Ήλιος: Μοθωναίος: «Ο Στέφανος χειραγωγεί την Αθηνά μέσα από τη φυλακή»
Media

Ήλιος: Μοθωναίος: «Ο Στέφανος χειραγωγεί την Αθηνά μέσα από τη φυλακή»

Συνέντευξη σε εβδομαδιαίο περιοδικό παραχώρησε ο Δημήτρης Μοθωναίος και μίλησε για όλα.

Φυσικά αναφέρθηκε και στις εξελίξεις της σειράς Ήλιος, όπου και πρωταγωνιστεί.

  • Μπήκατε στον «Ήλιο» τη δεύτερη σεζόν, με τη σειρά να έχει ήδη τη φόρα της εηιτυχίας. Αυτό ήταν για σας μια δικλείδα ασφαλείας;

«Δεν σκέφτομαι έτσι. Προτεραιότητα έχουν οι συντελεστές και ο ρόλος. Αν η εκάστοτε δουλειά διαγράφει και επιτυχία, φυσικά είναι κάτι το ευπρόσδεκτο. Πάντως πράγματα που έκανα και είχα στο πίσω μέρος του μυαλού μου ότι θα έχουν καλή έκβαση, δεν είχαν. Το απρόβλεπτο κάνει την επιτυχία. Για τον Ήλιο είχα ένα ωραίο προαίσθημα και πράγματι βρήκα μια ωραία ομάδα που ταυτόχρονα είναι λειτουργική και αυτό ήταν ενθαρρυντικό»

  • Ξέρατε από την αρχή την τροπή που θα πάρει ο ρόλος του Στέφανου;

«Μιλήσαμε σχετικά με τη σκηνοθέτιδα Βίκυ Μανώλη και τη Μαρία Γεωργιάδου που γράφει το σενάριο και γνώριζα τις γενικές γραμμές του ρόλου. Ποιος είναι, γιατί μπαίνει, τι θέλει. Τα υπόλοιπα τα ανακάλυψα και τα ανακαλύπτω στην πορεία και μου αρέσει αυτό γιατί υπάρχει το στοιχείο της έκπληξης όπως και στη ζωή που δεν ξέρεις τι θα προκύψει. Περιμένω κι εγώ με αγωνία τα σενάρια και τις εξελίξεις όπως και οι τηλεθεατές. Πάντως ο Στέφανος δεν μπήκε στη ζωή των πρώτων αυτοβούλως. Τον προσέλαβε η Αλεξάνδρα, η μητέρα του Φίλιππου κι εκείνη είναι που τον έφερε στο προσκήνιο. Δεν ξέρω αν τον γνώριζε πρωτύτερα, και αν θα υπάρχει μελλοντική αποκάλυψη που να το εξηγεί».

  • Εσείς πώς τον έχετε ψυχολογήσει; Γιατί διαμόρφωσε έναν τέτοιο αδίστακτο χαρακτήρα;

«Είναι πολύ κόντρα σε μένα η εκδίκηση και η μεθόδευση, αν και μου έχουν συμβεί άσχημα πράγματα που στο μυαλό θα απαιτούσαν μια τέτοια αντίδραση. Ωστόσο δεν είμαι μεθοδικός και εκδικητικός. Δεν θα μπορούσα να χτίσω ένα σχέδιο με υπομονή. Προφανώς του Στέφανου του έχει συμβεί κάτι ανεπανόρθωτο και πληγωτικό κατ' επανάληψη, θεωρεί ότι αυτοί οι άνθρωποι είναι υπεύθυνοι που έχασε τον πατέρα του, οπότε ανέλαβε δράση. Είναι απολαυστικό να παίζεις τον κακό τόσο απροκάλυπτα. Έχω βγάλει όλα μου τα απωθημένα (γελάει)».

  • Φαντάζομαι αυτή η μετατροπία του ρόλου ήταν και για σας ενδιαφέρουσα υποκριτικά.

«Πολύ, ειδίκα στην αρχή που δεν ήξερα πως ακριβώς θα αποκαλυφθεί, τι θα γίνει και ποιες είναι οι προθέσεις του. Δεν το ήθελα κιόλας. Οπότε σταδιακά, διαβάζοντας το σενάριο, συνέβαινε κάτι πολύ ωραίο, ήταν σαν να γνωρίζω έναν άνθρωπο που μου αποκαλύπτεται κι είχε φοβερό ενδιαφέρον».

  • Όμως ακόμη κι όταν γνώρισε από κοντά την οικογένεια του Φίλιππου, δεν δέθηκε με κανέναν και δεν δίστασε να απειλήσει και τα παιδιά.

«Η απόρριψη του πατέρα του έχει καταγραφεί μέσα του ως τεράστια προδοσία σε σχέση με την άλλη του οικογένεια. Κι επειδή είναι νεκρός και τον σκότωσαν εκείνοι, τους αποδίδει κάθε ευθύνη. Έτσι το έχω δικαιολογήσει»,

  • Λέγαμε ότι η Αθηνά βρήκε επιτέλους έναν άνθρωπο να ακουμπήσει συναισθηματικά.

«Το συναίσθημα που υπάρχει είναι αληθινό και γι' αυτό δεν μπόρεσε να τη σκοτώσει αλλά η ίδια έχει φοβερά ακλόνητη ηθική για να καμφθεί. Ο έρωτας όμως επιφυλάσσει εκπλήξεις».

  • Το γεγονός ότι θα γίνει πατέρας θα τον μακαλώσει;

«Βέβαια. Ξαφνιάστηκα ευχάριστα με αυτή τη διάσταση της ιστορίας καθώς δίνει νέα ώθηση στους ρόλους. Είναι φοβερά απρόβλεπτο για τον ίδιο και θα του δυναμώσει τον ερωτά του για την Αθηνά καθώς αυτό το παιδί του δίνει μια προοπτική ευτυχίας που ο πίστευε ότι δεν θα τη γευτεί ποτέ και ίσως ότι δεν του αξίζει».

  • Το σχέδιο του όμως δεν πάει καλά και μπαίνει στη φυλακή. Από εκεί και πέρα πώς εξελίσσονται οι καταστάσεις;

«Αρχικά η στάση της Αθηνάς απέναντί του είναι φοβερά αρνητική αλλά στην πορεία, από τη στιγμή που φυλακίζεται, τον επισκέπτεται καθημερινά. Νιώθει πράγματα για εκείνον παρά τα όσα έχουν συμβεί. Για τον χαρακτήρα της είναι αδιανόητο αυτό και μέσα της γίνεται μάχη, Ο Στέφανος από πλευράς του την πιέζει με διάφορους τρόπους και τη χειραγωγεί σε ένα σημείο ακόμη και μέσα από τη φυλακή», είπε ο Δημήτρης Μοθωναίος στο Tv 24.

Διαβάστε επίσης:

Μοθωναίος για Φιλιππίδη-Λιγνάδη: «Αυτό που με ξαφνιάζει είναι οι άνθρωποι του περιβάλλοντος τους»

Μοθωναίος: «Μου πήρε καιρό να αποκωδικοποιήσω τους τηλεοπτικούς κανόνες, αλλά τώρα είμαι πανέτοιμος»

Μοθωναίος: Οι δυσκολίες λόγω της πανδημίας, η περίοδος που έζησε στην Κίνα και αυτό που του λείπει

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved