Νίκος Γαλανός: «Επειδή υποδυόμουν πλούσιους, έρχονταν και μου ζητούσαν χρήματα»
Media

Νίκος Γαλανός: «Επειδή υποδυόμουν πλούσιους, έρχονταν και μου ζητούσαν χρήματα»

Τον ανακάλυψε η Καρέζη, αλλά έγινε ο παρτενέρ της Αλίκης στις 70s ταινίες της.

Τη δεκαετία του '60, οι ηθοποιοί ήταν οι rocks stars καιρού τους και ο Νίκος ήταν ο σοφιστικέ, εστέτ, κομψός αλλά επαναστατημένος και στιλιζαρισμένος νέος, στον αντίποδα του Γιάννη Παπαμιχαήλ και του Νίκου Κούρκουλου - αλλά και ο Χούλιο Μπαλμάς στην ταινία Η Ρένα Είναι Οφσάιντ.

«Εκεί περπατούσα στους δρόμους και έβγαιναν από τα μπαλκόνια και με φώναζαν Χούλιο. Όλα ξεκίνησαν όταν έκανε οντισιόν, το 1968, για έναν μικρό ρόλο στην ταινία Λεωφόρος τον Μίσους και ο Φώσκολος τον είδε και του είπε: «Μου κάνεις αλλά για τον ρόλο του πρωταγωνιστή».

Ο Φίνος είδε την ταινία και αμέσως τον κάλεσε στο γραφείο του. «Μου αρέσεις πολύ», του είπε, «Σε θέλω στην εταιρεία. Αν συμφωνείς, ανέβα πάνω να υπογράψεις συμβόλαιο για έξι χρόνια». «Και το έκανα», λέει ο ίδιος σήμερα, «και έτσι έγινα ο τελευταίος ζεν πρεμιέ που έβγαλε ο Φίνος το 1968». Κύματα από θαυμάστριες, εκδηλώσεις υστερίας, πόστερ, κοριτσάκια και γυναίκες που έτρεμαν όταν τον έβλεπαν. «Ποτέ δεν είχα απαιτήσεις ή εξτρίμ συμπεριφορές. Δεν μου πήγαινε στον χαρακτήρα. Ο κόσμος τότε μας μπέρδευε με τους ρόλους. Επειδή έκανα πολλούς πλούσιους, νόμιζαν ότι ήμουν πλούσιος και έρχονταν και μου ζητούσαν χρήματα. Ήταν μια ωραία εποχή. Αλλά η σημερινή είναι καλύτερη. Δεν αναπολώ, δεν νοσταλγώ, δεν έχω καν παλιές φωτογραφίες στο σπίτι μου. Ούτε τις ταινίες μου δεν βλέπω».

Πηγή: Downtown

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved