Η Ελληνίδα star της Γερμανικής tv
Media

Η Ελληνίδα star της Γερμανικής tv

Η Μαρία Κετικίδου μιλάει για πρώτη φορά σε ελληνικό Μέσο για τον ρόλο που ενσαρκώνει εδώ και 22 χρόνια, αυτόν της αστυνομικού στο κανάλι ΑRD της Γερμανίας, τη Χαλκιδική που επισκέπτεται κάθε καλοκαίρι, τον χωρισμό της ύστερα από πολλά χρόνια γάμου, τη Μέρκελ και τον χαμό του αδελφού της, που δεν ξεπέρασε ποτέ.

Η Μαρία Κετικίδου, η «Χάρι Μίλερ» της αστυνομικής σειράς που μετράει τριάντα seasons στο κρατικό γερμανικό κανάλι, φέτος κλείνει τα 50, χωρίς να έχει καταλάβει πότε πέρασε ο χρόνος, αλλά, κυρίως, δεν νιώθει τόσο! Αυτό το διάστημα η ηθοποιός, που είχε όνειρο να γίνει δημοσιογράφος, βρίσκεται στη Χαλκιδική.

«Κάθε καλοκαίρι έρχομαι σε αυτό το μέρος. Οι γονείς μου έφτιαξαν αυτό το σπίτι και περνώ εδώ την καλοκαιρινή άδεια. Έχω φίλους εδώ και συγγενείς. Πάντοτε αγαπούσα την Ελλάδα. Αγαπώ πολύ τη θάλασσα και το χωριό της γιαγιάς στο Κιλκίς. Είχε αγελάδες που μας έδιναν το γάλα το πρωί, μας έφτιαχνε μπάμιες που λατρεύω κι αβγά χτυπητά».

Η Μαρία έχασε τον αδελφό της, τον Κώστα, το 1990, όταν εκείνος είχε μόλις τελειώσει το σχολείο. «Ήταν τραγικό. Ένα δυστύχημα του στέρησε τη ζωή και δεν έφταιγε εκείνος για ό,τι συνέβη. Από τότε προσπαθώ να ζω και για εκείνον. Όπως και οι δικοί μου, αν και ο χαμός του είναι κάτι που δεν ξεπερνιέται. Το κουβαλάω μέσα μου».

Μετά τον χαμό του αδελφού της, χωρίς να το βάζει κάτω, δέχεται τον πρωταγωνιστικό ρόλο στη σειρά «Σταυροί του Νότου» ενσαρκώνοντας για πρώτη και τελευταία φορά Ελληνίδα. Την έλεγαν Κατερίνα και ήταν από την Κρήτη. Δεν άργησαν να την ξεχωρίσουν οι συντελεστές της σειράς όπου δουλεύει ως σήμερα, γράφοντας της όμως έναν ρόλο αποκλειστικά για εκείνη, μιας που δεν ταίριαζε γι' αυτό που την ήθελαν.

«Το όνομα Χάρι το διάλεξα εγώ. Είπα "θα ήταν ωραίο να έχει ένα όνομα μικρό και ελληνικό, αφού είναι μισή Γερμανίδα και μισή Ελληνίδα". Έτσι πήρα το Χαρίκλεια και το έκοψα. Όλοι νόμιζαν πως θα βγει άντρας και τελικά βγήκα εγώ με τη στολή», λέει στην εφημερίδα Freddo και συνεχίζει:

«Θα ήθελα να κάνω κάτι στην Ελλάδα, αλλά δεν με ξέρουν και δεν έχω κανέναν φίλο Έλληνα ηθοποιό, πέρα από τον Αδάμ Μπουσδούκο. Αλλά με χαρά βλέπω ελληνικές ταινίες στα Φεστιβάλ του Αμβούργου. Έχουν πολύ ταλέντο οι Έλληνες ηθοποιοί, όπως και οι τραγουδιστές. Στο σπίτι ακούω μόνο ελληνική μουσική. Με τον πατέρα μου, τις Κυριακές που μαζευόμαστε, ακούμε Νταλάρα, Μάλαμα και Λιδάκη».


H ίδια μιλά με ιδιαίτερη εκτίμηση για τον πρώην άντρα της. «Ήμασταν από παιδιά μαζί. Περάσαμε 20 πανέμορφα χρόνια, όμως χωρίσαμε φιλικά. Είναι ο καλύτερος μου φίλος. Είμαστε οικογένεια, αλλά διαφορετικά πια». Στον ελεύθερο χρόνο της προτιμά να πηγαίνει σινεμά, σε μουσικά φεστιβάλ, να τρώει με φίλους, και γυμνάζεται αρκετά.

Όσο για το τι εύχεται; «Εύχομαι να σταματήσει το μίσος ανάμεσα στους ανθρώπους. Δεν είναι τα πάντα τα χρήματα. Πρέπει οι άνθρωποι να διαβάζουν, να ενημερώνονται και να μην τρομάζουν από τους τρομοκράτες. Μόνο οι αδύναμοι άνθρωποι μπορούν να χειραγωγηθούν και κανείς δεν πρέπει να είναι αδύναμος».

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved