Παναγιώτης Στάθης: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο στα ΜΜΕ»
Media

Παναγιώτης Στάθης: «Πρέπει να ξεκαθαριστεί το τοπίο στα ΜΜΕ»

Για το πώς έχει διαμορφωθεί η νέα τάξη πραγμάτων στα ΜΜΕ και πώς πρόκειται να αλλάξει και στο μέλλον με τη διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών μιλάει ο Παναγιώτης Στάθης, παρουσιαστής κεντρικών δελτίων ειδήσεων στο Star το Σαββατοκύριακο.

Για αυτό πιστεύετε ότι «αφόρισαν» µεγάλα ονόµατα αυτή τη δύσκολη περίοδο;

«Ο κόσµος έχει κριτήριο και µε µεγάλη ευκολία αντιλαµβάνεται ποιος τον ενηµερώνει ψύχραιµα και σωστά. Πράγµατι, υπήρξαν µεγαθήρια τα οποία εγκαταλείφθηκαν από τον κόσµο σε αυτή τη δύσκολη διαδροµή. Νοµίζω ότι πηγαίνουµε σε µια νέα εποχή, που έχει να κάνει και µε τα πολιτικά και µε τα τηλεοπτικά πρόσωπα. Σε αυτή τη νέα εποχή πρέπει να είµαστε πιο ρεαλιστές και να λέµε αλήθειες. Θα πρέπει να είναι και ο κόσµος έτοιµος να θέλει να ακούσει αυτές τις αλήθειες».

Πώς βλέπετε το τοπίο στα ελληνικά ΜΜΕ;

«Πρέπει να ξεκαθαριστεί. Η διαδικασία αδειοδότησης των καναλιών, που έχει εξαγγείλει η κυβέρνηση, δροµολογεί µια εντελώς διαφορετική ηµέρα για τα Μέσα. Πιστεύω όµως ότι πρέπει να καταρριφθούν πολλοί µύθοι και να µπούµε σε µια φάση ενηλικίωσης και ως πολιτικά πρόσωπα και ως µιντιακό σύστηµα. Να καταρριφθεί ο µύθος ότι τα ΜΜΕ δεν πληρώνουν και ότι παίζουν ένα βρόµικο παιχνίδι. Χωρίς να λέω ότι δεν υπήρχαν ή δεν υπάρχουν παθογένειες, θα πρέπει να σταµατήσουµε να πετάµε την µπάλα στην εξέδρα».

Το έκαναν οι τηλεθεατές. Είδαµε να απορρίπτουν καταξιωµένα δελτία.

«Ακριβώς. Ας µιλήσω για το Star όµως και να θυµίσω την επιβράβευση του κόσµου την εκλογική βραδιά του δηµοψηφίσµατος µε συντονιστή τον Νίκο Χατζηνικολάου και τις Μάρα Ζαχαρέα και Πόπη Τσαπανίδου. Τη βραδιά εκείνη ο κόσµος έδειξε ότι επιβράβευσε τους πιο ψύχραιµους, τους πιο εγκρατείς και τις πιο ήπιες φωνές. Ήταν µια δικαίωση αυτό».

Πηγή: Real

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved