Έκτορας Μποτρίνι: «Στην κουζίνα... διαολίζομαι!»
Taste

Έκτορας Μποτρίνι: «Στην κουζίνα... διαολίζομαι!»

Η αλήθεια είναι ότι από την τηλεοπτική του παρουσία μέχρι στιγμής, ο Έκτορας Μποτρίνι έχει αποκτήσει την φήμη του… σκληρού κριτή.

«Ένας ποδοσφαιριστής παίζει μπάλα στη μέση του δρόμου κάθε μέρα; Όχι. Όταν παίζω στον δρόμο θα κάνω και την πλάκα μου. Όταν θα μπω στο γήπεδο θα είμαι επαγγελματίας. Δεν έχει αστεία. Στην κουζίνα... διαολίζομαι! Μου γυρίζει το μάτι ανάποδα, γιατί έχω μεγαλώσει στην κουζίνα και ξέρω τι σημαίνει ο άλλος να είναι βρόμικος και τσαπατσούλης. Νεύρα είναι αυτά. Πολλές φορές δε όταν βλέπω τρελά πράγματα βάζω τα γέλια για να μη φρικάρω. Επιστρατεύω το χιούμορ. Στην κουζίνα θέλω έναν καλό μάγειρα που θα μου βγάλει γρήγορα ένα καλό φαΐ. Το καλό παιδί, αλλά μη σβέλτο, θα το κάνω παρέα εκτός κουζίνας» τόνισε στην Espresso.

-Τι είναι το «Hell's Kitchen» που παρακολουθούμε από την περασμένη Δευτέρα;

«Η παραγωγή αυτή έχει γίνει στην Αμερική, στην Αυστραλία, στην Ιταλία. Απευθυνόμαστε σε επαγγελματίες. Ο νικητής παίρνει 30.000 ευρώ και μια θέση στο εστιατόριό μου. Θα δουλέψει μαζί μου, αλλά μπορεί και να εργαστεί ως σεφ σε μια κουζίνα της αλυσίδας ξενοδοχείων που εργάζομαι. Σύμφωνα με το concept, οι δύο ομάδες φτιάχνουν φαγητό για τους πελάτες ενός εστιατορίου και κρίνονται από τα πιάτα έως το σέρβις.»

-Το «ΜasterChef» στο Star το έχετε δει;

«Μου αρέσει αυτό που βλέπω φέτος. Ο κόσμος αγαπά το φαγητό και κάτι έχουν να πάρουν από τις εκπομπές μαγειρικής στην τηλεόραση. Και εγώ τις βλέπω. Αλλωστε, στο σπίτι μου μαγειρεύω μόνος. Καλύτερα μόνος παρά... κακοσυνοδευόμενος! Στη μαγειρική, εννοώ. Ωστόσο, την οικογένεια την αγαπώ, καθώς και τα παιδιά. Δεν έχω αποκτήσει, όμως.»

-Πιστεύετε ότι κάτι θα αλλάξει;

«Δεν περιμένω τίποτε από τους πολιτικούς. Τώρα πρέπει να παλέψουμε όλοι, να μπουν προδιαγραφές, να αυξηθεί ο γαστρονομικός τουρισμός. Ο Ιπποκράτης έλεγε ότι το φάρμακο είναι το φαγητό στις σωστές αναλογίες. Πρέπει να χαλάμε αρκετά λεφτά σε φαγητό και λίγα στους γιατρούς, αλλά κάνουμε το αντίθετο. Η κρίση μάς έχει ωθήσει να τρώμε κοτόπουλο που κάνει 0,50 λεπτά το κιλό. Από τι έχει φτιαχτεί αυτό το κοτόπουλο; Αλλά με 600 ευρώ μισθό τι να πληρώσεις πια;»

-Ποιοι έχουν περάσει από το εστιατόριό σας;

«Θυμάμαι τον Αμπράμοβιτς, τον Ανιέλι, τον πρίγκιπα του Κατάρ να θέλουν να παραγγείλουν όλο το μαγαζί μου. Τους άρεσαν οι συνταγές. Αλλά αυτός που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ο Ανδρέας Παπανδρέου. Ηταν η πρώτη χρονιά που είχε ανοίξει το μαγαζί. Το έγραψαν όλες οι εφημερίδες. Ηξερε από φαγητό, είχε προσωπικότητα και αγαπούσε την Ελλάδα.»

-Οταν πηγαίνετε να φάτε σε εστιατόρια σας φοβούνται;

«Δεν ξέρω! Πάντως εγώ τρώω πολύ καλά.»

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved