Η αυλή των χρωμάτων: «Τα τραγούδια της ξενιτιάς»
Media

Η αυλή των χρωμάτων: «Τα τραγούδια της ξενιτιάς»

«Η Αυλή των Χρωμάτων», η επιτυχημένη μουσική εκπομπή της ΕΡΤ2, συνεχίζει τo μουσικό της ταξίδι με ένα ξεχωριστό αφιέρωμα στα «Τραγούδια της ξενιτιάς», το Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2022, στις 22:00.

Οι φιλόξενοι οικοδεσπότες, η δημοσιογράφος Αθηνά Καμπάκογλου και ο σπουδαίος συνθέτης, δεξιοτέχνης του μπουζουκιού Χρήστος Νικολόπουλος, αφιερώνουν την εκπομπή στα τραγούδια που συντρόφευαν τον ξενιτεμένο.

Τον ξενιτεμένο και τον δικό του άνθρωπο, με τον πόνο του αποχωρισμού, τη συγκίνηση, τη νοσταλγία, την προσμονή, αλλά και τη λαχτάρα της επιστροφής.

Παρέα με τη σπουδαία λαϊκή τραγουδίστρια Πίτσα Παπαδοπούλου, τον εξαιρετικό μουσικό και ερμηνευτή Λάκη Χαλκιά, τον αγαπημένο μουσικό λαϊκορεμπέτη Δημήτρη Κοντογιάννη και τη Δήμητρα Σταθοπούλου, μια ξεχωριστή ερμηνεύτρια της νέας γενιάς, «ξετυλίγουμε» αυτήν την εποχή του ξεριζωμού των δεκαετιών του ’50 και του ΄60.

Και ακούμε ερμηνείες, τρυφερές, συγκινητικές, μελαγχολικές αλλά και ελπίδας, προσμονής.

Ο Χρήστος Νικολόπουλος θυμάται με νοσταλγία και περιγράφει τις μοναδικές καταστάσεις που βίωσε στις περιοδείες του στην Αμερική με τον Καζαντζίδη, στη Γερμανία και άλλους τόπους, με άλλους μεγάλους δημιουργούς, διασκεδάζοντας την ομογένεια από τα πρώτα χρόνια του ’60.

Στο τραπέζι μας, μοιράζονται τις εμπειρίες τους μαζί μας, η ηθοποιός Φωτεινή Τσακίρη, η οποία μας μιλά για το μεγάλωμά της στο Όφενμπαχ της Γερμανίας, ως παιδί μεταναστών και ο σεφ Γιάννης Γκελντής που, αν και γεννήθηκε στο Βισμπάντεν, την καρδιά του κέρδισε παντοτινά η Ελλάδα.

Ο συνεργάτης της εκπομπής Κώστας Μπαλαχούτης -συγγραφέας και ερευνητής του λαϊκού τραγουδιού- παρουσιάζει μέσα από το αρχείο του, με συνοπτικό και εμπεριστατωμένο τρόπο, πώς οι καημοί της ξενιτιάς, αποτυπώθηκαν στο δημοτικό και το λαϊκό τραγούδι.

Αλλά και πώς, «φιρμάτοι» λαϊκοί καλλιτέχνες, ερμηνευτές μπουζουξήδες, οργανοπαίκτες έφευγαν στα χρόνια του ’50, για εμφανίσεις στην Αμερική, για ένα λαμπρό «αύριο».

Ένα πρόγραμμα φτιαγμένο με νοσταλγία…

Ραντεβού, λοιπόν, στην ΕΡΤ2, το Σάββατο 22/1/2022 στις 10 το βράδυ, με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου, για να σιγοτραγουδήσουμε μεγάλες διαχρονικές επιτυχίες που έγιναν ύμνοι των ξενιτεμένων!

Τραγουδούν: Πίτσα Παπαδοπούλου, Λάκης Χαλκιάς, Δημήτρης Κοντογιάννης, Δήμητρα Σταθοπούλου.

Ενορχηστρώσεις και διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός

Παίζουν οι μουσικοί: Νίκος Στρατηγός (πιάνο), Γιάννης Σταματογιάννης (μπουζούκι), Δημήτρης Ρέπας (μπουζούκι), Τάσος Αθανασιάς (ακορντεόν), Ανδρέας Τράμπαλης (βιολί), Κώστας Σέγγης (πλήκτρα), Λάκης Χατζηδημητρίου (τύμπανα), Πόλυς Πελέλης (μπάσο), Χρήστος Περτσινίδης (κιθάρα), Νατάσσα Παυλάτου (κρουστά).

Παρουσίαση: Χρήστος Νικολόπουλος – Αθηνά Καμπάκογλου
Σκηνοθεσία: Χρήστος Φασόης
Αρχισυνταξία: Αθηνά Καμπάκογλου
Διεύθυνση παραγωγής: Θοδωρής Χατζηπαναγιώτης – Νίνα Ντόβα
Εξωτερικός παραγωγός: Φάνης Συναδινός
Καλλιτεχνική επιμέλεια: Κώστας Μπαλαχούτης
Ενορχηστρώσεις – Διεύθυνση ορχήστρας: Νίκος Στρατηγός
Σχεδιασμός ήχου: Νικήτας Κονταράτος
Ηχογράφηση – Μίξη ήχου – Master: Βασίλης Νικολόπουλος
Διεύθυνση φωτογραφίας: Γιάννης Λαζαρίδης
Μοντάζ: Χρήστος Τσούμπελης
Υπεύθυνη καλεσμένων: Δήμητρα Δάρδα
Δημοσιογραφική επιμέλεια: Κώστας Λύγδας
Βοηθός αρχισυντάκτη: Κλειώ Αρβανιτίδου
Υπεύθυνη επικοινωνίας: Σοφία Καλαντζή
Μουσική: Χρήστος Νικολόπουλος
Στίχοι: Κώστας Μπαλαχούτης
Σκηνογραφία: Ελένη Νανοπούλου
Ενδυματολόγος: Νικόλ Ορλώφ
Διακόσμηση: Βαγγέλης Μπουλάς
Φωτογραφίες: Μάχη Παπαγεωργίου

Διαβάστε επίσης:

Τα χρυσά λαϊκά 1960-1965 στην Αυλή των Χρωμάτων με τον Χρήστο Νικολόπουλο και την Αθηνά Καμπάκογλου

Χρήστος Νικολόπουλος: Η αποκάλυψη για την «περίφημη» κόντρα με τον Στέλιο Καζαντζίδη

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved