Τροφές που «ανεβάζουν» και «ρίχνουν» την πίεση: Τι ισχύει
Inside Stories

Τροφές που «ανεβάζουν» και «ρίχνουν» την πίεση: Τι ισχύει

Η καλή ρύθμιση της πίεσης εξαλείφει τον κίνδυνο για εγκεφαλικό επεισόδιο που αποδίδεται στην υπέρταση και μειώνει σε σημαντικό βαθμό τον κίνδυνο για έμφραγμα.

Επιπλέον, μειώνει τον κίνδυνο εμφάνισης ή επιδείνωσης ανεπάρκειας της λειτουργίας της καρδιάς και των νεφρών. Γι' αυτό είναι σημαντική η διατήρησή της σε φυσιολογικές τιμές.
Υπάρχουν όμως «ένοχα» τρόφιμα που επηρεάζουν την πίεση (εκτός από το αλάτι); Τα πορτοκάλια, ο καφές και η κατανάλωση σκόρδου έχουν ουκ ολίγες φορές κατηγορηθεί πως επηρεάζουν τις φυσιολογικές τιμές.
Οι ειδικοί απαντούν πως τα πορτοκάλια δεν αυξάνουν την πίεση. Αντίθετα, περιέχουν κάλιο που είναι χρήσιμο στους υπερτασικούς, ιδίως σε αυτούς που παίρνουν διουρητικά φάρμακα.
Ο καφές από την άλλη, μπορεί να προκαλέσει μικρή παροδική αύξηση της πίεσης για 1-3 ώρες. Όμως άτομα που πίνουν καφέ κάθε μέρα, παρουσιάζουν «ανοχή» σε αυτή τη δράση και τελικά η πίεσή τους δεν επηρεάζεται. Έτσι, αν δεν υπάρχει άλλος λόγος, π.χ. ταχυκαρδίες, οι υπερτασικοί μπορούν να πίνουν καφέ σε λογική ποσότητα. Διαβάστε περισσότερα στο onmed.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved