Αφιέρωμα Σασμός: Καταιγίδα σαρώνει τις ζωές των ηρώων - Έτσι θα τους δούμε στον β' κύκλο
Media

Αφιέρωμα Σασμός: Καταιγίδα σαρώνει τις ζωές των ηρώων - Έτσι θα τους δούμε στον β' κύκλο

Ο β’ κύκλος του «Σασμού» είναι καταιγιστικός. Τα φονικά, οι τύψεις, ο πόνος, οι ενοχές και η επιστροφή ενός... νεκρού ανατρέπουν τα πάντα!

Ο Παύλος Βρουλάκης, που έδωσε την εντολή για το φόνο του Βασίλη Σταματάκη μέσα στις φυλακές, θεωρεί την Καλλιόπη υπεύθυνη για τη δολοφονία των δύο ανιψιών του. Το αίμα πληρώνεται με αίμα.

Απέναντι του θα βρει τον Μαθιό, που θα κάνει τα πάντα για την τιμή της μάνας του Καλλιόπης. Η σύγκρουση Παύλου και Μαθιού θα είναι αιματηρή και αδυσώπητη...

Καλλιόπη Σταματάκη (Μαρία Τζομπανάκη)

Η «καπετάνισσα», που τηρεί με ευλάβεια τις παραδοσιακές αρχές και τη βεντέτα, τη νέα σεζόν έχει να αντιμετωπίσει τυφώνες και θύελλες. Η Καλλιόπη, βλέποντας ότι συλλαμβάνεται ο γιος της για το φόνο του Αγγέλου, πηγαίνει στο τμήμα και παραδίδεται στον αστυνόμο Φραγκιαδάκη, έχοντας μαζί της τα στοιχεία που την ενοχοποιούν. Ο αστυνόμος αφήνει ελεύθερο τον Μαθιό και τη συλλαμβάνει.

Στην ανάκριση επιβεβαιώνει αυτό που του λέει το έμπειρο αστυνομικό ένστικτό του: η Καλλιόπη δεν είναι η φόνισσα του Αγγέλου. Και να ήταν μόνο αυτό... Με το που μαθαίνει ότι ο μικρός Πετρής είναι γιος του Αστέρη, εγγονός της, αίμα Σταματάκηδων, ξεκινά έναν αγώνα διεκδίκησης του μωρού από τους Βρουλάκηδες και έρχεται σε μετωπική σύγκρουση με την Μαρίνα και την Αργυρώ.

Ωστόσο, έχει να αντιμετωπίσει και ένα μεγάλο θεριό, που διψά να τελειώσει τη γενιά των Σταματάκηδων, τον Παύλο Βρουλάκη. Ο Βασίλης Σταματάκης, άντρας της Καλλιόπης, καταδικασμένος για το φόνο του Μάρκου Βρουλάκη, δολοφονήθηκε μέσα στη φυλακή. Η εντολή δόθηκε από τον Παύλο Βρουλάκη, ο οποίος εξαφανίστηκε και θεωρούνταν νεκρός.

Μαθιός Σταματάκης (Δημήτρης Λάλος)

Τον βαραίνει πάντα ο φόνος του Στεφάνή και είναι ελεύθερος χάρη στη σιωπή του έντρομου Μανόλη. Κατάφερε να ξεφύγει από τα δόκανα του Φραγκιαδάκη, που δεν έχει πάψει στιγμή να τον υποπτεύεται. Έπεισε τον Νικηφόρο να παντρευτεί τη μάνα του, τη Βασιλική, και συλλαμβάνεται ανήμερα του γάμου του, για ένα φόνο που δεν έκανε, του Αγγέλου, που έχει σκοτώσει ο Κώστας.

Η θυσία της μάνας του τον συγκλονίζει, αλλά η σχέση του με τη Βασιλική και τον Νικηφόρο δείχνει να κλονίζεται, με την απόφασή του να πάει στα άκρα τη βεντέτα με τους Βρουλάκηδες. Στο διάβα του έρχεται κι ένας ικανότατος μυστικός αστυνομικός, ο Λευτέρης Ορφανός (Γιώργος Γεροντιδάκης), αποφασισμένος να κάνει τα πάντα για να εξιχνιάσειτο φόνο του Στεφανή...

Βασιλική (Μαριλίτα Λαμπροπούλου)

Για μια ακόμη φορά η ευτυχία γλιστρά μέσα από τα δάχτυλά της. Παρότι ο Μαθιός συλλαμβάνεται για το φόνο του Αγγέλου, στέκεται στο πλευρό του, όπως συμπαρίσταται και στην Καλλιόπη, όταν ομολογεί ένα φόνο που δεν έκανε, παρότι η «καπετάνισσα» την ανέχεται με το ζόρι. Ταυτόχρονα, έχει να διαχειριστεί και τον Νικηφόρο, που με τη σύλληψη του Μαθιού βλέπει για μια ακόμη φορά τις «σταθερές» του να καταρρέουν.

Αστέρης Σαματάκης (Ορφέας Αυγουστίδης)

Είδε τα πάντα να καταρρέουν στη ζωή του, με το θάνατο του αδελφού της Αργυρώς, του Πέτρου, όταν ήρθαν στα χέρια. Η φυλακή τον καταρράκωσε, αλλά η αθώωσή του δεν τον ανακούφισε από το μεγάλο καημό της ζωής του, την Αργυρώ, με την οποία εξακολουθεί να είναι παράφορα ερωτευμένος και επιδιώκει να επανασυνδεθούν με κάθε τρόπο.

Εξοργίζεται με το φόνο του Αγγέλου, μαθαίνει πως ο μικρός Πετρής είναι δικός του γιος κι όχι του Σταύρου, σοκάρεται με την... ομολογία της μάνας του ότι είναι φόνισσα, γίνεται έξαλλος με την Αργυρώ, που του έχει κρύψει πως είναι πατέρας, ψάχνει απεγνωσμένα τρόπους να βάλει τέλος στη βεντέτα και να επανασυνδεθεί με όσους αγαπά, αλλά η επιστροφή του Παύλου Βρουλάκη δεν του το επιτρέπει και παίρνει θέση στο πλευρό της Καλλιόπης και του Μαθιού.

Αργυρώ Βρουλάκη (Χριστίνα Χειλά-Φαμέλη)

Κομμάτια και θρύψαλα της για τους Σταματάκηδες να φουντώνει ακόμη περισσότερο, παρότι ο έρωτάς της για τον Αστέρη της κατατρώει τα σωθικά.

Έχασε το δυο αδέλφια της, τον Πέτρο και τον Άγγελο, ο γάμος της με τον Σταύρο έχει βαλτώσει, ο Αστέρης την πιέζει αφόρητα για το παιδί, όταν μαθαίνει ότι είναι δικό του, ανακαλύπτει ότι της έχει σώσει τη ζωή, δίνοντάς της το νεφρό του, ενώ η επιστροφή του θείου της, Παύλου Βρουλάκη, για να ξεκαθαρίσει παλιούς λογαριασμούς, τη φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση...

Το μίσος και ο έρωτας εναλλάσσονται στην ψυχή της, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπη με τραγικά διλήμματα.

Νικηφόρος (Γιώργος Αμούτζας)

Καθοριστική για την ψυχοσύνθεσή του η σύλληψη του μέντορά του Μαθιού. Εκρήγνυται και χάνει την εμπιστοσύνη του σε όλους. Ποιος είναι ο φονιάς του πατέρα του Στεφανή; Πόσες αλήθειες του έχουν κρύψει και πόσα ψέματα του έχουν πει; Πώς θα μάθει την αλήθεια;

Μαρίνα Βρουλάκη (Μαρία Πρωτόπαππα)

Πάνω που γλύκανε η ψυχή της με τον επικείμενο γάμο της με τον Αντώνη Φραγκιαδάκη, ήρθε το φονικό του Αγγέλου και όλα αλλάζουν. Ο γάμος αναβάλλεται επ’ αόριστον. Η επιστροφή του Παύλου Βρουλάκη, που όλοι νόμιζαν νεκρό, φέρνει νέες θύελλες στη ζωή της, ενώ η προσπάθεια της Καλλιόπης ν’ αρπάξει τον εγγονό της την εξοργίζει και την εξωθεί σε άγρια σύγκρουση μαζί της.

Αντώνης Φραγκιαδάκης (Δημήτρης Ημελλος)

Η δολοφονία του Αγγέλου ανατρέπει τα πάντα στη ζωή του αστυνόμου, καθώς βρίσκεται αντιμέτωπος με ένα ακόμη ανεξιχνίαστο φονικό, μετά από αυτό του Στεφανή. Η ψεύτικη ομολογία της Καλλιόπης δεν τον μπερδεύει, αντίθετα ενισχύει την πεποίθησή του ότι κάτι δεν πάει καθόλου καλά με τον Μαθιό και η Καλλιόπη θα κάνει τα πάντα για να τον καλύψει.

Η εμφάνιση του Παύλου Βρουλάκη, δήθεν μόνο για την κηδεία του Αγγέλου, επιβεβαιώνει τον αστυνόμο πως η βεντέτα θα έχει και νέα αιματηρή συνέχεια. Ταυτόχρονα, η αποφυλάκιση του λαθρέμπορου όπλων Ευθύμη Φαρμάκη (Δημήτρης Αλεξανδρής), ο οποίος ανοίγει μπαρ στο Ρέθυμνο, και ο ερχομός του μυστικού αστυνομικού από την Αθήνα, Λευτέρη Ορφανού, διαμορφώνουν νέο πεδίο δράσης για τον αστυνομικό διευθυντή Ρεθύμνου.

Μανόλης (Στρατής Χατζησταματίου)

Ο Μανόλης νιώθει διπλά υπεύθυνος για το φόνο του Αγγέλου, καθώς του αποκάλυψε ποιος είναι ο φονιάς του Στεφανή, κάτι που έχει αποκρύψει από την αστυνομία. Είναι ο πρώτος μάρτυρας καθώς μαζί με την Άσπα βρήκαν νεκρό τον Άγγελο. Ο καθηγητής του, Τζον Παπαφράγκος, τον παροτρύνει να φύγει με υποτροφία για αμερικανικό πανεπιστήμιο...

Κλαίρη (Ευθαλία Παπακώστα)

Η τυφλή φοιτήτρια Κλαίρη για ακόμη μια φορά αντιλαμβάνεται το φόβο και την ταραχή που συγκλονίζει τον Μανόλη. Προσπαθεί να τον στηρίξει, αλλά εκείνος τη διώχνει από κοντά του.

Θοδώρα (Δανάη Παππά)

Η Θοδώρα συμπαραστέκεται στον αδελφό της Μανόλη. Όταν ο νεοφερμένος αστυνόμος Λευτέρης Ορφανός θα προσεγγίσει τον Μανόλη και την οικογένειά του για να μάθει για τη δολοφονία του Αγγέλου, η Θοδώρα θα γοητευτεί από το νέο άντρα, αλλά και αυτός δεν θα μείνει ασυγκίνητος από τη ζωηρή μανικιουρίστα.

Στέλλα (Ευγενία Σαμαρά)

Η δυναμική δικηγόρος βρίσκεται αντιμέτωπη με νέες προκλήσεις, καθώς η δολοφονία του πρώην εραστή της, Αγγέλου, φέρνει σε πολύ δύσκολη θέση την οικογένεια του πρώην αρραβωνιαστικού της, που ποτέ δεν ξεπέρασε, του Αστέρη.

Διχάζεται ανάμεσα στη βαθιά επιθυμία να τιμωρηθεί ο φονιάς του Αγγέλου και την υποχρέωσή της να στηρίξει ως δικηγόρος την οικογένεια Σταματάκη. Τις αγωνίες και τα ερωτηματικά της τα μοιράζεται με τον Αστέρη, και θα σταθεί στο πλευρό του, στην προσπάθειά του να αναγνωριστεί ως νόμιμος πατέρας του μικρού Πετρή.

Γιαγιά Ειρήνη (Όλγα Δαμάνη)

Η γιαγιά Ειρήνη έχει βαριά ευθύνη για την εξέλιξη της βεντέτας, καθώς έκρυψε από το δολοφονημένο γιο της, Μάρκο Βρουλάκη, το γράμμα της αγαπημένης του, Ανθούλας. Η δολοφονία και του δεύτερου εγγονού της, Αγγέλου, είναι η χαριστική βολή. Η εμφάνιση του ανιψιού της, Παύλου, ξέρει πολύ καλά ότι θα πυροδοτήσει ένα νέο κύκλο αδυσώπητου αιματηρού πολέμου. Πόσο θα αντέξει η καρδιά της;

Πηγή: Τηλεθεατής

©2010-2024 Gossip-tv.gr - All rights reserved