Με τεράστια «Πίτα του Φεγγαριού», βάρους 168 κιλών, γιόρτασαν οι Κινέζοι την έλευση του φθινοπώρου!
Inside Stories

Με τεράστια «Πίτα του Φεγγαριού», βάρους 168 κιλών, γιόρτασαν οι Κινέζοι την έλευση του φθινοπώρου!

Ένας φούρναρης στην Κίνα κατάφερε να δημιουργήσει μία τεράστια πίτα, την «Πίτα του Φεγγαριού» όπως την ονομάζουν, σύμφωνα με την παράδοσή τους, οι Κινέζοι, βάρους 168 κιλών και διαμέτρου 1,8 μέτρων.

Μάλιστα, ο ευγενικός φούρναρης μοίρασε την πίτα του στο κοινό που βρέθηκε στο φεστιβάλ που στήθηκε σε δρόμο στη Νότια Κορέα.

Το βίντεο που θα δείτε παρακάτω «τραβήχτηκε» στην πόλη Γκουανγκουάν στην επαρχία Σιτσουάν και όπως θα διαπιστώσετε, ο αρτοποιός κόβει την πίτα, που δημιούργησε, στον κόσμο που έχει συγκεντρωθεί με αφορμή το Φεστιβάλ Mooncake Zhongzi που διοργανώνεται κάθε χρόνο.

Σύμφωνα με τα τοπικά Μέσα, η συγκεκριμένη πίτα χρειάστηκε 23 ανθρώπους και ένα ολόκληρο 24ωρο για να ζυμωθεί, να φουσκώσει και τελικά να ψηθεί –σε χαμηλή θερμοκρασία για έξι ολόκληρες ώρες- ώστε να είναι έτοιμη.

Να σημειώσουμε ότι το φεστιβάλ γίνεται κάθε χρόνο την 15η ημέρα του 8ου μήνα του Σεληνιακού ημερολογίου που παρακολουθούν με ευλάβεια οι Κινέζοι. Όπως συνηθίζουν, τρώνε τη συγκεκριμένη πίτα και το ίδιο βράδυ απολαμβάνουν την πανσέληνο.



©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved