμε στη θέση τους. Γιατί είναι ωραίο να αφήνεις τόσο σπουδαίους ανθρώπους σαν τον Μπιμπίλα να κάνουν ακάματοι τη δουλειά τους κερδίζοντας μία μία τις μάχες, χωρίς να βροντοφωνάζουν, χωρίς να ζητούν το χειροκρότημα, παρά μόνο αυτό που τους αναλογεί κάθε φορά που ανεβαίνουν στο θεατρικό σανίδι.

Διαβάστε επίσης:

Νέοι και ωραίοι! Οι πρωτοεμφανιζόμενοι άνδρες της TV για το 2021

Οι παραμυθένιοι γάμοι του 2021 που μας έμειναν αξέχαστοι! (photos)

Το νέο αίμα της TV για το 2021! Είναι αυτοί οι νέοι σταρ της μικρής οθόνης; (photos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved