Άγριες μέλισσες: Ο Δούκας συμμαχεί με τους γιους του για να σώσουν το Διαφάνι
Media

Άγριες μέλισσες: Ο Δούκας συμμαχεί με τους γιους του για να σώσουν το Διαφάνι

Άγριες μέλισσες: Βλέποντας ότι το σχέδιο του αεροδρόμιο θα προχωρήσει παρά τις αντιρρήσεις του, ο Δούκας αποφασίζει να αλλάξει τακτική

Δέχεται την πρόταση του Μεγαρίτη να αναλάβει πρόεδρος του έργου και ζητά τη βοήθεια του Νικηφόρου και του Κωνσταντή, για να το διαλύσουν από μέσα. Όμως οι Διαφανιώτες, που δεν τα ξέρουν όλα αυτά, τους θεωρούν προδότες και τους επιτίθενται!

Ο Ακύλας, στριμωγμένος όσο ποτέ, τα παίζει όλα για όλα και κάνει στον Δούκα μια πρόταση που αλλάζει τα πάντα. Τοποθετώντας τον Σεβαστό επικεφαλής έργου του αεροδρομίου, κερδίζει χρόνο και το περιθώριο να δρα πια ανενόχλητος, χωρίς το «αγκάθι» των συνεχών ελέγχων και αμφισβητήσεων. Όμως, ο Δούκας δεν έχει φάει το δόλωμα, απλώς έχει αποφασίσει να πάει για λίγο με τα νερά του Μεγαρίτη, ώστε να γκρεμίσει το σχέδιο του από μέσα. Ως παλιός τσιφλικάς, ο Δούκας είναι άρρηκτα συνδεδεμένος με τη γη, καθώς τα κτήματα του παρέμεναν πάντα το σημείο αναφοράς του. Με αυτά έκανε ο πατέρας του την περιουσία του και αυτά του κληροδότησε για να μεγαλώσει και ο ίδιος τα παιδιά του. Τώρα, ο κίνδυνος να τα δει να γίνονται θυσία στα σχέδια του Ακύλα τον έσπρωξε να συμμαχήσει ακόμα και με τους Διαφανιώτες σε μια προσπάθεια να βάλει φρένο στη δημιουργία του αεροδρομίου. Βλέποντας όμως ότι κάτι τέτοιο είναι μάταιο και πως είναι ο μόνος που έχει αντιρρήσεις απέναντι σε όλους τους επενδυτές, αποφασίζει να ακολουθήσει άλλη τακτική. Λέει, λοιπόν, «ναι» στην πρόταση του Ακύλα και ταυτόχρονα ζητά από τους δύο γιους του, τον Κωνσταντή και τον Νικηφόρο, να τον βοηθήσουν.

Την ίδια στιγμή, η Πηνελόπη αποφασίζει να βάλει σε εφαρμογή το δικό της σχέδιο για να μπορέσει να μάθει όσα κρύβει ο Μελέτης. Όταν πληροφορείται τα νέα για τον καινούργιο πρόεδρο του έργου του αεροδρομίου, η Ελένη τα βάζει με τον εαυτό της που επέτρεψε στον Σεβαστό να ξεγελάσει όχι μόνο την ίδια, αλλά και όλο το χωριό. Είναι σίγουρη πως ο Δούκας τα βρήκε με τον Ακύλα και πως πλέον το Διαφάνι και τα κτήματα τους θα γίνουν έρμαιο στα χέρια τους. Τα νέα εξαπλώνονται γρήγορα και οι χωριανοί τα βάζουν ξανά με όλο το Σεβαστέικο και ειδικά με τους πιο «εύκολους» στόχους, τον Νικηφόρο και τον Κωνσταντή. Τους επιτίθενται, τους αποκαλούν προδότες, όμως αυτοί είναι αποφασισμένοι να σταθούν στο πλευρό του πατέρα τους, πιστεύοντας ότι αυτός είναι ο μόνος τρόπος για να σώσουν το χωριό τους. Συμφωνούν, λοιπόν, να τον βοηθήσουν, βάζοντας όμως ένα δικό τους βασικό όρο, τον οποίο ο Δούκας δεν μπορεί παρά να αποδεχτεί. Πλέον, οι τρεις τους ενώνονται ξανά μετά από πολύ καιρό και η Μυρσίνη χαίρεται που βλέπει ότι οι δεσμοί μεταξύ τους παραμένουν ισχυροί. Αποφασίζει και αυτή να κάνει τη δική της πρόταση στον Δούκα, να επιστρέψει στην αγκαλιά της και να αφήσουν στην άκρη τις σκέψεις περί διαζυγίου, όμως εκείνος δεν μπορεί να ξεχάσει την απιστία της. Στο μεταξύ, το έργο του αεροδρομίου εγκρίνεται από το υπουργείο νωρίτερα από το αναμενόμενο και η είδηση φτάνει στο Διαφάνι σκορπώντας ανησυχία.

Μέχρι και οι Σεβαστοί αιφνιδιάζονται, καθώς δεν έχουν προλάβει ακόμη να βάλουν τα σχέδια τους σε λειτουργία. Ο Δούκας κάνει ό,τι μπορεί για να βρει μια λύση, όμως τα όσα ακούει στα τηλέφωνα που παίρνει δεν είναι διόλου ενθαρρυντικά. Αυτήν τη φορά, ο Ακύλας δείχνει να κερδίζει την παρτίδα... Η Ελένη αποκαλύπτει στον Λάμπρο ότι είναι έγκυος! Ο Πέτρος και ο Λάμπρος έχουν εντοπίσει τον Λάκη και, ρισκάροντας να πέσουν σε παγίδα, αποφασίζουν να ανοίξουν τα 'χαρτιά τους και να του πουν τι ακριβώς, ζητούν από αυτόν. Οι πληροφορίες που παίρνουν τους φέρνουν για άλλη μια φορά αντιμέτωπους με θανάσιμο κίνδυνο. Οι αποδείξεις που ζητούν βρίσκονται σε ένα νεκροταφείο, όμως το να μπουν μέσα και να ψάξουν δεν είναι καθόλου εύκολη υπόθεση. Προσπαθούν να σκεφτούν έναν τρόπο και ο Πέτρος παίρνει το ρίσκο να μιλήσει στο φύλακα. Ευτυχώς, καν αυτήν τη φορά βγαίνουν αλώβητοι και επιστρέφοντας στο Διαφάνι, ο Λάμπρος βρίσκεται μπροστά στη μεγαλύτερη και πιο ευχάριστη έκπληξη της ζωής του.

Η Ελένη έχει αποφασίσει να του αποκαλύψει αυτό που τόσες εβδομάδες κρατούσε ως επτασφράγιστο μυστικό, φοβούμενη να το ομολογήσει ακόμα και στον ίδιο της τον εαυτό. Το θαύμα έγινε, περιμένει το παιδί τους και .είναι αποφασισμένη να το φέρει στον κόσμο γερό. Το μόνο που θέλει από αυτόν είναι να κρατηθεί μακριά από τους μπελάδες. Φοβάται τη σχέση του με τον Πέτρο και την εμπλοκή του στην Αντίσταση και δεν θέλει να τον χάσει ξανά τώρα που είναι μια ανάσα από την απόλυτη ευτυχία. Όμως ο Λάμπρος δεν είναι ο μόνος από το Σταμιρέικο που παίζει με τη φωτιά... Η Ασημίνα έχει ήδη ζητήσει από τον Πέτρο να γράψει στην «Ελεύθερη Ελλάδα» και το κάνει.

Πηγή:7ΜέρεςTV

Διαβάστε επίσης:

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved