Ήλιος: Αντίνοος Αλμπάνης: «Ο Φίλιππος συγκρούεται έντονα με την Αλεξάνδρα»
Media

Ήλιος: Αντίνοος Αλμπάνης: «Ο Φίλιππος συγκρούεται έντονα με την Αλεξάνδρα»

Ένας «Ήλιος» εισβάλλει στη ζωή του Φίλιππου και ο Αντίνοος Αλμπάνης καλείται να τον κρατήσει στη ζωή του ήρωα του όσο περισσότερο μπορεί.

Ο ηθοποιός μίλησε για τη νέα σειρά του ΑΝΤ1 τονίζοντας την άσχημη κατάσταση που θα δημιουργηθεί με την τηλεοπτική του μητέρα.

Είναι αυτή η χρονιά της μυθοπλασίας;

«Είναι η χρονιά που φαίνεται πως τα κανάλια έχουν αρχίσει και εμπιστεύονται ξανά τους δημιουργούς και δίνεται σε αυτούς περισσότερος χρόνος, αποφεύγοντας έτσι τις συνταγές των ριάλιτι».

Περιμένατε εσείς αυτή την επανάκαμψη;

«Αυτό συνέβαινε πάντα στην ιστορία των ιδιωτικών καναλιών. Τα κανάλια δεν είναι κοινωφελή ιδρύματα, δεν παρέχουν χρήματα σε προϊόντα που δεν τους αποφέρουν τα αναμενόμενα. Το γεγονός πως δόθηκε ξανά εμπιστοσύνη στη μυθοπλασία ξεκίνησε την προηγούμενη σεζόν με τις "Αγριες μέλισσες", οι οποίες απέδειξαν πως μπορούν να κρατήσουν τον κόσμο στην οθόνη και σε κάθε περίπτωση να φέρουν χρήματα. Ετσι τα κανάλια πήραν τη γενναία απόφαση να συνεχίσουν με σειρές».

Το κοινό όμως λατρεύει να κοιτάζει μέσα από την κλειδαρότρυπα, παρόλο που μεγάλωσε με μυθοπλασία...

«Επιστρέψτε μου να σας πω ότι το κοινό δεν έχει διάθεση να κοιτάζει από καμία κλειδαρότρυπα. Το κοινό έχει ανάγκη τη μυθοπλασία και αυτό έχει αποδειχτεί περίτρανα από το κοινό του Netflix, όπου σε σύντομο χρονικό διάστημα κατάφερε να κερδίσει κοινό από όλε τις ηλικίες. Ακόμα και γιαγιάδες και παππούδες έχουν συνδρομή στη συγκεκριμένη πλατφόρμα. Αρα είναι δεδομένη η ανάγκη του κόσμου για μυθοπλασία. Από την απαρχή της ανθρωπότητας, οι άνθρωποι μαζεύονταν γύρω από τις φωτιές και έλεγαν ιστορίες του Ομήρου. Το θέμα είναι τι προϊόν παράγει και κατά πόσο αυτό ανταποκρίνεται στις προσδοκίες τους. Οσο λοιπόν εμείς επενδύουμε σε καλά προϊόντα και δεν υποτιμούμε τη νοημοσύνη τους, να είμαστε σίγουροι πως ο κόσμος θα μας επιλέγει και θα μας προτιμά».

Επιστρέψατε στη Μικρή Οθόνη με τον «Ηλιο»...

«Είναι μια αστυνομική, ερωτική περιπέτεια με στοιχεία που έχει και η ζωή μας, ακόμα και κωμικά. Είναι μια δουλειά που δεν θα αφήσει κανέναν παραπονεμένο. Ως κεντρικό άξονα έχει έναν έρωτα που έρχεται ξανά στην επιφάνεια, όταν η πρωταγωνίστρια επιστρέφει στη γενέτειρα της και συναντά τον ήρωα μου, κάτω από διαφορετικές συνθήκες πλέον. Η επιστροφή της όμως σηματοδοτείται από έναν φόνο. Αυτός λοιπόν θα επισκιάσει όλη τη χαρά του πρώην ζευγαριού. Ο ήρωας μου, ο Φίλιππος, καταλαβαίνει πως το παρελθόν του δεν είχε κλείσει ποτέ, είχε ένα τεράστιο ερωτηματικό καθώς η σχέση τους είχε σταματήσει άγαρμπα και άχαρα, θα προσπαθήσει να βρει αρχικά τις απαντήσεις για την ανολοκλήρωτοι σχέση τους και να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα».

Ο Φίλιππος είναι ένας άντρας συνεπής στα δικά σας «θέλω»;

«Είναι κοντά μου με την έννοια πως έχει αγνές προθέσεις. Δεν έχει δεύτερες κακές σκέψεις. Από εκεί και πέρα είναι ένας άνθρωπος που όπως κι εγώ προσπαθεί να έχει συνέπεια στον λόγο και στις πράξεις του. Ομως, υπάρχει πάντα ένας αστάθμητος παράγοντας που λέγεται συναίσθημα, που λέγεται καρδιά, που λέγεται ψυχισμός. Είναι ένα παιδί που ανακαλύπτει πολύ άγαρμπα πως η μητέρα του, Αλεξάνδρα, έχει παίξει πολύ καθοριστικό ρόλο στη ζωή του και αρχίζει να αναρωτιέται αν οι επιλογές του ήταν όντως δικές του ή κατέληξε σε αυτές για να ευχαριστήσει τη μητέρα του». Η ένωση με τη Λήδα είναι δεδομένη. Ομως, με τη σύζυγο του, την Αλίκη, τι θα γίνει; «Δεν γνωρίζω τι θα γίνει στο μέλλον. Το μόνο που ξέρω με σιγουριά είναι πως και η Αλίκη έχει βάλει το χέρι της στο να γίνουν πράξη οι επιθυμίες της μητέρας του Φίλιππου. Την Αλίκη εμπιστευόταν πολύ η Αλεξάνδρα, άρα και η Αλίκη έχει ευθύνη για όλο το πράγμα και νιώθει ενοχή γιατί ο Φίλιππος θα ανακαλύψει σε κάποιο σημείο ότι δεν ήταν όλα τόσο αθώα και αγνά στη σχέση τους. Δεν τους ένωσε η μοίρα... υπήρχε κάποιος από πίσω που κουνούσε τα "νήματα"».

Θα δούμε δηλαδή τον Φίλιππο να παίρνει τη ζωή του στα χέρια του έστω και καθυστερημένα;

«Θα δούμε πολλές αλλαγές, διαφορετικές αποφάσεις και μια άλλη στάση ζωής από εκείνον, θα τον δούμε να έρχεται σε μεγάλη και έντονη σύγκρουση με την Αλεξάνδρα».

Ωστόσο, δεν θα διστάσει να αναγνωρίσει το παιδί του, το παιδί που έκανε πριν χρόνιο με τη Λήδα!

«Και βέβαια αναγνωρίζει τον Πέτρο, γεγονός που δεν θα αρέσει καθόλου στα παιδιά του και φυσικά ούτε στη μητέρα του».

Και από τη στιγμή που θα είναι και ύποπτος για έναν φόνο;

«Εκεί τα πράγματα περιπλέκονται ακόμα περισσότερο, θα δούμε τελικά έναν ήρωα πολυδιάστατο, που έχει πολύ ενδιαφέρον για μένα υποκριτικά. Για όλους μας αυτή η σειρά έχει προκλήσεις».

Αν και ακόμα είναι πολύ νωρίς για να μιλήσουμε για τις επιλογές των ηρώων, θεωρείτε πως στο τέλος κερδίζει η οικογένεια ή ο έρωτας;

«Πολύ ωραία ερώτηση αλλά δεν έχω απάντηση. Το θέμα είναι να κερδίζει το καλό».

Σας τρομάζει το γεγονός πως η σειρά είναι καθημερινή;

«Το 2020, στην Ελλάδα δεν υπάρχει σίριαλ που να μην είναι καθημερινό, είτε προβάλλεται μία φορά την εβδομάδα είτε περισσότερες. Οι χρόνοι γυρισμάτων είναι απαιτητικοί. Καλά θα κάνουμε όσοι θέλουμε να έχουμε τηλεοπτική παρουσία να θεωρούμε το γεγονός αυτό δεδομένο. Ας δούμε λοιπόν πώς μπορούμε να κουμπώσουμε σε αυτές τις συνθήκες».

Επιδιώξατε να βρεθείτε ξανά στην τηλεόραση; Σας είχε λείψει;

«Δεν έλειπα πολλά χρόνια από την τηλεόραση. Είχα να κάνω από το 2018. Από εκεί και πέρα τα πράγματα δεν συμβαίνουν από μόνα τους. Σαφώς και είχα δηλώσει διαθεσιμότητα και ο ΑΝΤ1 ήξερε ότι θα ήθελα να είμαι σε μια παραγωγή. Αρα υπό αυτές τις συνθήκες, ήθελα να κάνω ξανά τηλεόραση και ευτυχώς και το κανάλι ήθελε να κάνουμε ξανά τηλεόραση».

Θέατρο θα προλάβετε να κάνετε φέτος;

«Οχι. Συνειδητά θα απέχω, για να έχω όλη μου την προσοχή στη σειρά, θέλω να είμαι όσο πιο σωστός και συνεπής γίνεται», είπε στο TV 24.

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved