Δέσποινα Βανδή: Αυτές είναι οι καλύτερες συνταγές της!
Η Δέσποινα Βανδή μπορεί να έχει ταλέντο στο τραγούδι, στην υποκριτική και στην παρουσίαση αλλά δεν είναι μόνο αυτά καθώς μαγειρεύει εξίσου καλά!
Η αγαπημένη τραγουδίστρια, κατά τη διάρκεια της καραντίνας - και όχι μόνο- μοιράστηκε μαζί μας πολλές συνταγές μαγειρικής μέσα από τον προσωπικό της λογαριασμό στο Instagram και όσοι τις δοκιμάσαν στο σπίτι τους ενθουσιάστηκαν και από τότε τις κάνουν συνέχεια για να ευχαριστήσουν τα αγαπημένα τους πρόσωπα!
Το gossip-tv.gr βρήκε τις καλύτερες και πιο επιτυχημένες συνταγές που έχει κάνει μέχρι και σήμερα η Δέσποινα Βανδή και σας τις παρουσιάζουμε παρακάτω!
Κουνουπίδι στη λαδόκολλα

Πάρτε ένα κουνουπίδι και κόψτε το κομματάκια!
Εννοείται πως το πλένουμε πρώτα!
Βουτήξτε τα σε ελαιόλαδο ένα ένα !Βάλτε τα σε λαδόκολλα και ρίξτε τους αλάτι πιπέρι και καπνιστή παπρικα (αυτή κάνει τη διαφορά) και ψήστε τα στους 180 βαθμούς στο φούρνο για 20’.
Σοκολατένιο cake!
Δεν έχει βούτυρο οπότε είναι θερμιδικά κάπως καλύτερο!
Στον κάδο του μίξερ λοιπόν βάζετε
1 φλ. ελαιόλαδο
1φλ.ζαχαρη ( μπορεί και μαύρη)
1φλ.ζεστο νερό
5 αυγά
1 και 2/3 φλ. αλεύρι
1κγ μπέικιν
6κ.σ κακάο
λίγο αλάτι
Δείτε πώς θα το φτιάξετε αλλά και τις υπόλοιπες συνταγές στην παρακάτω photo gallery:
Το μείγμα βγαίνει σχετικά νερουλό και έτσι το βάζετε στην βουτυρωμένη φόρμα του cake και το ψήνετε για 50-55’ στους 180!
Όταν ψηθεί και κρυώσει το περιχύνετε με κουβερτούρα που έχετε λιώσει με bain marie
Όταν το κόψετε μέσα το cake σας θα είναι υγρό!
3κ.σ φυστικοβούτυρο
1 κ.σ ταχίνι
2κ.σ λάδι καρύδας
2κ.σ σφένδαμο
2 βανίλιες
λίγο αλάτι
1κ.γ τσια
1κ.γ λιναρόσπορο
1φλυτζανι φαγόπυρο ή κουακερ εάν δεν το βρείτε!
Τα ανακατεύετε με ένα κουτάλι να γίνει μια σφιχτή ζύμη και την στρώνετε σε λαδόκολλα σε ένα ταψάκι και την αφήνετε 1 ώρα στο ψυγείο!
Λιώνετε στη συνέχεια 1 σοκολάτα κουβερτούρα μαζί με 1 κ.σ φυστικοβούτυρο και 1κ.σ λάδι καρύδας.
Μόλις παγώσει η βάση σας στο ψυγείο ρίχνετε από πάνω το μείγμα σοκολάτας και το αφήνετε άλλη μια ώρα στο ψυγείο!
Στη συνέχεια το κόβετε λωρίδες η μπουκίτσες ,τα βάζετε σε σακουλάκια και τα βγάζετε από το ψυγείο κάθε φορά που θέλετε να τα φάτε!
Παίξτε με το μείγμα της βάσης και βάλτε ο,τι άλλο superfood θέλετε -κράνμπερι ,ξηρούς καρπούς αλεσμένους , γκότζι μπέρι- είναι ένας τρόπος να φάνε τα παιδιά σωστά και με απόλυτη ευχαρίστηση!
1 φλ. γάλα χλιαρό
1φακ.μαγια
1 1/2 κ.σ ζάχαρη
2 κρόκους
1 βανίλια
Ξύσμα πορτοκάλι
40γρ βούτυρο
3 φλ.αλεύρι
Βάζουμε σε ένα μπωλ το γάλα, τη μαγιά, τη ζάχαρη! Ανακατεύουμε και αφήνουμε για 5 ‘
Προσθέτουμε στη συνέχεια το βούτυρο λιωμένο ,τα αυγά ,το ξύσμα ,τη βανίλια και στη συνέχεια το αλεύρι σταδιακά!
Μοσχομυρίζει ήδη!
Σε επιφάνεια που έχουμε αλευρώσει ανοίγουμε στη συνέχεια τη ζύμη με πλάστη και κόβουμε τα donuts χρησιμοποιώντας ένα ποτήρι και για να κάνετε την τρυπούλα στη μέση ένα καπάκι!
Τηγανίζουμε σε ηλιέλαιο σε μέτρια φωτιά για 3’-4’!
Τα τοποθετούμε σε χαρτί κουζίνας να φύγει το λάδι που μπορεί να έχουν κρατήσει!
Δε γίνονται ούτως η άλλως πολύ λαδερά!
Όταν κρυώσουν φτιάχνουμε και ρίχνουμε πάνω τους το γλάσο σοκολάτας!
Γλασο: 2κ.σ κακάο 1 κ.σ άχνη και λίγο γάλα !Τα ανακατεύουμε και περιχύνουμε τα donuts!
Στη συνέχεια κάνετε μια λακουβίτσα στη μέση και γεμίζετε την μπάλα πατάτας με λαχανικά της αρεσκείας σας που έχετε ήδη ψιλοκόψει και σοτάρει με λίγο λάδι κι αν θέλετε προσθέτετε λίγο τυρί vegan, η ό,τι αγαπάει η καρδιά σας. Πηγή: Instagram
Διαβάστε επίσης: