Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες που θα προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο
Inside Stories

Ποιες είναι οι απαραίτητες βιταμίνες που θα προστατεύσουν το δέρμα σας από τον ήλιο

Ο ήλιος είναι η πηγή της ζωής. Παρέχει ζεστασιά, ενέργεια και βιταμίνη D. Παρόλα αυτά όμως είναι επίσης πολύ επικίνδυνος εξαιτίας της υπεριώδους (UV) ακτινοβολίας καθώς μπορεί να προκαλέσει βλάβη στο δέρμα, όπως καφετιά σημάδια, εγκαύματα, ρυτίδες. Οι ακτίνες UV βλάπτουν το DNA και οδηγούν στον πολλαπλασιασμό των καρκινικών κυττάρων.

Για να προστατεύσουμε το δερματάκι μας από τον καυτό και βλαβερό ήλιο μπορούμε να επιλέξουμε μια διατροφή γεμάτη από θρεπτικά συστατικά. Είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένο πώς οι τροφές μπορούν να ενισχύσουν τον οργανισμό μας αποκτώντας έτσι καλύτερη άμυνα προς τον ήλιο.
Προστατέψτε το δέρμα σας με αυτούς τους φυσικούς πόρους:
1. Το β-καροτένιο είναι ένα αντιοξειδωτικό που δίνουν τα λαχανικά και τα φρούτα, κυρίως τα καρότα, εξαιτίας του χρώματός τους. Ως αντιοξειδωτικό, το β-καροτένιο προστατεύει το σώμα από τις ελεύθερες ρίζες. Μελέτες έχουν δείξει ότι οι άνθρωποι που τρώνε τέσσερις ή περισσότερες μερίδες φρούτων και λαχανικών υψηλής περιεκτικότητας σε β-καροτένιο ανά ημέρα μειώνουν σημαντικά τον κίνδυνο για διάφορους καρκίνους. Αυτό το ισχυρό αντιοξειδωτικό μπορούμε να το βρούμε στις γλυκοπατάτες, στο μπρόκολο και φυσικά στα καρότα.

Διαβάστε περισσότερα στο mothersblog.gr

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved