Άγριες μέλισσες: «Ένα ακραίο συμβάν θα στιγματίσει τον Περικλή και το Θανασάκη»
Media

Άγριες μέλισσες: «Ένα ακραίο συμβάν θα στιγματίσει τον Περικλή και το Θανασάκη»

Στην τρίτη του σεζόν στις «Αγριες μέλισσες», ο Περικλής Τόλλιας καθαιρέθηκε από τη θέση του κοινοτάρχη, αλλά συνεχίζει να απασχολεί τα κοινά του Διαφανίου, κυρίως λόγω του γιου του, του Θανασάκη.

Αυτός, όπως είπε ο Χρήστος Πλαΐνης, θα είναι και ο λόγος που ο Περικλής θα βασανιστεί πολύ στα επόμενα επεισόδια, κάνοντας ως γονιός την αυτοκριτική του...

Φέτος, οι «Άγριες μέλισσες» τόλμησαν να ανοίξουν μια σκοτεινή σελίδα, αυτήν της χούντας. Είναι ένα μάθημα ιστορίας;

Ναι, Πιστεύω ότι όταν η μυθοπλασία, ασχολείται με ιστορικά γεγονότα, αποκτά μεγάλο ενδιαφέρον. Η περίοδος της χούντας δεν απέχει πολύ χρονικά από την εποχή μας. Οι σεναριογράφοι μας έκαναν, μία σοβαρή έρευνα στα ιστορικά γεγονότα, κι όσο κι αν θέλει να διαφωνήσει κανείς, δε θα το καταφέρει γιατί η σειρά έχει σταθεί πολύ δίκαια απέναντι στην ιστορία. Και δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι ο φασισμός και τα άκρα ξεπηδούν μέσα στην πολιτική σύγχυση και την οικονομική κρίση, γι' αυτό πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί με τους κάθε είδους σωτήρες.

Ο Τόλλιας δεν μπορεί να ησυχάσει. Πέρσι η Σοφούλα και ο άτυχος γάμος της με τον Βόσκαρη, φέτος ο γιος του, ο Θανάσης, που μπαίνει στους Άβαντες...

Ο Τόλλιας στα επόμενα επεισόδια θα κοιτάξει τον εαυτό του στον καθρέφτη. Ο Θανασάκης έχει μπει για τα καλά στους Άβαντες και ο Περικλής με την Παγώνα θεωρούν ότι έχουν ευθύνη ως γονείς για την κατάληξη του παιδιού τους. Πόσο και σε ποιο βαθμό φταίει η ίδια η οικογένεια και πόσο ο ίδιος ο Θανάσης για το δρόμο που έχει πάρει; Τι λάθος έχει κάνει ο Τόλλιας; Εκεί, μετά από ένα τραγικό συμβάν, θα ξεκινήσει μια ανελέητη αυτοκριτική για τον Περικλή. Τι θα έπρεπε να γνωρίζει για το γιο του και δεν το συνειδητοποίησε; Τι οδήγησε τον Θανάση στους Άβαντες; Πόσο επηρεάστηκε ψυχολογικά με όσα συνέβησαν στην οικογένεια του; Δυστυχώς, για όλη την οικογένεια Τόλλια έρχονται- επεισόδια πολύ δυνατά. Η προσχώρηση του Θανάση στους Άβαντες θα φέρει τα χειρότερα για αυτούς, πολλά προβλήματα, αλλά ένα ακραίο, πολύ άσχημο συμβάν θα στιγματίσει και τον Περικλή και τον Θανάση. Οι επιλογές του Θανάση θα τον χαρακτηρίσουν και θα μπει -ίσως και άθελα του σε μονοπάτια τέτοια, που θα κληθεί να εναντιωθεί στους ίδιους τους ανθρώπους που τον μεγάλωσαν στο Διαφάνι. Κάθε φορά, η μεγάλη πρόκληση του Τόλλια έχει να κάνει με το ρόλο του πατέρα, που είναι και ο πιο σημαντικός στη ζωή. Ο Τόλλιας θα χάσει την ηρεμία του.

Πέρα από τον Θανάση, ο Τόλιας έχει καταλάβει τι κουμάσι είναι ο Ακύλας. Πόσο κινδυνεύει από αυτόν;

Ο Τόλλιας έχει αντιληφθεί πόσό αριβίστας είναι ο Ακύλας, τι σχέδια έχει για το Διαφάνι και επίσης έχει καταλάβει ότι έχει βάλει το χέρι στο βάζο με το μέλι. Ο Ακύλας είναι ένας ακόμα Δούκας για το χωριό. Μην ξεχνάτε πόσες δολοφονίες έχει διατάξει και έχει κάνει ο Δούκας- από τον ανιψιό του, τον Γιάννο, μέχρι τον Θέμελη και τους εισαγγελείς. Ακύλας και Δούκας συναγωνίζονται στο έγκλημα. Απλώς, ο Ακύλας κινεί τα νήματα στις παραβατικές του πράξεις ενώ την άσχημη δουλειά την κάνουν άλλοι. Με λίγα λόγια, με τον Δούκα και τον Ακύλα το Διαφάνι πάει από το κακό στο χειρότερο.

Στον 3ο κύκλο, όμως, ο Δούκας έχει μετανοήσει για πολλά. Φαίνεται ότι θέλει να συμμαχήσει με το χωριό, για να εμποδίσει τα σχέδια του Ακύλα για το στρατιωτικό αεροδρόμιο...

Ο Δούκας και ο Ακύλας έχουν σύγκρουση συμφερόντων, γι' αυτό και ο πρώτος συμμαχεί με το Διαφάνι. Ο Τόλλιας, ως παλιό τσιράκι του Δούκα, που έκανε την επανάσταση του, ξέρει ότι θα συμμαχούσε μέχρι και με τον εχθρό του εάν είχαν κοινά οικονομικά συμφέροντα. Δεν πιστεύω λοιπόν ότι ο Δούκας έχει αλλάξει συνειδητά, ότι έγινε ξαφνικά ένας καλός άνθρωπος, άξιος εμπιστοσύνης για το χωριό. Ο Δούκας λατρεύει τον πλούτο και το χρήμα. Δεν έχει στήσει κάποια παγίδα στο Διαφάνι, όπως τότε με τα χαρτιά της βιομηχανικής ζώνης. Αλλά στην προκειμένη περίπτωση, θα τα βρει με τους χωριάτες για να παλέψουν μαζί εναντίον του Ακύλα και του αεροδρομίου.

Πάντως, ο Τόλλιας έχει να χαρεί για τη γέννηση του εγγονού του.

Νομίζω ότι δεν έχει χρόνο για ασχοληθεί με τα όμορφα πράγματα της ζωής, παρά ι μόνο με τα κακώς κείμενα. Δεν έχει περάσει και λίγα. Από την επιλόχεια κατάθλιψη της ι Παγώνας στην κακοποίηση της Σοφούλας, από εκεί στη μαύρη μέρα που η Μυρσίνη και ο Μελέτης έβαλαν φωτιά στο Διαφάνι. Τώρα έχει το γιο του στους Άβαντες. Ο Περικλής έχει διανύσει μια μεγάλη διαδρομή. Από τσιράκι του Δούκα πέρασε στην απέναντι πλευρά. Άρα ο άνθρωπος αλλάζει.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

Άγριες μέλισσες: Η Δρόσω καταστρέφει τους αρραβώνες του Νικηφόρου

Άγριες μέλισσες: Ανατρεπτικές συμφωνίες, ένα πτώμα και ανελέητος πόλεμος

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved