Το OPEN στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου και στέκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη
Media

Το OPEN στηρίζει την Κιβωτό του Κόσμου και στέκεται δίπλα στα παιδιά που έχουν ανάγκη

Αυτές τις γιορτές γινόμαστε όλοι μια «ανοιχτή αγκαλιά» και στηρίζουμε τα Σπίτια Φιλοξενίας των παιδιών της Κιβωτού σε ολόκληρη την Ελλάδα. Το Open στέκεται δίπλα στα παιδιά της Κιβωτού του Κόσμου, στηρίζοντας τα σπίτια φιλοξενίας σε ολόκληρη την Ελλάδα

Η ιστορία της Κιβωτού ξεκινάει αρκετά χρόνια πριν. O Πάτερ Αντώνιος , η ψυχή της Κιβωτού, ξεκίνησε την ιερατική του δράση το 1998, 26 ετών τότε, σε μια από τις πιο υποβαθμισμένες τότε περιοχές, στον Κολωνό στην Αθήνα. Παρατηρούσε καθημερινά παιδιά, που ενώ θα έπρεπε να ήταν στο σχολείο σύχναζαν σε πλατείες ή παιδιά που αποτελούσαν μέλη ομάδων υψηλού κινδύνου. Τα πλησίασε σιγά, σιγά, πολύ ανθρώπινα, παίζοντας αρχικά μπάσκετ μαζί τους, προσπαθώντας να τους μιλήσει ως ίσος προς ίσο, να τα παρακινήσει να μοιραστούν την καθημερινότητα και τους προβληματισμούς τους χωρίς να τους κρίνει και χωρίς να τους νουθετεί.

Σκοπός του ήταν να βρει τον τρόπο να σταθεί στο πλάι τους και να τα βοηθήσει στις ανάγκες τους. Με τον καιρό κέρδισε την αποδοχή τους και σταδιακά και την εμπιστοσύνη τους.

Η προσφορά του απλού κόσμου ξεκίνησε μετά από καιρό, εφόσον γνώρισαν το νεαρό ιερέα και συνειδητοποίησαν τις προθέσεις του. Έτσι, με τη βοήθεια εθελοντών, δημιουργήθηκε η Κιβωτός του Κόσμου, μια Οργάνωση με στόχο να βγάλει όσα περισσότερα παιδιά μπορούσε από τη φτώχεια και την εγκατάλειψη και να τους προσφέρει τη δυνατότητα «να σταθούν στα πόδια τους». Η αγκαλιά της «Κιβωτού» δέχεται όλους όσους έχουν την ανάγκη της ανεξάρτητα από εθνικότητα και θρησκεία.

Σήμερα τα σπίτια φιλοξενίας της Κιβωτού (σε Αθήνα, Πειραιά, Βόλο, Χίο, Πωγωνιανή και Κόνιτσα) είναι σε θέση να προσφέρουν έμπρακτα προστασία σε παιδιά τα οποία ήταν παραμελημένα ή εγκαταλελειμμένα, είτε γιατί δεν υπήρχαν γονείς είτε γιατί κρίθηκαν ακατάλληλοι για την φροντίδα αυτών.

Παιδιά που είχαν υποστεί κακοποίηση κάθε μορφής από τους γονείς τους ή συγγενικά τους πρόσωπα, παιδιά χωρίς όρια, βρήκαν στην Κιβωτό το κατάλληλο περιβάλλον, όπου εκτός της διαμονής και της ασφάλειας, συμμετέχουν σε πλήθος προγραμμάτων, τα οποία προσεκτικά έχουν σχεδιαστεί για εκείνα. Στόχος είναι κάθε παιδί να μπορέσει να αναπτύξει μια συναισθηματικά και πνευματικά υγιή προσωπικότητα, να αναπτύσσει κοινωνικές δραστηριότητες και να λαμβάνει εκπαιδευτικά και παιδαγωγικά ερεθίσματα.

Ενισχύουμε την Κιβωτό καλώντας ή στέλνοντας μήνυμα στο 19828

(2,60€/κλήση με ΦΠΑ & τέλος σταθερής τηλ)
ή (2,48€/κλήση ή sms με ΦΠΑ) από όλα τα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.
Εφαρμόζεται επιπλέον τέλος κινητής τηλεφωνίας 12% ή 15% ή 18% ή 20% ανάλογα το ύψος του μηνιαίου λογαριασμού.

Αυτές τις γιορτές γινόμαστε όλοι μια «ανοιχτή αγκαλιά» για τα παιδιά της Κιβωτού

Αυτές τις γιορτές γινόμαστε όλοι μια «ανοιχτή αγκαλιά» για τα παιδιά της Κιβωτού.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved