Άγριες μέλισσες: Αυτός είναι ο λόγος που αυτομαστιγώνεται ο Μελέτης
Media

Άγριες μέλισσες: Αυτός είναι ο λόγος που αυτομαστιγώνεται ο Μελέτης

Ο Γιώργος Γεροντιδάκης είναι ίσως ο πιο αμφιλεγόμενος ήρωας των Άγριων μελισσών, ο άνθρωπος που οι λάτρεις της σειράς αγαπούν να μισούν.

Ο ίδιος μίλησε για τον ήρωα του, για τους λόγους που αυτομαστιγώνεται, ενώ αποκάλυψε αν έχει τελειώσει ο έρωτας του Μελέτη για την ξαδέρφη του την Πηνελόπη.

Τι άνθρωπος είναι τελικά ο Μελέτης; Γιατί ο κόσμος δεν τον μισεί;

Γιατί είναι ένα τραγικό πρόσωπο, ένας τραγικός ήρωας. Ο Μελέτης, μέσα στα σκοτάδια του, έχει και τις φωτεινές στιγμές του. Έχει αξίες, είναι παραδοσιακός, εργατικός. Προσπαθεί τώρα με την Κορίνα να κάνει έναν ωραίο γάμο, να ντυθεί γαμπρός και να γίνει πατέρας - αν και η Κορίνα έχει χάσει τον ενθουσιασμό της μαζί του σε συναισθηματικό επίπεδο, αυτός το παλεύει. Θέλει να ανήκει κάπου. Είναι επιτακτική του ανάγκη ο γάμος και θέλει παιδιά. Έτσι νιώθει ότι θα απεγκλωβιστεί συναισθηματικά και θα φτιάξει κάτι δικό του.

Πολλοί τηλεθεατές αναρωτιούνται γιατί αυτομαστιγώνεται...

Αυτομαστιγώνεται για να μη σκέφτεται αυτά που έκανε, - τους φόνους. Έτσι νομίζει ότι πληρώνει τα λάθη του με ακραίο τρόπο. Ο Μελέτης νοσεί, πονάει η ψυχή του. Θα έλεγα ότι έχει μια ψυχική ασθένεια. Ο πόνος τού φέρνει μια ισορροπία για να συνεχίσει να υπάρχει. Χρειάζεται παρακολούθηση, αλλά δεν έχει τη μόρφωση να το αντιληφθεί και να τρέξει για βοήθεια. Κάνει κακό στον εαυτό του και ζει επικίνδυνα, αυτοκαταστρέφεται, όπως ο Κωνσταντής με το αλκοόλ. Είναι κατεστραμμένοι και οι δυο από τις εντολές του Δούκα. Όταν έχεις το αίμα τόσων ανθρώπων και της ίδιας σου της μάνας στα χέρια σου, σε κυνηγάει μια κατάρα.

Για την Κορίνα τι νιώθει;

Με την Κορίνα ήρθε πολύ κοντά με έναν περίεργο τρόπο. Της ανοίχτηκε, ταίριαζαν ερωτικά, αλλά τώρα που τον κρίνει, έχουν αποστασιοποιηθεί οι δυο τους. Δεν είναι η Κορίνα ο έρωτας της ζωής του. Ο Μελέτης πάντα θα κρατά μυστικά, για να μην πληγωθεί όταν τον κρίνουν άσχημα ξανά και ξανά. Ο Μελέτης και η Κορίνα πάνε σε ένα γάμο με ρωγμές.

Τι βρίσκει στον Ακύλα και τον ακολουθεί;

Μετά το χαμό της Ανέτ και το χωρισμό με την Πηνελόπη, ο Μελέτης είναι άδειος. Ο Δούκας έχει χάσει την όρεξή του για εξουσία. Έτσι, μένει μόνος χωρίς το πρότυπό του. Αυτός που είχε θεοποιήσει το σκληροτράχηλο Δούκα μένει στον αέρα όταν τον βλέπει μια σκιά μετά το θάνατο της Ανέτ. Για να νιώσει ότι είναι κάτι, μπαίνει κάτω από την ομπρέλα του Ακύλα, που έχει δύναμη και εξουσία, αν και η πολιτική ιδεολογία του λίγο τον αφορά. Ο Μελέτης δεν μπορεί να μην έχει μια καλή θέση, μια θέση εξουσίας μέσα στην κοινωνία, να δίνει εντολές. Έτσι έμαθε.

Ο έρωτός του για την ξαδέρφη του, την Πηνελόπη, έχει τελειώσει;

Σβήνει τέτοιος έρωτας; Μια φορά αγαπάει έτσι ο άνθρωπος. Με την Πηνελόπη, όταν συναντιούνται, άλλα θέλουν να πουν κι άλλα λένε. Άλλα λένε κι άλλα εννοούν. Μέσα του νιώθει πράγματα για την Πηνελόπη και καίγεται. Αλλά παλεύει να είναι μακριά της. Εκείνη είναι ο έρωτας της ζωής του. Για να είναι μαζί καλά ως ξαδέρφια, θα πρέπει να αλλάξει ριζικά ο Μελέτης, να ζητήσει συγχώρεση για πολλά.

Με τον Κωνσταντή δεν θα τα βρουν ξανά;

Με τον Κωνσταντή έχουν μια πολύ ιδιαίτερη σχέση. Τώρα είναι σε διαφορετικά στρατόπεδα. Δεν του έρχεται και καλά που ο Κωνσταντής έχει σχέση με τη γυναίκα του Ακύλα, αλλά επειδή σέβεται τη Ζωή και από την άλλη ξέρει τι σημαίνει Ακύλας, δεν θέλει να πάθει κακό αυτή ή ο Κωνσταντής. Δεν θέλει να γνωρίζει, απέχει από αυτό το ηθικό θέμα, γιατί και ο ίδιος φοβάται τον Ακύλα. Πάντως, θεωρώ ότι η σχέση Μελέτη-Κωνσταντή δεν έχει τελειώσει. Δεν έχουν ειπωθεί μεταξύ τους αυτά που πρέπει να ειπωθούν. Ο Κωνσταντής για τον Μελέτη είναι αδελφός, οι ζωές τους είναι ενωμένες. Πιστεύω ότι αν φύγει ο ένας από τη ζωή, θα φύγει και ο άλλος. Ο Μελέτης θέλει να δει τον Κωνσταντή ευτυχισμένο, όπως και ο Κωνσταντής τον Μελέτη. Βασανίζονται και οι δυο για τους φόνους που έκαναν. Όμως, θα ανταμωθούν ξανά...

Τι είναι ο Δούκας για τον Μελέτη;

Ο άνθρωπός του! Η πατρική αγκαλιά, ο ήρωάς του. Το λιοντάρι το πληγωμένο. Γιατί ο Δούκας, μέσα στην απληστία του, έχει ηθικούς φραγμούς. Κι έχει πια κι ένα γιο να τον προσέχει, τον Μελέτη. Οι άλλοι τον παράτησαν, όμως ο Μελέτης δεν αντέχει να τον βλέπει να διασύρεται. Ο Δούκας ήταν κι αυτός ένα παιδί που μεγάλωσε χωρίς πατρική αγάπη, ένα τραγικό πρόσωπο. Όταν του ανακοινώθηκε η αθωότητά του για τη δολοφονία του Θέμελη, δεν πανηγύρισε. Ήξερε ποια ήταν η αλήθεια. Ήρθε κόντρα με την τελευταία ευχή της αδελφής του, είπε πάλι ψέματα. Θολωμένος, αδύναμος, έστειλε τα άλλα δυο αδέλφια του στον τάφο. Και έμεινε με τη Μυρσίνη. Δυο άνθρωποι μόνοι στη Λάρισα να τρώνε τις σάρκες τους.

Ποια ήταν η πιο συγκλονιστική σκηνή υποκριτικά στις «Μέλισσες» για σένα;

Ήταν 23 Ιουλίου 2020, 8 το πρωί, σε ένα χωράφι και εγώ να σέρνω στα χώματα τον αξιόλογο συνάδελφό μου Θανάση Κουρλαμπά ως Κλεομένη για να τον πετάξω στο λάκκο, να τον βάλω στον τάφο, αφού τον σκοτώσω. Απόλυτο σεβασμό νιώθω για τον Θανάση. Ο σκηνοθέτης μας, ο κύριος Μιχαλόπουλος, έδωσε την ψυχή του. Ο Θανάσης, κύριος σε όλα του, όπως πάντα, έδωσε ρεσιτάλ ερμηνείας και εγώ πιστεύω σωματικά και υποκριτικά έδωσα και την ανάσα μου.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Άγριες μέλισσες: Πεδίο μάχης το Διαφάνι - Τα επεισόδια και οι ολόθριες συνέπειες

Άγριες μέλισσες: Ο Προκόπης μιλά με γρίφους: «Οι σκηνές είναι άγριες. Πολλοί θα κινδυνεύσουν»

Θα το πάρει το κορίτσι τελικά; Σπάνια βραδινή έξοδος για τον Γιώργο Ηλιόπουλο με τη σύντροφό του

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved