Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Είναι τελικά ο Έλληνας Dr House; Οι ομοιότητες και οι διαφορές!
Gossip Specials

Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης: Είναι τελικά ο Έλληνας Dr House; Οι ομοιότητες και οι διαφορές!

Όταν ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης αναφέρθηκε στον ρόλο που ανέλαβε ως Ανδρέας Βρεττός στη σειρά Ο γιατρός, είπε χαρακτηριστικά πως «Ο "Γιατρός" είναι ο πιο ενδιαφέρον ρόλος που έχω κάνει στην τηλεόραση».

Και μπορεί να ακούγεται άκρως υποκειμενικό αυτό ως ατάκα, όμως σίγουρα ο Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης κάθε Δευτέρα και Τρίτη βράδυ δίνει... ρέστα ως μεγαλογιατρός.

O-GIATROS-K.Markoylakhs.jpg

Σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να συγκριθεί βέβαια η σειρά του Alpha με τη σειρά όπου πρωταγωνίστησε για 8 ολόκληρα χρόνια ο Hugh Laurie, ερμηνεύοντας τον γιατρό Γκρέγκορι Χάους.

Ο συγκεκριμένος γιατρός, αν και είχε ανορθόδοξες μεθόδους ίασης των ασθενών του, ήταν ιδιαίτερα έξυπνος, πολύ καλά καταρτισμένος στη δουλειά του και με μεγάλη εμπειρία στο να ηγείται μιας ομάδας που καλούνταν κάθε φορά και με κάθε περιστατικό που έφτανε στο νοσοκομείο, να σώσει τους ασθενείς.

Σας θυμίζει κάτι; Ναι, αυτή είναι μία από τις πολλές ομοιότητες του Dr House με τον τηλεοπτικό Ανδρέα Βρεττό.

Μπλε μάτια, διαπεραστική ματιά

Ακόμα ένα κοινό που συναντά κανείς στον Έλληνα και τον... Αμερικάνο Dr House, είναι τα τεράστια γαλάζια μάτια και η διαπεριστική ματιά τους. Μάλιστα, εδώ βοηθούν και οι σκηνοθέτες των σειρών που κάθε φορά που πρέπει να βγάλουν κάποια διάγνωση, με σκηνοθετικά... τρικ, κάνουν focus στα μάτια των πρωταγωνιστών.

Άλλο κοινό σημείο των δύο τηλεοπτικών γιατρών είναι το γεγονός ότι «κουβαλούν» μία πικρή ιστορία στην προσωπική τους ζωή. Ο Αμερικάνος Dr House κουτσαίνει σε όλες τις σκηνές της σειράς ενώ ο «δικός μας» Ανδρέας Βρεττός προσπαθεί να ανακτήσει τη μνήμη του μετά τον πυροβολισμό που δέχτηκε στο κεφάλι από συγγενή ασθενούς του που απεβίωσε επειδή τον θεωρεί υπεύθυνο για τον θάνατό του. Ο παλιός χαρακτήρας του Ανδρέα Βρεττού, πριν δηλαδή τον πυροβολισμό, τότε που μεσουρανούσε ως διευθυντής της κλινικής του, ήταν το ίδιο αντιπαθητικός με τον απόμακρο Gregory House της ξένης σειράς που δεν μιλάει πολύ, απεχθάνεται την «αυλή» και κοιτάει μόνο τη δουλειά του, αποφεύγοντας να αποκτήσει συναισθηματικό δέσιμο με τοςυ ασθενείς του. Όπως ακριβώς δηλαδή και ο «παλιός» Ανδρέας Βρεττός.

download.jpg

Στις διαφορές των δύο γιατρών θα πρέπει να επισημάνουμε πως στην ξένη σειρά δεν είχαν όλα τα περιστατικά με ασθενείς ευτυχή κατάληξη. Στην ελληνική εκδοχή του γιατρού, με τον έναν ή τον άλλον τρόπο ο ασθενής φεύγει από το νοσοκομείο πάντα όρθιος, αν και καταβεβλημένος από την περιπέτεια υγείας του.

Μην τα μπερδεύουμε όμως. Το γεγονός ότι οι δύο αυτές ιατρικές δραματικές σειρές έχουν πολλά κοινά, δεν σημαίνει ότι η ελληνική εκδοχή του Γιατρού έχει βασιστεί, έστω και στο ελάχιστο στο σενάριο του Dr House. Η σειρά του Alpha άλλωστε είναι βασισμένη σε ιταλικής προέλευσης τηλεοπτική σειρά που προβλήθηκε με μεγάλη επιτυχία στο RAI 1 από το 2020 έως το 2022 και ήταν εμπνευσμένη από το βιβλίο του γιατρού Pierdante Piccioni ο οποίος ουσιαστικά εξιστορούσε σ' αυτό όλα όσα έζησε.

o-giatros__1_.jpg

Και είναι αλήθεια ότι η ιστορία του Ανδρέα Βρεττού, βασίζεται σε πραγματικά γεγονότα, με ένα μικρό twist από την αληθινή ιστορία, για να μη βαριόμαστε...

Διαβάστε επίσης:

DPG NETWORK

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved