Άρωμα Ελλάδας στη Βενετία
Inside Stories

Άρωμα Ελλάδας στη Βενετία

Άρωμα "Παντοτινής Ελλάδας" έφερε στη Βενετία η συμμετοχή 10 Ελλήνων εικαστικών στην ομαδική έκθεση 48 καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο στο πανέμορφο και ιστορικό Palazzo Cavalli Franchetti μέσα στο βενετσιάνικο καρναβάλι.

Η έκθεση οργανώθηκε από το εικαστικό κίνημα Open Art Code, επιμελήθηκε από την ιστορικό τέχνης κ.Έμμυ Βαρουξάκη και έχει τίτλο "Sempre la Grecia" υπενθυμίζοντας την άρρηκτη και διαχρονική σχέση των δύο πολιτισμών και την μεταξύ τους όσμωση.

Στα εγκαίνια παρευρέθησαν ο Αρχιμανδρίτης κ.Ευάγγελος Υφαντίδης της Μητροπόλεως Ιταλίας και Μάλτας που ιερουργεί στον Ιερό Ναό του Αγ. Γεωργίου, ο Πρόξενος της Ελλάδας στη Βενετία κ. Συμεών Λιναρδάκης και η σύζυγός του, η Κόμισσα Καίτη Αλβερά, η Katerina Karpinato, καθηγήτρια της έδρας Νεοελληνικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο, εκπρόσωποι του Υπουργείου Εξωτερικών και του Ινστιτούτου Βυζαντινών Σπουδών, ο εκ Βερολίνου συλλέκτης κ. Νίκος Κατσομάλλος και η σύζυγός του Χρυσέττα, καθώς και πολλοί επίσημοι και φιλότεχνοι της ιστορικής πόλης της Βενετίας.

Χορηγός της βραδιάς ήταν η Τράπεζα Banca Intermibilare di Investimenti e Gestioni

Έλαβαν μέρος οι εικαστικοί:
Ανδρέας Δεβετζής
Μένα Κορδάλη
Νίκη Μιχαηλίδου,
Μαρία Μουριάδου
Δήμητρα Μουτζούρη
Φωτεινή Οθωναίου
Άπα Παπαλεξανδρή
Κατερίνα Σωρούλα
Παντελής Χανδρής
Γιάννης Ψυχοπαίδης

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved