Ανασκόπηση 2021: Τι μας άρεσε και τι όχι στην ελληνική τηλεόραση τη χρονιά που φεύγει! (photos)
Media

Ανασκόπηση 2021: Τι μας άρεσε και τι όχι στην ελληνική τηλεόραση τη χρονιά που φεύγει! (photos)

Η χρονιά που φεύγει ήταν πραγματικά πολύ πλούσια τηλεοπτικά, αν κρίνουμε από τις παραγωγές που μας κράτησαν συντροφιά τις κρύες νύχτες του χειμώνα πέρυσι αλλά και αργότερα. 

Πώς αλλιώς άλλωστε θα καταφέρναμε όλοι εμείς, με καραντίνες, lock down και ατέλειωτες ώρες στο σπίτι λόγω κορονοϊού;

Οι ιθύνοντες των τηλεοπτικών σταθμών έβαλαν τα δυνατά τους, έβγαλαν από το συρτάρι παλιά πρότζεκτς και ανέσυραν παλιές ιδέες για να οργανώσουν μία τηλεοπτική χρονιά, πολύ ενδιαφέρουσα αλλά και γεμάτη διαφορετικές τηλεοπτικές προτάσεις. Ας δούμε λοιπόν, σε μία σύντομη αλλά καθόλου πρόχειρη ανασκόπηση του 2021 ποια προγράμματα ξεχώρισαν, όχι πάντα όμως για καλό λόγο!

Το Survivor... Μπεν Χουρ!

Η χολιγουντιανή ταινία Μπεν Χουρ έχει μείνει στην ιστορία του σελιλόιντ ως η παραγωγή με τη μεγαλύτερη διάρκεια. Και κάπως έτσι θα κρίναμε και το περυσινό Survivor που αντί να ολοκληρωθεί το πολύ σε πεντέμιση μήνες, έφτασε Ιούλιος για να μας αποχαιρετήσει. Ο James Καφετζής, άλλωστε, όπως θα θυμάστε, αποφάσισε ένα ωραίο πρωί να αποχωρήσει οικειοθελώς από τον Άγιο Δομίνικο καθώς δεν άντεχε άλλο τις συνθήκες που βίωνε στο παιχνίδι. Όσο έκανε υπομονή για το τέλος, τόσο από την παραγωγή τον ενημέρωναν πως πρόκειται να συνεχιστεί άλλο λίγο ακόμα, και άλλο λίγο ακόμα...

Παρά το γεγονός ότι παρακολουθούσαμε ανελλιπώς από την αρχή τις περιπέτειες των Survivors στον μακρινό Άγιο Δομίνικο, προς το τέλος, η όλη ιστορία άρχισε να χάνει το ενδιαφέρον του, αν και οι περισσότεροι από εμάς παρακολουθήσαμε τη μεγάλη βραδιά του τελικού τον Σάκη Κατσούλη να το... σηκώνει, έχοντας στο πλευρό του την αγαπημένη του Μαριαλένα Ρουμελιώτη.

Και Rouk και Zouk!

Το 2021 ήταν σίγουρα η καλύτερη χρονιά για το Rouk Zouk με παρουσιάστρια τη Ζέτα Μακρυπούλια. Η ηθοποιός και παρουσιάστρια, για πρώτη φορά μετά από πέντε χρόνια έδειξε να το απολαμβάνει και μαζί της αρχίσαμε και εμείς να το απολαμβάνουμε περισσότερο. Όχι πως τις προηγούμενες χρονιές δεν το παρακολουθήσαμε αλλά το 2021 ήταν η... χρονιά Rouk Zouk.

Από τη νέα σεζόν δε που είδαμε κάθε Σαββατοκύριακο το Rouk Zouk Special όπου παίκτες είναι αγαπημένοι καλλιτέχνες οι οποίοι τολμούν να τσαλακωθούν -είχε προηγηθεί το Celebrity Rouk Zouk, το συγκεκριμένο τηλεπαιχνίδι έγινε μία από τις αγαπημένες μας συνήθειες!

Όχι άλλη... φέτα!

Ο Παναγιώτης Βασιλάκος άνοιξε τον δρόμο για να διαπιστώσουν τα κοριτσάκια ότι μπορεί να υπάρξει στην πραγματικότητα (;) ο πρίγκιπας των παραμυθιών. Ακριβά δώρα, ιπποτισμός, καλοσύνη, γοητεία... Αυτά ήταν τα χαρακτηριστικά του άντρα που πλάσαρε το συγκεκριμένο reality αγάπης το οποίο έφτασε στο τέλος του τον Δεκέμβριο του 2020 όμως τίποτα δεν είχε τελειώσει για το The Bachelor. Γιατί στην αρχή της φετινής σεζόν είδαμε τον πρώην Survivor Αλέξη Παππά να διαλέγει ανάμεσα σε πολλά όμορφα κορίτσια τη γυναίκα των ονείρων του.

Ατάκες τύπου "Κοτόπουλο Block", "Φέτα", "Κοτόπουλο μπούτια" που έλεγε συχνά η Ελληνοαμερικανίδα Αθηνά New York (την αποκαλούσαν έτσι για να την ξεχωρίζουν από άλλη παίκτρια με το όνομα Αθηνά), έμειναν στην... ιστορία και χάρισαν στην εν λόγω κυρία τη μεγάλη νίκη αφού εκείνη επέλεξε ο Αλέξης Παππάς για νικήτρια της καρδιάς του. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα δεν έσκισε από νούμερα τηλεθέασης, όμως στον μεγάλο τελικό "τσίμπησε" υψηλά ποσοστά, κάτι που σημαίνει πως μπορεί να μην αποτελούσε την πρώτη προτεραιότητα των τηλεθεατών για τη βραδινή τους ψυχαγωγία όσο καιρό προβαλλόταν το The Bachelor, όμως τελικά μόνο αδιάφορο δεν πέρασε από το κοινό.

Η νίκη της μυθοπλασίας έναντι των reality!

Το 2021 ξεκάθαρα ήταν η χρονιά της μυθοπλασίας! Όχι πως εξαφάνισε τα reality από την τηλεοπτική πραγματικότητα. Απλώς οι τηλεθεατές έδειξαν ξεκάθαρη προτίμηση στη μυθοπλασία με τις Άγριες Μέλισσες, στις αρχές του 2021 να ανοίγουν τον δρόμο για να γίνει το κοινό πιο δεκτικό σε τέτοιου είδους προσεγμένες παραγωγές.

Φέτος, τον Σεπτέμβριο ξεκίνησαν η Γη της Ελιάς και ο Σασμός και δημιούργησαν νέες συνήθειες στο τηλεοπτικό κοινό που δεν χάνει επεισόδιο από τις αγαπημένες του σειρές. Ξεκάθαρα, λοιπόν, η μυθοπλασία υπερίσχυσε των reality παιχνιδιών.

Τι δεν πήγε καλά;

Παρακολουθήσαμε τη χρονιά που πέρασε ένα talent show που δεν είχαμε ξαναδεί! Το House of Fame υποσχόταν φαντασμαγορικό σόου, λαμπερούς κριτές και ακόμα πιο λαμπερή παρουσιάστρια, την Ελένη Φουρέιρα. Ήταν πράγματι εκθαμβωτική. Ιδιαίτερα ενδιαφέρουσες οι τοποθετήσεις των κριτών Γιάννη Πλούταρχου, Φοίβου, Καίτης Γαρμπή και Γιώργου Αρσενάκου που για πρώτη φορά βλέπαμε σε αυτόν τον ρόλο για την πορεία των τραγουδιστών που ήθελαν τη νίκη. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα όμως δεν έκανε... γκελ στην καρδιά των τηλεθεατών.

Οι χαμηλές "πτήσεις" σε ό,τι έχει να κάνει με τα νούμερα τηλεθέασης ανάγκασαν τον σταθμό να ολοκληρώσει την προβολή του σόου πιο σύντομα από ό,τι περίμενε κανείς με τον Στέφανο Πιτσίνιαγκα να κατακτά τη νίκη ενώ πολύ πρόσφατα, προς έκπληξη πολλών, ο τραγουδιστής έκανε και την πρώτη μεγάλη επιτυχία του με το "Δυνατά τα τα τα".

Όμως, το House of Fame δεν ήταν το μοναδικό project που δεν πήγε καλά σε ό,τι αφορά τα νούμερα τηλεθέασης. Υπήρξαν επίσης αρκετά ακόμα πολλά υποσχόμενα τηλεοπτικά προγράμματα που όμως δεν πήγαν καλά ή τουλάχιστον όπως περίμεναν οι ιθύνοντες των καναλιών. Ο λόγος για το Game of Chefs και το Top Chef που στάθηκαν απέναντι τηλεοπτικά σε μία "κούρσα" για τη διεκδίκηση του τηλεοπτικού κοινού, όμως δεν κατάφερε κανένα από τα δύο να γίνει αγαπημένη συνήθεια των τηλεθεατών.

Διαβάστε επίσης:

Τα παπαράτσι της χρονιάς που... έβγαλαν είδηση

Ανασκόπηση 2021: Αυτοί είναι οι επώνυμοι που λύγισαν στην TV

Οι κορυφαίες στιγμές του Σασμού το 2021 που μας έμειναν αξέχαστες! (photos+videos)

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved