Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός: Το gossip-tv.gr στα παρασκήνια - Δεν σταματήσαμε να γελάμε!
Exodos

Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός: Το gossip-tv.gr στα παρασκήνια - Δεν σταματήσαμε να γελάμε!

Η θεατρική παράσταση «Ο Κλέαρχος, η Μαρίνα και ο κοντός» που με μεγάλη επιτυχία διασκεύασε και σκηνοθέτησε ο Χάρης Ρώμας είναι από εκείνες που πρέπει οπωσδήποτε να δεις.

Μετά από μια πολύ επιτυχημένη καλοκαιρινή περιοδεία, η παράσταση κάνει πρεμιέρα σήμερα (28/10) στο ανακαινισμένο Alhambra Art Theatre.

Μάλιστα, το gossip-tv.gr βρέθηκε στα παρασκήνια, λίγο πριν την πρεμιέρα, μιλήσαμε με τους πρωταγωνιστές και από το λίγο που είδαμε, ένα είναι το μόνο σίγουρο, αν βρεθείς εκεί θα γελάσεις με την ψυχή σου! Οι πρωταγωνιστές το υπόσχονται, εμείς το επιβεβαιώνουμε!

Ο Χάρης Ρώμας δε, δεν είναι απολαυστικός μόνο στην παράσταση αλλά και στα παρασκήνια, αφού με τις ατάκες του κάνει τους πάντες να ξεσπούν σε γέλια...

Από σήμερα λοιπόν Πέμπτη 28 Οκτωβρίου και κάθε Πέμπτη έως και Κυριακή, θα απολαύσουμε την ξεκαρδιστική αυτή παράσταση με πρωταγωνιστές τους: Χάρη Ρώμα, Γιώργο Γαλίτη, Ευτυχία Φαναριώτη και Τάνια Τρύπη.
Δίπλα τους οι ηθοποιοί: Δημήτρης Μαχαίρας, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.

Ο Χάρης Ρώμας σε συνέντευξη που παραχώρησε στο gossip-tv.gr είπε για την παράσταση:

«Την πρόταση μου την είχε κάνει δύο χρόνια πριν η κόρη του αείμνηστου Τσιφόρου, η οποία μου έδωσε το έργο και μάλιστα χειροποίητα γραμμένο από τον πατέρα της, του οποίου υπήρξα από 10 χρονών μεγάλος θαυμαστής! Ήταν ένας από τους λόγους που αποφάσισα να ασχοληθώ με την κωμωδία. Από τότε που πρωτοδιάβασα ευθυμογραφήματα του Τσιφόρου στην ηλικία των 10 ετών, σκέφτηκα ότι θα ήθελα και θα μπορούσα να κάνω κάτι τέτοιο και να πάω προς αυτή την κατεύθυνση και ας ήμουν τόσο μικρός! Να σημειωθεί ότι το έργο αυτό πρώτα έγινε θεατρικά γνωστό και μετά από τη διασκευή για την ταινία. Όταν μου το έδωσε η κόρη του (το θεατρικό έργο), στην αρχή το αρνήθηκα. Είχε γραφτεί γι’ αυτούς που έπαιξαν και στην ταινία, δηλαδή τον Αυλωνίτη, τη Βασιλειάδου και τον Νίκο Ρίζο. Εγώ για να αποφύγω και τέτοιου είδους συγκρίσεις με μια ταινία που θεωρείται εμβληματική της εποχής αρνήθηκα, αφού όμως το χειρόγραφο κείμενο του Τσιφόρου υπήρχε στο κομοδίνο μου επί μήνες, κάποια στιγμή άρχισα να το βλέπω και στον ύπνο μου πώς θα μπορούσε να γίνει κάτι τέτοιο, το διαπραγματευόμουν με τον εαυτό μου. Σκέφτηκα ότι θα μπορούσα να κάνω μια διασκευή και να το κάνω με έναν τρόπο που να έχει τη γοητεία του τότε και ταυτόχρονα να είναι ανανεωμένο με φρέσκο χιούμορ. Παρότι ο Τσιφόρος και ο Βασιλειάδης που το έγραψαν είναι σπουδαίοι, κάποια πράγματα ανήκουν στο χιούμορ εκείνης της εποχής. Υπάρχουν πράγματα που είναι διαχρονικά αλλά υπάρχουν και αστεία που δεν ανήκουν στην εποχή».

«Είναι πολύ συγκινητικό γιατί γυρίσαμε όλη την Ελλάδα και τα νησιά και η αποδοχή και η αγάπη του κόσμου ήταν τόσο μεγάλη που πραγματικά ήταν σα να ήταν μια γιορτή! Περιμέναμε πώς και πώς να έρθει η ώρα για να ανέβουμε στη σκηνή να παίξουμε. Παρόλο που υπήρχαν οι μάσκες και όλα τα μέτρα, τα γέλια και όλη αυτή η καλή διάθεση ήταν το βασικό στοιχείο», μας είπε με τη σειρά της η Ευτυχία Φαναριώτη.

Τάνια Τρύπη
«Εγώ υποδύομαι την γειτόνισσα που είναι η πέτρα του σκανδάλου. Μετά την επιτυχία που είχαμε όλο το καλοκαίρι, περιμένουμε πώς και πώς, να ανοίξουμε και εδώ το "σπίτι" μας για να έρθει ο κόσμος να μας δει».

Την δεύτερη "πέτρα του σκανδάλου" όμως υποδύεται και η Μαρία Κοκολάκη η οποία δήλωσε αποκλειστικά στο gossip-tv.gr:
«Υποδύομαι την Ντέπη. Είναι από το εξωτερικό και μαζί με την Λόλα που την υποδύεται υπέροχα η Τάνια Τρύπη είναι οι πέτρες του σκανδάλου. Είμαστε αυτές που παρασύρουν τους άνδρες, τους πρωταγωνιστές της υπόθεσης να πάνε για ιαματικά λουτρά και ό, τι άλλο προκύψει!».

Ο Δημήτρης Μαχαίρας, ο ηθοποιός που αγαπήσαμε μέσα από το «Καφέ της Χαράς» στον ρόλο του Διονυσάκη έχει διπλό ρόλο στην παράσταση. Υποδύεται τον Ντίμη αλλά και έναν δικηγόρο.
«Ο Ντίμης είναι ένα παιδί της δεκαετίας του '60 που έχει ένα χαρακτηριστικό μοτίβο του χορού του και είναι και μικροαπατεώνας, το παίζει αριστοκράτης αλλά δεν είναι. Παίρνει λεφτά από την Μαρίνα ενώ παράλληλα διατηρεί σχέση και με την Λόλα τη γειτόνισσα», μας είπε για τον πρώτο του ρόλο ο Δημήτρης Μαχαίρας και συνέχισε μιλώντας για τον δεύτερο:

«Στο δεύτερο μέρος, υποδύομαι έναν δικηγόρο. Είναι εκείνος που έρχεται να ανακοινώσει τη διαθήκη».

Η Εύη Κολιούλη υποδύεται την Πουλχερία, την ανιψιά της Μαρίνας!
«Εγώ είμαι η Πουλχερία, είμαι η ανιψιά της Μαρίνας και η γυναίκα του κοντού. Είμαι η αγαπημένη γιατί ο Κλέαρχος και η Μαρίνα δεν έχουν παιδί και έχουν δώσει όλη την αγάπη σε εμένα αλλά δεν συμπαθούν καθόλου τον κοντό και γενικά υπάρχει ένα πρόβλημα στον γάμο μας εξαιτίας της θείας», μας είπε.

Αξίζει να σημειωθεί πως οι απίθανες χορογραφίες είναι του Θοδωρή Πανά, ο οποίος είναι δίπλα στους πρωταγωνιστές συνεχώς προκειμένου να είναι όλα στην εντέλεια.

Αν θες λοιπόν να περάσεις καλά και να γελάσεις με την ψυχή σου, αρκεί μια βόλτα στο Alhambra Art Theatre!

Λίγα λόγια για το έργο...

Ο Κλέαρχος Ζουγκαλάς (Χάρης Ρώμας) ευκατάστατος μεσήλικας ιδιοκτήτης ιχθυοπωλείου απατά συχνά την κακότροπη γυναίκα του Μαρίνα (Ευτυχία Φαναριώτη), τις υποψίες της οποίας φροντίζει να κατευνάζει ενοχοποιώντας τον ταλαίπωρο γαμπρό του Μάχο (Γιώργος Γαλίτης), τον οποίο η Μαρίνα αντιπαθεί με πάθος, υποβιβάζει και περιφρονεί. Όταν η ζωηρή και γοητευτική ζωντοχήρα γειτόνισσα η Λόλα (Τάνια Τρύπη) παροτρύνει τον Κλέαρχο να της κάνει παρέα στις διακοπές της στο Λουτράκι, εκείνος προσπαθεί να βρει έναν τρόπο να τη συνοδεύσει, χωρίς όμως να τον υποψιαστεί για κανένα λόγο η καχύποπτη σύζυγός του Μαρίνα. Έτσι, όταν συνειδητοποιεί πως ο γαμπρός του αντιμετωπίζει κάποιο ορθοπεδικό πρόβλημα, τον πείθει να συμβουλευτεί γιατρό, ο οποίος θα του συστήσει ιαματικά μπάνια στο Λουτράκι. Κατόπιν, πείθει τη γυναίκα του πως ο Μάχος θα πάει στα Λουτράκι με πρόφαση τα ιαματικά μπάνια, αλλά στην πραγματικότητα θα πάει διακοπές με κάποια ερωμένη του και προτείνει να πάει και ο ίδιος εκεί για να παρακολουθεί δήθεν τον ατακτούλη γαμπρό τους.

Στο Λουτράκι ωστόσο, ο Μάχος κάνει όντως παρέα με μια γυναίκα που γνώρισε εκεί όμως, αλλά παράλληλα συναντά τυχαία τον Κλέαρχο με την ωραία γειτόνισσα και αφού ξεσκεπάζονται μεταξύ τους, αποφασίζουν να διασκεδάσουν με την Λόλα και την φιλενάδα του Μάχου, Ελληνίδα του εξωτερικού, Ντέμπυ (Μαρία Κοκολάκη)

Στο μεταξύ, ένας δικηγόρος αναζητά τον Μάχο στην Αθήνα, πηγαίνει στο σπίτι του αλλά δεν λέει στη Μαρίνα τι ακριβώς θέλει. Εκείνη μπαίνει σε υποψίες για πιθανές παρανομίες του Μάχου και αποφασίζει να πάει με την ανιψιά της και γυναίκα του Μάχου, Πουλχερία (Εύη Κολιούλη) στο Λουτράκι όπου ανακαλύπτει τις γυναικοδουλειές του γαμπρού της. Εκεί αποκαλύπτεται πως ο Ντίμης (Δημήτρης Μαχαίρας) είναι ήδη εραστής (και μελλοντικός σύζυγος) της γειτόνισσας Λόλας που πήγε στα Καμένα Βούρλα για να τον κάνει να ζηλέψει. Ανάμεσα τους ο απερίγραπτος σερβιτόρος Λάζαρος (Αντώνης Καλομοιράκης) που περιπλέκει ακόμα περισσότερο τις μεταξύ τους καταστάσεις.

Το τι γίνεται μετά τις ανακαλύψεις/αποκαλύψεις, το πώς ο Κλέαρχος θα προσπαθήσει να την βγάλει λάδι και το πώς ο καημένος ο Μάχος επιτέλους θα κερδίσει την εύνοια της στρίγγλας πεθεράς του, θα το απολαύσετε στην σκηνή του ALHAMBRA ART THEATRE, σε μια θεατρική παραγωγή που θα σας μείνει αξέχαστη…..

Στo πρωτότυπο τραγούδι της παράστασης "ΠΟΣΕΣ ΧΙΛΙΑΔΕΣ ΨΕΜΑΤΑ" το οποίο εμπνεύσθηκαν από το μουσικό ρεύμα της δεκαετίας του ’60 οι δημιουργοί, Χρήστος Παπαδόπουλος σύνθεση και Χάρης Ρώμας στίχοι, συμμετέχουν όλοι οι ηθοποιοί του θιάσου.

Δείτε φωτογραφίες από την πρόβα στη gallery που ακολουθεί:

ΣΥΝΤΕΛΕΣΤΕΣ:

  • Σενάριο: Νίκος Τσιφόρος – Πολύβιος Βασιλειάδης
  • Διασκευή: Χάρης Ρώμας
  • Σκηνοθεσία: Χάρης Ρώμας
  • Πρωταγωνιστούν: Χάρης Ρώμας, Γιώργος Γαλίτης, Ευτυχία Φαναριώτη και η Τάνια Τρύπη, καθώς και οι Δημήτρης Μαχαίρας, Εύη Κολιούλη, Αντώνης Καλομοιράκης και Μαρία Κοκολάκη.
  • Φωτισμοί: Αντώνης Παναγιωτόπουλος
  • Σκηνικά – Κοστούμια: Λαμπρινή Καρδαρά
  • Μουσική Σύνθεση: Χρήστος Παπαδόπουλος
  • Χορογραφίες: Θοδωρής Πανάς
  • Βοηθός Σκηνοθέτη: Κωνσταντίνος Φρίγγας
  • Φωτογράφος: Πάνος Γιαννακόπουλος
  • Μακιγιάζ: Λένα Καράμανλη
  • Περούκες - Hair Stylist: BERGMANN KORD
  • Οργάνωση παραγωγής: Αλεξάνδρα Ευστρατιάδη

Ημέρες και ώρες παραστάσεων: Πέμπτη 21:00, Παρασκευή 21:00, Σάββατο 17:45 & 21:00, Κυριακή 17:45.

Διάρκεια παράστασης: 1:50 λεπτά με διάλειμμα

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved