Νάντια Κοντογεώργη: «Όλοι έχουμε ανάγκη από αληθινές σχέσεις»
Media

Νάντια Κοντογεώργη: «Όλοι έχουμε ανάγκη από αληθινές σχέσεις»

Τη φετινή χρονιά ήρθε σε επαφή με τα παιδιά πάνω και κάτω από τη σκηνή.

Η ηθοποιός, Νάντα Κοντογεώργη, σε πρόσφατη συνέντευξή της ανέφερε αν ήταν εύκολη αυτή η συνθήκη, αν πλέον συναντάμε εύκολα την αλήθεια τους ανθρώπους και ποιες είναι οι άμυνες της.

Φέτος, ήρθες σε άμεση επαφή με τα παιδιά πάνω και κάτω από τη σκηνή. Ήταν εύκολη αυτή η συνθήκη;

«Τα παιδιά στην παράσταση «Η Παναγία των Παρισίων» συμμετείχαν ενεργά, απαντούσαν -γιατί το επιτρέπαμε σαν συνθήκη να συμμετέχουν- κι αυτό είχε συγκινητικές στιγμές. Για να κρατήσεις, όμως, το ενδιαφέρον τους, να είναι παρόντα και να υπάρχει η συνεχής συζήτηση, έπρεπε να καταβάλλεις περισσότερη ενέργεια. Τα παιδιά σε βάζουν σε αυτή τη διαδικασία: να βάζεις περισσότερη ζωή στα πράγματα. Για να καταλάβεις, υπήρχαν τόσες συγκινητικές αντιδράσεις και εγώ συνέχιζα τη σκηνή με κλάματα, που τύχαινε να συγκινούμαι και για προσωπικούς λόγους. Δηλαδή πότε έχασα το θάρρος που βλέπω στα παιδιά ή τον αυθορμητισμό και πώς μπορώ να τον επαναφέρω στη ζωή μου κ.ο.κ. Φαντάσου το θέατρο Παλλάς με 1 .000 παιδιά... Προσωπικά αισθάνομαι ευλογημένη που έζησα αυτή τη συνθήκη. Είναι επίπονο για έναν καλλιτέχνη που βρίσκεται επί σκηνής, αλλά είναι πραγματικά ευλογία».

Και όταν τα παιδιά είναι πάνω στη σκηνή, όπως συνέβη στη «Matilda»;

«Σε αυτή την περίπτωση, είναι άλλη η συνθήκη, γιατί τα παιδιά είναι πιο πειθαρχημένα. Έχουν κάνει δουλειά από το καλοκαίρι και έχουν έναν "επαγγελματισμό. Εκεί, απλώς, απολαμβάνεις τα θετικά, γιατί συνυπάρχεις επί σκηνής με τα παιδιά, τα οποία, επίσης, σου υπενθυμίζουν την αλήθεια. Τα παιδιά δεν έχουν τεχνικές, κώδικες ή δεν έχουν αναπτύξει μανιέρες. Για αυτά κάθε φράση είναι καινούργια σε κάθε παράσταση και αυτό είναι ανανεωτικό για έναν ηθοποιό. Πλέον, συναντάμε εύκολα την αλήθεια στους ανθρώπους; Όταν απευθύνεσαι στους ανθρώπους με το δικό σου κομμάτι αλήθειας, δύσκολα δεν θα αντιδράσουν σε αυτό. Αν στ' αλήθεια επιθυμείς να επικοινωνήσεις με τους ανθρώπους, τότε κι εκείνοι είναι ανοιχτοί να σ' το παραχωρήσουν. Όλοι έχουμε ανάγκη από αληθινές σχέσεις. Βέβαια, καθένας έχει τις άμυνες του...».

Ποιες είναι οι δικές σου άμυνες;

«Το χιούμορ και η χαριτωμενιά. Να σου πω την αλήθεια, δεν μου αρέσουν πολύ οι γωνίες στις σκέψεις και στον τρόπο έκφρασης, οπότε το χιούμορ είναι πάντα ένας καλός κι ευχάριστος τρόπος για να αμύνομαι», λέει στο My Tv.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved