Ρόδος: Οι επώνυμες παρουσίες στο Ναυτικό Όμιλο
Exodos

Ρόδος: Οι επώνυμες παρουσίες στο Ναυτικό Όμιλο

O Ναυτικός Ομίλος Ρόδου, άνοιξε τις πόρτες του για το κοινό και υποδέχθηκε πρόσωπα από τον πολιτικό, επιχειρηματικό χώρο όσο και από το χώρο της showbiz που επισκέπτονται το νησί.

Δεν υπάρχει περίπτωση να πας στη Ρόδο και να μην βρεθείς να κάνεις μπάνιο ή να απολαύσεις το φαγητό και το ποτό σου στο Ναυτικό Όμιλο Ρόδου.

Δεν έχει περάσει ένας μήνας από την ημέρα εγκαινίων του χώρου που άνοιξε ο Κώστας Αποστολίδης και ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου έχει γεμίσει από επώνυμες παρουσίες.

Εμείς βρεθήκαμε στο νησί και φυσικά συναντήσαμε από κοντά όχι μόνο τον επιχειρηματία αλλά και πολλές επώνυμες παρουσίες, μεταξύ των οποίων η Ευρυδίκη Βαλαβάνη με τον Κώστα Βασάλο, ο Ιώαννης Αθανασόπουλος με τον αδελφό του, η Φωτεινή Πετρογιάννη, η Ειρήνη Νικολοπούλου, ο Γιώργος Χειμωνέτο με τη σύζυγό του, η Ντίνα Νικολάου, η Βίκυ Κάβουρα, η Νατάσσα Ράγιου και ο Θάνος Καληώρας.

ioannis-athanasopoulos-1111.jpg

Tο gossip-tv συνάντησε τον Κώστα Αποστολίδη και μας είπε πώς αποφάσισε να κάνει ένα τόσο μεγάλο επιχειρηματικό βήμα.

«Δεν ήταν δύσκολο! Μου αρέσουν οι προκλήσεις. Ζω γι αυτές! Από ιδιοσυγκρασία, μου αρέσει να βάζω συνεχώς καινούργιους στόχους. Μπροστά σε κάθε καινούργια ιδέα, ενθουσιάζομαι σαν μικρό παιδί. Σχεδόν δεν κοιμάμαι τις νύχτες μέχρι να την κάνω πραγματικότητα! Όσο πιο δύσκολος ο στόχος, τόσο μεγαλύτερη η αφοσίωσή μου. Το ίδιο έγινε και με τον Ναυτικό Όμιλο Ρόδου. Ανέκαθεν μου άρεσε αυτό το ιστορικό κτίριο, στο πιο ωραίο, στο πιο προνομιακό σημείο της πόλης. Ένα σημείο για δεκαετίες εγκαταλειμμένο, με το κτίριο στα πρόθυρα της κατάρρευσης. Το να ζωντανέψω αυτόν τον χώρο, φτιάχνοντας κάτι που δεν έχει προηγούμενο όχι μόνο στη Ρόδο, αλλά σε ολόκληρη την Ελλάδα, ήταν για μένα το μεγάλο στοίχημα!»

-Οι περισσότεροι επιχειρηματίες «πάγωσαν» τις δραστηριότητές τους και τις όποιες σκέψεις νέων ανοιγμάτων κατά τη διάρκεια της πανδημίας. Εσείς δεν φοβηθήκατε;

«Δεν επιτρέπω ο φόβος να βάζει φρένο στα σχέδιά μου. Είναι ζήτημα οπτικής. Φιλοσοφίας ζωής. Όπως σε κάθε περίοδο, έτσι και στην πανδημία, υπάρχουν πάντα ευκαιρίες, αρκεί να μπορείς να τις ξεχωρίσεις. Άλλωστε, μέσα σε δύσκολες συνθήκες αναδεικνύεται και επιβιώνει το υγιές δυναμικό της αγοράς. Επιπλέον, εκτιμώ ότι, το τέλος της πανδημίας θα οδηγήσει την παγκόσμια οικονομία και την Ελλάδα, σε έντονη ανάκαμψη. Η επόμενη μέρα λοιπόν, πρέπει να μας βρει έτοιμους. Γι αυτό, σε όλη τη διάρκεια της πανδημίας, δεν σταματήσαμε ούτε μέρα, ώστε μέσα στη σαιζόν να λειτουργήσει ο Ναυτικός Όμιλος Ρόδου. Το καταφέραμε! Εξάλλου, η Ρόδος δεν είναι ένα οποιοδήποτε νησί. Είναι ένα από τα πιο ισχυρά τουριστικά brands παγκοσμίως, που έχει αποδείξει ότι αντέχει, ότι παραμένει περιζήτητη ακόμη και στα χρόνια του κορωνοϊού. Της άξιζε μια επένδυση όπως αυτή. Από την άλλη, το να επενδύεις μέσα σε τόσο δύσκολες συνθήκες, διαμορφώνει ένα κλίμα αισιοδοξίας που τόσο έχουμε ανάγκη. Ένα κλίμα εμπιστοσύνης στο σύνολο της τοπικής αγοράς. Η οικονομία είναι σε πολύ μεγάλο βαθμό ψυχολογία. Και από αυτήν την άποψη, αν κρίνω και από την ανταπόκριση του κόσμου, η Ρόδος είχε ανάγκη αυτήν την επένδυση, σαν τονωτική ένεση, μετά από ενάμιση χρόνο περιορισμών.»

- Τι ήταν εκείνο που σας έκανε να πείτε «θέλω να αξιοποιήσω το Ναυτικό Όμιλο Ρόδου»;

«Η ομορφιά αυτής της υπέροχης, μοναδικής τοποθεσίας όπου βρίσκεται το ιστορικό κτίριο του ΝΟΡ. Από την πρώτη στιγμή που το είδα, ήξερα τι θέλω να κάνω εκεί. Ένα χώρο που θα καλύπτει τις απαιτήσεις ντόπιων και ξένων στη διασκέδαση και στην εστίαση, με υψηλά στάνταρτς ποιότητας, χωρίς εκπτώσεις. Όλες οι επενδύσεις μου στο νησί, έχουν ένα στόχο: να αναδείξουν τον κοσμοπολίτικο χαρακτήρα της Ρόδου, την αίγλη που είχε δεκαετίες πριν και την έχασε λόγω της μαζικότητας του τουρισμού. Σήμερα στο νησί βρίσκεις εξαιρετικά υψηλού επιπέδου ξενοδοχειακές μονάδες, χωρίς όμως να υπάρχει το αντίστοιχο επίπεδο στην εστίαση και στην διασκέδαση, εκτός από κάποιες λίγες, μεμονωμένες περιπτώσεις. Από αυτή την άποψη η Ρόδος έχει έλλειμμα αλλά τεράστιες δυνατότητες που δεν τις έχει αξιοποιήσει ακόμη. Αυτό που προσπαθώ να κάνω είναι να καλύψω το κενό και ο ΝΟΡ πιστεύω ότι ανταποκρίνεται απόλυτα στο κοσμοπολίτικο προφίλ της Ρόδου. Θέλω να κάνω το καλύτερο για το νησί μου, ένα νησί που λατρεύω.»

- Τι χρειάζεται εν έτη 2021 ένας επιχειρηματίας για να είναι επιτυχημένος;

«Αν μία λέξη θα μπορούσε να αποτελέσει τη βάση της επιχειρηματικότητας, αυτή θα ήταν σίγουρα το πάθος. Αυτό δεν έχει να κάνει με τις εποχές και τις χρονολογίες. Για να πετύχεις, πρέπει να διεκδικείς με πάθος το όνειρό σου. Από εκεί και πέρα θα έλεγα ότι χρειάζεται να είναι πρόθυμος κανείς να ρισκάρει, αφού όμως έχει μελετήσει εξαντλητικά όλες τις παραμέτρους και τα δεδομένα. Χρειάζεται να έχει οργάνωση και σωστό προγραμματισμό, σωστό σχεδιασμό. Να έχει αφοσίωση στο στόχο του. Να εκτιμά τους ανθρώπους που είναι γύρω του. Να νοιάζεται γι΄ αυτούς γιατί τότε κι εκείνοι νοιάζονται για την επιχείρηση και εργάζονται με όλες τις δυνάμεις τους γι αυτήν. Χρειάζεται, τέλος, να ακούει τους ανθρώπους, τους πελάτες του. Είναι κάτι που προσπαθώ να το κάνω όσο περισσότερο μπορώ, αν και είναι δύσκολο όταν «μοιράζομαι» σε πολλές επιχειρήσεις. Μιλάω μαζί τους όσο μπορώ. Ακούω και λαμβάνω υπόψιν μου τις απόψεις τους. Χαίρομαι όταν νιώθουν ότι βρίσκονται σ’ ένα περιβάλλον οικείο κι όχι απρόσωπο. Είναι ανεκτίμητη αυτή η ανθρώπινη επαφή. Είναι αυτή που σε βοηθάει να ξέρεις ανά πάσα στιγμή, πού βρίσκεσαι και σε ποιους απευθύνεσαι. Είναι το κλειδί για να γίνεσαι κάθε μέρα και καλύτερος!»

- Ποιο είναι το επόμενο όραμά σας; Τι να περιμένουμε από εσάς;

Ιδέες υπάρχουν πολλές! Σε ένα νησί όπως είναι η Ρόδος, είναι ανεξάντλητες. Θα μου επιτρέψετε να μην πω περισσότερα σε αυτή τη φάση, να ξέρετε όμως ότι δεν σταματώ ποτέ να οραματίζομαι και να προσπαθώ να πετύχω το καλύτερο για το νησί μου.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved